Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Aplikacija RTV 365 na NEO Smartboxu

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 76 dnevi
·
Čas branja: 4 min
·
Poslušaj vsebino

RTV 365 je aplikacija RTV Slovenije, ki ponuja dostop do aktualnih vsebin njihovih radijskih in televizijskih kanalov, vključno z oddajami, filmi in serijami.

Omogoča tudi ogled izposojenih filmov iz Filmoteke. Aplikacija je na voljo za pametne telefone, pametne televizorje, uporabljate pa jo lahko tudi na NEO Smartboxu.

Dobro jutro, Življenje Tomaža Kajzerja in JFK

Televizijski in radijski programi ustvarijo in predvajajo ure in ure kakovostnih vsebin, tako imamo na voljo izobilje novic, športnih prenosov, kulturnih oddaj ter odličen otroški program, radio postreže še z raznovrstno glasbo, televizija s kakovostnimi filmi in serijami. Te vsebine ste do sedaj lahko spremljali v živo, televizijske prek NEO tudi z zamikom, v aplikaciji na NEO Smartboxu pa je vse na voljo za takojšnji ogled.

V aplikaciji RTV 365 torej najdemo vse filme, oddaje in druge vsebine, ki so bile predvajane v zadnjih tednih na programih TV Slovenija, zraven pa še bogat arhiv oddaj iz lastne produkcije. Vsebine so razdeljene po sklopih (filmi, serije, dokumentarci, razvedrilni program, novice, podkasti …), na voljo pa je tudi iskalnik, če iščete točno določeno oddajo, film, itd. V razdelku v živo seveda dostopamo do vsebin, ki se trenutno predvajajo na TV in radijskih programih, v naboru dokumentarcev najdemo tako tiste, ki so bili na sporedu pred kratkim in bodo na voljo le omejen čas, kot je JFK: 24 ur, ki so spremenile svet, kot tudi domače, ki si jih lahko ogledamo kadarkoli.

Če nas na primer zanima najstarejše kolo na svetu, je Skrivnost barjanskega kolesa vedno na voljo. V naboru filmov si med drugim trenutno lahko ogledate odlično in pretresljivo kriminalno dramo Dvanajstega ponoči, ki smo jo lahko spremljali tudi na lanskem Liffu, mnoge starejše slovenske filme, serije in animacije pa si lahko izposodite v Filmoteki. Ko bodo izposojeni, jih boste našli tudi v aplikaciji, v razdelku Moj 365. Iz nabora serij priporočamo komično romantično dramo Najin zakon, ki v 10-minutnih epizodah predstavlja par, ki obiskuje zakonsko svetovalko, pred tem pa se dobi v baru. Preden bo predvidoma januarja na sporedu druga sezona, imate še ravno dovolj časa za ogled prve sezone Življenje Tomaža Kajzerja. Med oddajami si seveda lahko ogledate tudi priljubljeno Dobro jutro, a ni potrebe po prevrtavanju, saj so na voljo posamezni segmenti. V razdelku za otroke je na voljo množica risank, dokumentarci, radijske vsebine in igre ter oddaje, ki so razdeljene tudi glede na starost. V razdelku od devet do štirinajst let so na primer na voljo Firbcologi, od tri do osem pa Ribič Pepe. Poskrbljeno je tudi za ljubitelje podkastov, s širokim naborom od Studia ob 17.00, arhiva Radia Ga Ga, pa vse do novega podkasta Mihe Šaleharja Mihilizem.

Aplikacija RTV 365 na NEO

Na NEO Smartboxu RTV 365 najdemo med aplikacijami, kjer so tudi YouTube, HBO Max, itd. in tudi brez predhodne prijave dostopamo do vseh aktualnih vsebin. Prijava oziroma registracija je vseeno priporočljiva, saj denimo omogoča ustvarjanje seznamov (npr. kasnejši ogled, otroške vsebine …) in ogled vsebin, ki ste si jih izposodili v Filmoteki. Prijava v aplikacijo na NEO Smartboxu je izredno preprosta, saj nam ponudi 4-mestno kodo, ki jo vnesemo v mobilni aplikaciji RTV Slovenija – pri pa tem bodite pozorni, da to ni mogoče storiti v mobilni aplikaciji RTV 365, temveč v RTV SLO, torej tisti, ki v osnovi ponuja novice.

Čeprav že sam NEO ponuja dostop do velikega dela vsebin aplikacije RTV 365, ta ponuja še kup dodatnih, arhivskih vsebin, uporabniški vmesnik televizijske aplikacije pa vsebine tudi razvršča, da zlahka sledimo posamezni seriji ali oddaji. Filmi so denimo razvrščeni v prepoznavne kategorije, kot sta Sedmi pečat, kjer trenutno najdemo odličen srbski film Oče, in Kinoteka s filmskimi mojstrovinami, ki so na sporedu ob petkih in nato nekaj časa na voljo tudi po predvajanju.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, X in TikTok.