Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

3 stvari, ki jih mimogrede urediš v Mojem Telekomu

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 187 dnevi
·
Čas branja: 3 minute
·
Poslušaj vsebino

Jesenski dnevi kar kličejo k pohajkovanju, preletite naš kratek seznam stvari, ki jih lahko mimogrede uredite v Mojem Telekomu. To je tam, kjer najdete podatke o svojih naročninah, izbirate nove storitve, plačujete račune in pošiljate sporočila SMS.

Deli gigabajte

Super storitev za vse, ki bi svoje podatke radi delili z otroki, starši, partnerji in partnerkami. Če poznate uporabnika Mobi in/ali mobilnega naročnika Telekoma Slovenije, ki mu zmanjka podatkov, lahko s pomočjo storitve Deli GB svoje podatke delite z njimi, tudi če ste v tujini ali pohajkujete naokrog. Če torej na primer otrokom zadnji teden v mesecu zmanjka podatkov, vi pa jih imate še viška, jim lahko podarite svoje, tudi če vas ni doma. In to povsem preprosto, tudi v mobilni aplikaciji Moj Telekom. Ob prijavi v Moj Telekom in izbiri svojega mobilnega razmerja se vam prikažejo podatki o vašem razmerju in količinah, tako lahko tudi vidite, koliko podatkov imate še na voljo. Takoj pod tem je razdelek Deli GB, kjer izberete, koliko količin boste podarili. Na voljo imate 1, 5, 10 ali 20 GB, a delite lahko le podatke iz svojega naročniškega paketa in ne dodatnih zakupov. Vpišete še telefonsko številko (če to počnete večkrat, si jo Moj Telekom zapomni), izberete količino in zadeva je opravljena. Podarjene podatke ima uporabnik na voljo do konca meseca, tako kot vi svoje. Vajo pa seveda lahko ponovite :)

Deli GB v Mojem Telekomu

Blokada prenosa podatkov v tujini

Zagotovo poznate koga, ki je letel izven EU in pozabil izključiti prenos podatkov, nato pa se čudil, zakaj mu jih je zmanjkalo. V tem primeru ga opomnite, naj pred odhodom v Mojem Telekomu izbere blokado prenosa podatkov izven EU. Vse druge storitve lahko kljub tej blokadi nemoteno uporablja še naprej. Izvedba je res preprosta. V Mojem Telekomu v razdelku Internet izberete Blokado prenosa podatkov v tujini, nato izberete Blokada prenosa podatkov izven EU in jo vključite. In že je opravljeno. Tudi ko je blokada prenosa podatkov vključena, se uporabnik seveda lahko poveže na varno povezavo WiFi in kot običajno uporablja podatkovne storitve, torej preverja e-pošto, bere novice, se povezuje v družbena omrežja … Na voljo je tudi Blokada GPRS za tujino, a v tem primeru prenos podatkov v tujini (EU in izven EU) v omrežjih mobilnih operaterjev sploh ni mogoč, saj dela le v omrežju Telekoma Slovenije.

Dodatni zakupi

Če pohajkujete in vam zmanjka podatkov ali pa se nepredvideno odločite potovati v države, ki jih morda niste nameravali obiskati oziroma ste kaj pozabili urediti, lahko to storite tudi v Mojem Telekomu v razdelku Dodatni zakupi za tujino, medtem ko ste na poti. Recimo, da se med počitnikovanjem na Hrvaškem naknadno odločite obiskati še Bosno in Hercegovino in potrebujete dostop do interneta. Na voljo imate seveda več zakupov. Če potrebujete le podatke, potem se morda odločite za zakup Balkan 5 GB, ki vključuje 5 GB podatkov za sedem dni, lahko pa se odločite za določene količine podatkov, klicev in SMS-ov za omejen čas, tri ali sedem dni. Prav tako lahko dodatno dokupite podatkovne podatke za Hrvaško, HR-internet, ki vključuje 20 GB in velja do konca tekočega meseca. Zato morda to storite raje 1. decembra in ne 30. novembra. Vse to uredite v Mojem Telekomu v razdelku Dodatni zakupi za tujino.

P. S. Če še niste naložili mobilne aplikacije Moj Telekom, to storite kar takoj.