Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Znižanje cene klicev in poslanih sporočil SMS iz Slovenije v države EU-območja

15. 4. 2019

Odprava stroškov mobilnega gostovanja je uporabnikom prinesla številne ugodnosti, saj v državah EU-območja od 15. junija 2017 ni več dodatnih stroškov mobilnega gostovanja za telefoniranje, pošiljanje kratkih sporočil in prenos podatkov prek mobilnega omrežja. Samodejna odprava stroškov je bila izvedena v skladu z Uredbo EU o ukrepih za enotni evropski trg (Uredba št. 2015/2120 z dne 25. 11. 2015) in izvedbeno Uredbo EU (Uredba št. 2016/2286 z dne 15. 12. 2016).

S 15. 5. 2019 bodo za zasebne uporabnike (na podlagi Uredbe EU št. 2015/2120) z nadaljnjimi spremembami pričele veljati tudi znižane maloprodajne cene fiksnih in mobilnih klicev ter sporočil SMS iz Slovenije v države EU-območja. Sprememba velja za naročnike mobilnih in fiksnih paketov Telekoma Slovenije ter uporabnike Mobi.

Cena mobilnega in fiksnega klica iz kateregakoli slovenskega omrežja v omrežje drugega operaterja v državah EU-območja, bo od 15. 5. 2019 znašala 19 centov (brez DDV) na minuto, cena poslanega sporočila SMS pa bo znašala 6 centov (brez DDV).

V države EU-območja spadajo naslednje države: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Irska, Islandija, Italija, Latvija, Lichtenstein, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Azori, Romunija, Slovaška, Španija, Švedska, Vatikan, Velika Britanija.

Ker je sprememba pogojev potrebna zaradi uskladitve z veljavno Uredbo EU, oz. spremembe ne posegajo v pridobljene pravice naročnikov, naročniki zaradi uveljavitve teh sprememb, če se z njimi ne strinjajo, nimajo pravice do odstopa od naročniške pogodbe brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja, brez pogodbene kazni in brez odpovednega roka.

Dodatne informacije so na voljo na spletnih straneh Telekoma Slovenije, na prodajnih mestih Telekoma Slovenije in na brezplačnih številkah 080 8000 in 041 700 700 (slednja je brezplačna za uporabnike mobilnih storitev Telekoma Slovenije, in sicer tudi pri klicu iz tujine).