Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Za še boljšo uporabniško izkušnjo optimiziramo dostop do TV-vsebin

24. 4. 2021

Obveščamo vas, da bomo 24. maja 2021 optimizirali TV-programsko shemo in posodobili programska mesta, tako da boste še lažje in hitreje dostopali do želenih vsebin.

S posodobitvijo bomo združili kanale ločljivosti SD in HD na enem programskem mestu, s čimer bomo hkrati poenotili uporabniško izkušnjo pri uporabi Boxa in Boxa S z NEO Smartboxom. Tako bo določen TV-program tudi vsem, ki uporabljate Box ali Box S, na istem programskem mestu na voljo v ločljivost SD in HD hkrati, sistem pa bo glede na kakovost internetne povezave samodejno predvajal TV-program v temu primerni ločljivosti. Tako vam ne bo več potrebno preklapljati med dvema različnima programskima mestoma, da bi lahko določen TV-program spremljali v ločljivosti, ki vam ustreza.

Posodobljen seznam TV-programov z enotnimi programskimi mesti SD in HD bo objavljen na dan spremembe na spletni strani: Programi.

Ob tem hitri meni NEO Smartboxa še bolj prilagajamo navadam uporabnikom. Hitri meni, ki ga uporabniki NEO Smartboxa odprete s kratkim pritiskom na ikono »hiška« NEO daljinca, je razdeljen na dva segmenta: priljubljeni ter seznam TV-programov po žanrskih kategorijah. TV-programi so glede na žanr razvrščeni v 11 kategorij (Dokumentarni, Filmski, Zabavni, Otroški, Športni, Glasba, Regionalni, Novice, Za odrasle, Radio in Izbrano). Trenutni seznam TV-programov v žanrskih kategorijah bomo posodobili na podlagi gledanosti uporabnikov, tako da bodo najbolj obiskani TV-programi še hitreje dosegljivi. V kategoriji Priljubljeni lahko poljubno dodajate in odstranjujete programe po svoji izbiri. Za lažji začetek bomo v to kategorijo umestili posodobljen seznam TV-programov kategorije Izbrano.

Hkrati optimiziramo vrstni red TV-programov v programski shemi, tako da boste še lažje dostopali do vaših najljubših TV-vsebin. V programskem sklopu Izbrani, ki vključuje domače TV-programe, ki so vključeni v vse programske sheme, bomo te razvrstili na novo, in sicer skladno z navadami uporabnikov, tako da boste še lažje dostopali do svojih najljubših TV-vsebin. Seveda pa boste še naprej lahko poljubno spreminjali vrstni red TV-programov po lastnem izboru.

Na uporabnike, ki ste si programska mesta že uredili po svojem okusu, navedena sprememba ne bo vplivala, še naprej bo veljala vaša razporeditev TV-programov.

Seznam TV-programov na prvih 25 programskih mestih od 24. 5. dalje

Programske sheme ostajajo nespremenjene, navedene spremembe se nanašajo zgolj na optimizacijo programskih mest za še hitrejši in lažji dostop do želenih vsebin.

Novosti v ponudbi TV-vsebin in zabave

V letošnjem letu smo uvedli več novosti v ponudbi TV-vsebin in zabave. Tako platforma NEO omogoča tudi igranje iger v oblaku - NEO Igre, ki jih lahko prvi mesec preizkušate brezplačno. Zaenkrat imate na voljo 59 iger različnih žanrov za vso družino in igralce različnih starosti, nabor pa bomo nenehno dopolnjevali.

Naročnikom NEO omogočamo tudi programsko opcijo Da Vinci Kids z izobraževalno video vsebino za otroke, stare od 6 do 12 let. Vsebine Da Vinci Kids so v slovenščini ekskluzivno na voljo le pri nas.

V videoteki Dkino so na voljo filmi abonmaja Liffe po Liffu.

Dodali smo tudi nove TV-programe (Cinestar TV 2, Cinestar TV Fantasy, Balkan Trip, Disney Junior, Channel One Russia in Miklavž TV), možnost Ogled nazaj pa je na voljo za dodatne TV-programe (vsi TV-programi Cinestar omogočajo Ogled nazaj za tri dni, Al Jazeera Balkans in Balkan Trip pa za sedem dni).

Možnost ogleda TV-programa v HD-ločljivosti je na voljo tudi pri spremljanju lokalnih TV-programov (TV Golica, Boom TV, Golica Antena TV, Gold TV in TLC). Dodali smo 11 radijskih postaj Radia Center.

V kratkem bomo predstavili še eno NEO novost, in sicer načrtujemo nadgradnjo uporabniške izkušnje pri spremljanju TV-vsebin prek spleta (neo.io) oz. mobilne aplikacije za mobitele in tablice. O vseh podrobnostih vas bomo še obvestili.