Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

TV-programi Šport TV trenutno niso na voljo

2. 12. 2019

Telekom Slovenije svojim naročnikom televizije zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Pri tem so naročnikom na voljo štiri programske sheme, ki prinašajo pestro ponudbo informativnih, zabavnih, filmskih, regionalnih in športnih TV-vsebin. Več kot 50 programov ponujamo v HD-kakovosti, od tega vse ključne športne (vključno s TV-programi Sport Klub), kmalu pa bomo spremljanje Eurosporta omogočili tudi v 4K-ločljivosti. V zadnjem obdobju se cene programskih pravic na trgu izrazito povečujejo, z vsakim ponudnikom pa se kot skrben gospodar pogajamo, saj želimo svojim naročnikom zagotavljati najboljše vsebine po sprejemljivi ceni. Nekateri ponudniki programskih pravic pri tem postavljajo pogoje, ki odstopajo od ekonomsko upravičenih. Zato smo danes, 2. 12. 2019, iz programske sheme umaknili vse tri programe Šport TV, in sicer Šport TV 1, Šport TV 2 in Šport TV 3. Čeprav smo se o nadaljnjem sodelovanju pričeli pogajati pravočasno, nam je ponudnik programskih pravic postavil finančne pogoje, na katere ne moremo pristati, saj so škodljivi tako za družbo kot naše naročnike, ki jim ne želimo zviševati cen paketov. S ponudnikom se bomo pogajali tudi v prihodnje in si prizadevali za pogoje, ki bodo v prid naročnikom naše televizije.

Ko bomo imeli kakršnekoli nove informacije, vas bomo o tem takoj obvestili.

Naročniki, ki se jim je programska shema spremenila in ki se s spremembo ne strinjajo, imajo v roku 30 dni od uveljavitve spremembe oz. do 2. 1. 2020 pravico odstopiti od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni.

Hkrati imajo naročniki, ki so v okviru naročniškega razmerja prejeli terminalsko opremo po akcijski ceni, ob odstopu od naročniške pogodbe pred potekom obdobja vezave možnost izbire:

  • da prejeto terminalsko opremo obdržijo in Telekomu Slovenije povrnejo znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme, ali
  • da prejeto terminalsko opremo vrnejo Telekomu Slovenije v stanju, v kakršnem jim je bila izročena, ter plačajo uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, Telekom Slovenije pa jim vrne kupnino.

Pravica do odstopa od naročniške pogodbe ne vpliva in ne posega v zapadle in neplačane ter pogodbeno dogovorjene obveznosti naročnika. Na primer: naročniki so kljub odstopu od naročniške pogodbe dolžni plačati račune za opravljene storitve in poravnati obveznosti iz naslova nakupa terminalske opreme po akcijski ceni zaradi prekinitve naročniškega razmerja pred iztekom obdobja vezave naročniškega razmerja.

Informacije o spremembi so na voljo na spletnih straneh Telekoma Slovenije, na prodajnih mestih Telekoma Slovenije in na brezplačni številki 080 8000.