Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Spremenjeni pogoji uporabe pametne denarnice VALÚ

22. 7. 2020

Obveščamo vas, da smo 22. 7. 2020 objavili spremenjene Pogoje uporabe pametne denarnice VALÚ. Za nove uporabnike pogoji veljajo od 22. 7. 2020, za obstoječe uporabnike, ki so k storitvi pristopili pred tem datumom, pa začnejo veljati 22. 9. 2020.

Ne glede na pričetek veljave oziroma uporabe spremenjenih pogojev nove omejitve poslovanja za vse (obstoječe in nove) uporabnike z osnovnim profilom zaradi sprememb Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) že veljajo neposredno na podlagi zakona. O omejitvah uveljavljenih zaradi zahtev spremenjene zakonodaje smo že obveščali ob pričetku veljave novih omejitev.

Spremenjeni pogoji vključujejo naslednje ključne informacije in spremembe:

  • Zaradi spremembe Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) smo za uporabnike osnovnega profila spremenili zahteve glede omejitev zneskov.
  • Nove omejitve iz naslova sprememb ZPPDFT-1 za uporabnike z osnovnim profilom so:
  • Mesečno lahko opravite le do 150 EUR mesečnih transakcij (vplačil in izplačil).
  • Najvišji znesek elektronskega denarja, naloženega na plačilnem instrumentu, ne sme presegati 150 EUR. Uporabniki, ki imajo naložen večji znesek, lahko do znižanja le-tega (ali nadgradnje profila v naprednega) izvajajo le plačila in dvige.
  • Kadar unovčeni znesek presega vrednost 50 EUR je treba na prodajnem mestu pred unovčenjem ali dvigom gotovine v denarni vrednosti elektronskega denarja opraviti identifikacijo stranke v skladu s pravili za preprečevanje pranja denarja (izvede se pregled stranke za nadgradnjo profila).
  • Pri plačilih na daljavo lahko izvedete plačilo v vrednosti največ 50 EUR na transakcijo.
  • Dodana je možnost povezave e-denarja VALÚ z drugim plačilnim instrumentom, ki ga lahko izdaja izdajatelj ali tretja oseba.

Celotna vsebina navedenih pogojev je dostopna tukaj.

Obstoječi uporabniki, ki se s spremenjenimi pogoji ne strinjajo, lahko do uveljavitve sprememb brez plačila nadomestila odpovedo uporabo pametne denarnice VALÚ.

Dodatne informacije so na voljo na prodajnih mestih Telekoma Slovenije in na telefonski številki 041 440 880, lahko pa nam tudi pišete na info@valu.si.

Dodatne omejitve so navedene tudi v obvestilu Spremembe pri uporabnikih osnovnega profila denarnice VALÚ