Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Spremembe v programski shemi televizije

18. 9. 2023

V Telekomu Slovenije programsko shemo nenehno nadgrajujemo. V zadnjem obdobju smo dodali številne nove filmske in dokumentarne vsebine (Planet Earth HD in Travelxp HD, Dizi, Filmbox s 13 programi, DOX TV …).

Skladno z vedno novimi vsebinami posodabljamo tudi celotno programsko shemo, tako da vas obveščamo, da bomo z 20. 9. 2023 programsko shemo posodobili na način, da bomo TV-programe razvrstili v tematske sklope oz. kategorije glede na vsebinske žanre (športni, zabavni, filmski, glasbeni, informativni, otroški ipd.), znotraj kategorij pa bodo programi razvrščeni po točnem številskem zaporedju. V programskem sklopu Izbrani, ki vključuje TV-programe, ki so vključeni v vse programske sheme in so namenjeni najširši skupini gledalcev, bodo programi razvrščeni glede na njihovo priljubljenost.

Na naročnike televizije, ki ste si programska mesta uredili po svojem okusu, navedena sprememba ne bo vplivala; pri vas bo še naprej veljala vaša razporeditev TV-programov. Prav tako ostajajo nespremenjene vse programske sheme.

Vrstni red TV-programov lahko sicer kadarkoli poljubno prilagodite in spremenite ali pa programe, ki jih najpogosteje gledate, dodate v sklop Izbrani. Navodila za razvrščanje TV-programov so na naši spletni strani: Razvrščanje TV-programov na NEO.

Seznam TV-programov, ki se jim z 20. 9. 2023 spremenijo programska mesta, je na voljo tukaj.

Posodobljen vrstni red TV-programov bo pri uporabnikih TV-komunikatorjev Box in Box S viden v 24 urah po posodobitvi, pri uporabnikih platforme NEO pa v treh dneh po posodobitvi. Če boste NEO Smartbox zagnali ponovno, bodo posodobitve vidne v 24 urah.

TV-komunikator BOX S najkasneje do 28. 11. 2023 brezplačno zamenjajte za NEO Smartbox

Naročnike, ki uporabljate starejša TV-komunikatorja BOX S proizvajalca Netgem (modela N7700 in N7800), ponovno opozarjamo, da bosta TV-komunikatorja 28. 11. 2023 prenehala delovati, saj delujeta na starejši tehnologiji, ki je ni več mogoče posodobljati. Prosimo, da TV-komunikator čim prej brezplačno zamenjate za NEO Smartbox. Brezplačno zamenjavo lahko najhitreje uredite z obiskom Telekomovega centra ali pooblaščenega prodajnega mesta, kamor prinesete stari BOX in daljinec. NEO Smartbox lahko naročite tudi s klicem na brezplačno številko 080 8000 in v Mojem Telekomu; v tem primeru vam bomo NEO Smartbox poslali po pošti.

Trendi spremljanja TV-vsebin: iskanje vsebin z govornimi ukazi

Trendi in način spremljanja TV-vsebin se že nekaj časa spreminjajo, saj želite uporabniki do vsebin dostopati čim hitreje in čim bolj enostavno, kar omogoča TV-platforma NEO. V ospredju ni več številka programskega mesta, kot je to veljalo nekoč, saj NEO omogoča iskanje vsebin z glasovnimi ukazi v slovenščini. Do vsebin enostavno pridete tako, da izgovorite ime TV-programa, oddaje ali dogodka, ki ga želite gledati, ali pa na način, da izgovorite ime igralca, žanr ali kategorijo (na primer športni, dokumentarni, informativni, filmski, glasbeni …). Iskanje vsebin z glasom sodi med najbolj priljubljene funkcionalnosti. V lanskem letu je bilo izgovorjenih 93 milijonov tovrstnih govornih ukazov, uporabniki najpogosteje izgovorite ime TV-programa, ki ga želite gledati.