Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

V Telekomu Slovenije uporabnikom zagotavljamo najsodobnejše in zanesljive storitve, s katerimi poenostavljamo življenje in skrbimo za varnost. Med takšne storitve sodi tudi E-oskrba. E-oskrba je storitev oskrbe na daljavo, za katero ima Telekom Slovenije dovoljenje pristojnega ministrstva in ki je uradno opredeljena kot socialnovarstvena storitev socialni servis – celodnevna povezava prek osebnega telefonskega alarma. E-oskrba je učinkovita rešitev, ki pomaga številnim uporabnikom. V asistenčni center, ki je na voljo 24 ur na dan, vsak mesec prejmemo okoli 1.500 klicev, od katerih jih je veliko povezanih z nenadnim poslabšanjem zdravstvenega stanja, kot so na primer težave s krvnim tlakom ali z dihanjem, slabost, bolečine v srcu in podobno. Okoli 30 klicev mesečno je zaradi padca v domačem okolju, pri okoli 30 klicih je potrebna intervencija službe nujne medicinske pomoči, gasilcev ali policije, med 100 in 150 klicev pa uspešno rešimo s pomočjo svojcev. Veliko klicev je tudi takšnih, ko uporabniki potrebujejo le pogovor in nasvet, kar jim daje občutek varnosti, saj jim je nekdo na voljo, ko ga potrebujejo.

S 1. majem 2023 se skladno z veljavnim Pravilnikom o oblikovanju cen za izvajalce socialnovarstvenih storitev in na podlagi sklepa pristojnega ministrstva spreminjajo cene nekaterih storitev E-oskrbe.

Sprememba cene v ničemer ne vpliva na uporabnike storitve E-oskrba, ki imajo storitev do 30. 9. 2023 v celoti financirano iz EU ESS v okviru projekta »E-oskrba na domu« ministrstva za zdravje. O možnostih financiranja storitve po 30. 9. 2023 bomo uporabnike pravočasno obvestili.

Seznam storitev E-oskrbe, pri katerih se spremenijo cene:

Cena do 30.4.2023
Mesečna naročnina v EUR z DDV
Cena od 1.5.2023
Mesečna naročnina v EUR z DDV
CENIK PAKETOV E-OSKRBE
Osnovni paket (varovalni telefon, zapestnica z gumbom za klic na pomoč)24,4029,77
Osnovni paket - posebni18,3020,74
CENIK DODATNE OPREME
Zapestnica z gumbom za klic na pomoč0,853,93
Mobilni detektor gibanja na obesku za klic na pomoč2,077,93
Detektor za dim1,533,61
Detektor izliva vode0,984,38
Stikalo z vrvico za klic na pomoč2,383,79
Detektor ogljikovega monoksida5,605,81
Detektor gibanja1,102,50
Detektor za vrata0,981,70

Naročniki, na katere se navedena sprememba nanaša in se z njo ne strinjajo, imajo do začetka uveljavitve sprememb pravico odstopiti od naročniške pogodbe brez odpovednega roka in brez plačila kakršnihkoli dodatnih stroškov (na primer stroškov prekinitve naročniškega razmerja oziroma drugih administrativnih stroškov, pogodbenih kazni, zneskov prejetih ugodnosti ali drugih dogovorjenih nadomestil), razen zapadlih in neplačanih obveznosti. Na primer: naročnik je kljub odstopu od naročniške pogodbe dolžan plačati račune za opravljene storitve. Naročniki so v primeru odstopa od naročniške pogodbe dolžni vrniti najeto opremo ali plačati nadomestilo za opremo. Ob vračilu opreme jo vrnejo v stanju, v kakršnem jim je bila izročena, ob upoštevanju njene normalne rabe.