Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Spremembe v ponudbi storitev Telekoma Slovenije s 1. majem 2023

27. 3. 2023

V Telekomu Slovenije uporabnikom zagotavljamo najsodobnejše komunikacijske storitve in rešitve ter skrbno in načrtno vlagamo v modernizacijo in razvoj omrežja, v skrbi za okolje pa širimo tudi obseg brezpapirnega poslovanja. V zadnjem letu se soočamo s spremenjenimi tržnimi razmerami in dvigom stroškov na različnih segmentih poslovanja, ki so posledica sprememb cen energentov, spremenjenih stroškov dela in višjih stroškov financiranja. Da bomo uporabnikom tudi v prihodnje zagotavljali najboljšo uporabniško izkušnjo tako v domačem omrežju kot tujini, bomo s 1. majem 2023 prilagodili cene določenih mobilnih in fiksnih storitev, ob tem pa bomo uvedli tudi naslednje spremembe.

1. Spremembe pri storitvi televizije Telekoma Slovenije

Naročnikom, ki uporabljate enega od starejših TV-komunikatorjev BOX S (modela Netgem N7700 in N7800), sporočamo, da bosta navedena modela z 28. novembrom 2023 prenehala delovati. Oba TV-komunikatorja delujeta na starejši tehnologiji, ki ne omogoča posodabljanja, zato je slabša tudi uporabniška izkušnja spremljanja televizije. Prav tako ne omogočata spremljanja vseh TV-vsebin in predvajanja najnovejših videokodekov, ki jih uporablja vedno več ponudnikov videovsebin. Brezplačno zamenjavo TV-komunikatorja lahko najhitreje uredite z obiskom Telekomovega centra, kamor lahko prinesete staro opremo, mi pa bomo poskrbeli za ekološko odstranitev. NEO Smartbox lahko naročite tudi s klicem na brezplačno številko 080 8000 ali oddate naročilo na pooblaščenem prodajnem mestu in poslali vam ga bomo po pošti. Prvi najemni TV-komunikator NEO Smartbox je brezplačen, za drugega in vsakega naslednjega pa najemnina znaša 3,90 EUR z DDV mesečno.

Za lažji prehod smo vam pripravili kratka videonavodila za uporabo platforme NEO. Do navodil lahko dostopate z glasovnim ukazom »NEO Namigi« ali »Namigi«, na voljo pa so tudi na programskem mestu 999 in med ostalimi videotekami pod imenom NEO Namigi. Videi so na voljo tudi na povezavi: ts.si/NEO_navodila.

Videonasveti za uporabo platforme NEO in druge oglasne vsebine se lahko prikažejo tudi v okviru brezplačne storitve Ogled nazaj na platformi NEO, ki na izbranih TV-programih omogoča ogled vsebin do 7 dni nazaj.

Uporabnikom aplikacije NEO TV Lite za pametne televizorje bomo s 1. majem 2023 omogočili uporabo aplikacije na vseh podprtih televizorjih, na primer na vikendu ali drugih lokacijah v Sloveniji in na Hrvaškem ter v drugih državah članicah EU. S 1. majem 2023 se bo naročnina aplikacije NEO TV Lite spremenila s trenutnih 1,49 EUR z DDV na 1,90 EUR z DDV mesečno. Naročnina se trenutno zaračunava samo za prvi televizor, od 1. maja 2023 dalje pa se bo zaračunala za vsak pametni televizor, na katerem bo aplikacija naložena in prijavljena.

S 1. majem 2023 se spreminjajo tudi cene nekaterih programskih opcij, in sicer programske opcije RUS5+ s 5 EUR z DDV na 6,99 EUR z DDV, programske opcije Balkan s 7,99 EUR z DDV na 8,99 EUR z DDV in programske opcije Eksplozivni s 5,95 EUR z DDV na 6,99 EUR z DDV.

2. Starejše mobilne pakete brezplačno nadomeščamo s sodobnejšimi in še boljšimi paketi ter povečujemo količino prenosa podatkov v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije in državah območja EU-tarife

Naročnikom starejših mobilnih paketov bomo za še boljšo uporabniško izkušnjo s 1. majem 2023 brezplačno vključili enega od sodobnejših in še boljših paketov NAJ oziroma paket SUPR. Pri tem vam ni treba storiti ničesar, vse bomo uredili mi. Podatek o tem, kateri mobilni paket uporabljate, je na voljo na mesečnem računu za opravljene storitve in v Mojem Telekomu. Naročnike, ki uporabljate starejše SIM-kartice, zaradi česar lahko ob spremembi paketa pride do nižje hitrosti mobilnega interneta, vabimo, da SIM-kartico brezplačno kadarkoli zamenjate v enem izmed Telekomovih centrov.

Hkrati bomo vsem mobilnim naročniškim paketom s 1. majem 2023 povečali vključeno količino prenosa podatkov v državah območja EU-tarife.

Informacijo o tem, katere starejše mobilne pakete bomo brezplačno nadomestili s sodobnejšimi, najdete v tej tabeli

Predstavitev vsebine paketov Naj in SUPR od 1. maja 2023 dalje je na voljo tukaj

Seznam mobilnih paketov, pri katerih bomo s 1. majem 2023 povečali vključeno količino prenosa podatkov v državah območja EU-tarife, pa si lahko ogledate tukaj

3. Sprememba mesečne naročnine mobilnih in fiksnih naročniških paketov s 1. majem 2023

S 1. majem 2023 bomo povišali mesečno naročnino mobilnih paketov (z izjemo paketov SUPR in Druga številka), in sicer za 1,40 EUR z DDV mesečno, in fiksnih paketov za 2,80 EUR z DDV mesečno (z izjemo paketov NEO A, NEO B, NEO C, Net in NEO TV).

Seznam mobilnih naročniških paketov s spremenjeno mesečno naročnino od 1. maja 2023 je na voljo tukaj

Seznam fiksnih naročniških paketov s spremenjeno mesečno naročnino od 1. maja 2023 je na voljo tukaj

V aprilu in maju 2023 lahko naročniški paket, ki se mu bo spremenila mesečna naročnina, brezplačno zamenjate za katerikoli drug mobilni oziroma fiksni paket iz naše redne ponudbe.

4. Spremembe pri opominih v primeru neplačila komunikacijskih storitev

Od 1. maja 2023 dalje boste naročniki klasičnih oziroma fiksnih in mobilnih storitev, ki prejemate e-račun, v primeru morebitnega neplačila opomine prejemali v elektronski obliki (e-opomin). Ob tem se z navedenim datumom spremeni cena stroška pisnega opomina in začne obračunavati strošek e-opomina za pravne osebe ter strošek opomina za fizične osebe, kot je navedeno v spodnji tabeli:

spremembe-1-5-2023-tabela_cene

Pravni pouk za obvestila o spremembah, ki stopijo v veljavo s 1. majem 2023 (točke 1, 2, 3 in 4)

Naročniki, na katere se spremembe, navedene v točkah 1, 2, 3, in 4, nanašajo in se z njimi ne strinjajo, imajo pravico v roku 60 dni od prejema obvestila odstopiti od naročniške pogodbe brez plačila kakršnihkoli dodatnih stroškov (na primer stroškov prekinitve naročniškega razmerja oziroma drugih administrativnih stroškov, pogodbenih kazni, zneskov prejetih ugodnosti ali drugih dogovorjenih nadomestil), razen zapadlih in neplačanih obveznosti.
Na primer: Naročnik je kljub odstopu od naročniške pogodbe dolžan plačati račune za opravljene storitve in poravnati obveznosti iz naslova nakupa terminalske opreme oz. drugega blaga po akcijski ceni zaradi prekinitve naročniškega razmerja pred iztekom obdobja vezave naročniškega razmerja.

Naročniki so v primeru odstopa od naročniške pogodbe dolžni plačati nadomestilo za terminalsko opremo, ki so jo prejeli po akcijski ceni in jo obdržali. Če se odločijo, da bodo Telekomu Slovenije vrnili terminalsko opremo, jo lahko vrnejo v stanju, v kakršnem jim je bila izročena, ob upoštevanju njene normalne rabe. V tem primeru bodo zanjo plačali uporabnino za čas uporabe, Telekom Slovenije pa jim bo vrnil kupnino.

Dodatne informacije so vam na voljo na www.telekom.si, prodajnih mestih Telekoma Slovenije in brezplačni številki 080 8000.