Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Prenehanje delovanja TV-komunikatorjev Netgem N8200 in N5200

25. 5. 2022

Obveščamo vas, da bosta s 4. julijem 2022 prenehala delovati starejša TV-komunikatorja Netgem N8200 in N5200, saj gre za starejšo tehnologijo, ki je ni več mogoče posodabljati.

Vabimo vas, da svoj obstoječi TV-komunikator pravočasno zamenjate z novim, najemnim TV-komunikatorjem.

To lahko storite tako, da:

  • obiščete katerokoli prodajno mesto Telekoma Slovenije po vsej Sloveniji,
  • nas pokličete na brezplačno številko 080 8000,
  • nam pišete na info@telekom.si.

Najemni TV-komunikator je v lasti Telekoma Slovenije, kar pomeni, da vam ga v primeru okvare (npr. ob udaru strele) brezplačno zamenjamo za novega. Priporočamo vam TV-komunikator NEO Smartbox, ki bo v vaš dom prinesel vrhunsko izkušnjo spremljanja TV in ostalih vsebin.

Kakšni so stroški menjave?

Enkraten administrativni strošek izdaje posameznega NEO Smartboxa znaša 29 evrov, v terminu od 20. 6. do 10. 7. 2022 pa boste en NEO Smartbox lahko naročili tudi brez stroška izdaje. Za prvi TV-komunikator najemnine ni, za vsakega naslednjega pa se obračuna mesečni najem v višini 2,90 evra.

Več informacij o prenehanju delovanja in možnosti menjave TV-komunikatorja je na voljo tukaj.

Če se z navedenimi spremembami ne strinjate, imate do uveljavitve spremembe pravico odstopiti od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni.

Hkrati imate naročniki, ki ste v okviru naročniškega razmerja prejeli terminalsko opremo oz. drugo blago po akcijski ceni, ob odstopu od naročniške pogodbe pred potekom obdobja vezave možnost izbire:

  • da prejeto terminalsko opremo oz. drugo blago obdržite in Telekomu Slovenije povrnete znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme, ali
  • da prejeto terminalsko opremo oz. drugo blago vrnete Telekomu Slovenije v stanju, v kakršnem vam je bila izročena, ter plačate uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, Telekom Slovenije pa vam vrne kupnino.

Pravica do odstopa od naročniške pogodbe ne vpliva in ne posega v zapadle in neplačane ter pogodbeno dogovorjene obveznosti naročnika. Na primer: naročnik je kljub odstopu od naročniške pogodbe dolžan plačati račune za opravljene storitve in poravnati obveznosti iz naslova nakupa terminalske opreme oz. drugega blaga po akcijski ceni zaradi prekinitve naročniškega razmerja pred iztekom obdobja vezave naročniškega razmerja.