0


Strokovnjaki v Operativnem centru kibernetske varnosti skrbimo za vsak varnostni aspekt IKT-tehnologije in zagotavljamo najvišjo stopnjo kibernetske zaščite, 24/7/365. • Operativni center kibernetske varnosti (OCKV)
 • Cynet 360
OKCV

Podjetja in organizacije se vse bolj zavedajo kibernetskih groženj in varnostnih tveganj. Kibernetska varnostna tveganja sodijo med najpomembnejša operativna tveganja. 

Ali ste vi pripravljeni na kibernetske grožnje? 

Strokovnjaki v Operativnem centru kibernetske varnosti Telekoma Slovenije vam pomagamo tovrstna tveganja in kibernetske grožnje obvladovati. Operativni center kibernetske varnosti je certificiran po mednarodnem standardu za informacijsko varnost ISO 27001, ob tem pa ima Telekom Slovenije tudi certifikat za neprekinjeno poslovanje ISO 22301.

Operativni center kibernetske varnosti Telekoma Slovenije ponovno nagrajen kot najbolj inovativna varnostna rešitev

Operativni center kibernetske varnosti Telekoma Slovenije, ki smo ga v podjetju celovito vzpostavili v letu 2018, je že drugič prejel nagrado za najbolj inovativno varnostno rešitev, ki jo podeljuje Institut za korporativne varnostne študije v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti.

Operativni center kibernetske varnosti Telekoma Slovenije kot največji varnostno-operativni center v Sloveniji predstavlja pomembno dodano vrednost na področju zagotavljanja kibernetske varnosti tako na nacionalni ravni kot podjetjem in ostalim organizacijam.

Nagrado za najbolj inovativno varnostno rešitev smo v Telekomu Slovenije prejeli v okviru mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti.


Predstavitveni videoSpletni seminar:
Operativni center kibernetske varnosti – središče kibernetske zaščite

Z operativnim centrom kibernetske varnosti Telekom Slovenije boste:
 • zvišali kibernetsko varnost,
 • znižali operativna tveganja,
 • dosegali in ohranjali skladnost.
Operativni center kibernetske varnosti Telekoma Slovenije zagotavlja:
 • zajem in obravnavo varnostno relevantnih dogodkov,
 • hitro in učinkovito odzivanje na kibernetske napade,
 • omejitev in zmanjševanje škode ob morebitnem kibernetskem napadu,
 • zbiranje in zavarovanje dokazov,
 • zvišanje odpornosti in znižanje kibernetskih varnostnih tveganj,
 • zajem in hrambo dogodkov, zagotavljanje revizijske sledi,
 • seznanjenost naročnika s pomembnimi dogajanji in predlogi ukrepov,
 • doseganje in ohranjanje skladnosti (ZinfV, GDPR, ISO, notranja pravila).
Hitro odzivanje na dogodke in njihovo reševanje

Pri Telekomu Slovenije smo svoje izkušnje iz obstoječih operativnih služb omrežnega operativnega centra NOC (Network Operations Center) in storitvenega operativnega centra SOC (Service Operations Center) prenesli tudi v Operativni center kibernetske varnosti (OCKV).

Vpeljava centra je kompleksen in dolgotrajen proces, ki vam lahko brez ustrezne kadrovske in finančne podpore predstavlja težko premostljiv izziv. Pri Telekomu Slovenije za vsako podjetje poiščemo ustrezne rešitve kibernetske varnosti, k uvedbi pa pristopamo projektno.

Kibernetska varnost za velika podjetja

Za zanesljivo kibernetsko zaščito podjetja so ključna učinkovita orodja, ki z osrednjim upravljanjem in 24-urnim aktivnim spremljanjem ter takojšnjim ukrepanjem v primeru varnostnega incidenta uspešno obvladujejo kibernetske

Za uspešno zaščito pred kibernetskimi grožnjami je treba:

 • združiti zmožnosti za zaščito pred grožnjami: spremljati, nadzorovati, preprečevati, odkrivati in usklajevati odzive v celotnem informacijskem okolju;
 • zagotoviti 360-stopinjsko zaščito pred napadi: preprečevati in odkrivati jedrne vektorje napada, ki ciljajo na uporabniške račune, procese, aktivnosti datotek in omrežni promet;
 • zagotoviti izredno natančnost, ki podaja točen vpogled v kontekst vsakega varnostnega dogodka, posebej z analizo vseh aktivnosti v okolju;
 • imeti pripravljen nabor samodejnih sanacij za hitro izvedbo celostnega postopka odziva in odprave posledic varnostnih incidentov brez potrebe po ročni intervenciji;
 • zagotoviti orodja za hitro uvedbo in takojšnje izkoriščanje naložbe;
 • 24 ur na dan zagotoviti varnostne storitve Operativnega centra kibernetske varnosti s stalno razpoložljivostjo vrhunskih strokovnjakov.

Telekom Slovenije s svojim Operativnim centrom kibernetske varnosti uspešno skrbi za varnost velikega števila delovnih postaj in strežnikov velikih slovenskih družb v vseh poslovnih segmentih (finančne institucije, industrijska podjetja, arhitektura in gradbeništvo, trgovinska dejavnost…).

CYNET 360

Majhen vložek v ključno varnost vašega podjetja

Cynet 360 je celovita rešitev za zaščito pred kibernetskimi napadi,ki ščiti vašo celotno IKT-infrastrukturo, tako da zaznava, analizira, predvideva, razkriva in se odzove tudi na napredne grožnje, ki jih je mogoče zaznati le s sočasno analizo končne točke, uporabnikov in omrežnih dejavnosti. Storitev je namenjena majhnim in srednje velikim podjetjem, ki imajo vsaj 10 delovnih postaj.

Mala in srednje velika podjetja so vse pogostejše tarče kibernetskih napadov

Motivacije hekerjev so bodisi finančne (zahtevajo odkupnino, da vam vrnejo nadzor nad spletnimi poslovnimi operacijami) bodisi osebne (se kalijo in vadijo za večje, odmevnejše napade).

Ogroženo je že vsako peto podjetje!

Vsaj 80 % podjetij se odloči za korenito izboljšanje kibernetske zaščite šele takrat, ko postanejo žrtve napada. Vsako peto podjetje je že bilo tarča napada in vsakih 39 sekund se zgodi kibernetski napad. Ni več vprašanje, ali boste napadeni, ampak kdaj boste.


Predstavitveni video


Avtonomna zaščita Cynet 360 vas varuje
 • z napredno zaščito vaše IKT-infrastrukture

 • z avtomatizacijo odzivov v primeru napada,

 • z upravljanjem nadzora in odzivanjem našega Operativnega centra kibernetske varnosti (OCKV) 24 ur na dan.

Največ koristi prinaša malim in srednje velikim podjetjem, ki imajo vsaj 10 delovnih postaj, saj nudi izjemno varnost na zelo konkurenčno ceno in celovito zaščito 365 dni v letu.

Glavne prednosti

 • zaščita pred vsemi vrstami virusov (kripto virus, trojanski virus, adware …).
 • 24/7/365 učinkovita podpora in varovanje strokovnjakov Operativnega centra kibernetske varnosti,
 • enostavna integracija in namestitev,
 • nadzor nad varnostnim stanjem IT-opreme na enem mestu,
 • celoten vpogled v IKT-infrastrukturo in celostno zaščito sistema,

V 3 korakih do učinkovite kibernetske zaščite

 • Pripravite podatek, koliko delovnih postaj imate v podjetju.
 • Pošljite povpraševanje (kliknite gumb) ali pokličite osebnega svetovalca.
 • Skupaj bomo našli ustrezno rešitev za najboljšo kibernetsko zaščito.


POŠLJITE POVPRAŠEVANJE
Z rešitvijo Cynet 360 vas v podjetju ne bo več skrbelo za varnost občutljivih podatkov in prekinitev dela, ki bi bila posledica morebitnega napada.

Hkrati pa pridobite celovit vpogled v delovanje vseh računalnikov v svojem poslovnem omrežju, nad katerimi bdijo tudi strokovnjaki Telekoma Slovenije za kibernetsko varnost, ki lahko zaznajo in odpravijo grožnje, še preden jih občutijo uporabniki.

Strokovnjaki v Operativnem centru kibernetske varnosti Telekoma Slovenije (OCKV) vam pomagamo tovrstna tveganja in kibernetske grožnje obvladovati. OCKV je certificiran po mednarodnem standardu za informacijsko varnost ISO 27001, ob tem pa ima Telekom Slovenije tudi certifikat za neprekinjeno poslovanje ISO 22301.


Rešitev Cynet 360 vključuje:


Stranke o nas

Silvo Sok, direktor podjetja SOKPRO d.o.o

Manj skrbi za varnost in več časa za posel

Cynet 360 omogoča hitro uvedbo in neprestano obsežno zaščito. Tudi strošek se mi zdi primeren za to raven varnosti in zaščite. Zaradi vseh teh razlogov je bila odločitev za najboljšo rešitev in storitev kibernetske varnosti na trgu nujna in hkrati enostavna.

Uroš Snedic, direktor za digitalizacijo v GZS

Digitalna transformacija v GZS

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) velja za močno razpršeno organizacijo z veliko zunanjimi sodelavci in izvajalci storitev. V GZS težimo k poenotenju informacijske tehnologije, vendar so zbornice po statusu samostojne in vsega enostavno ne moremo poenotiti. Tako razpršenega sistema sam ne moreš obvladati, zato smo digitalno varnost okrepili s sodobno kibernetsko zaščito. V GZS smo s storitvami Operativnega centra kibernetske varnosti Telekoma Slovenije in kibernetsko varnostno rešitvijo Cynet 360 podprli pospešeno digitalno transformacijo in nove vzorce dela.Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: