Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Prvo omrežje 5G

STORITEV 5G

Poglavitna prednost mobilnega omrežja 5G Telekoma Slovenije je v doseganju visokih hitrosti, ki teoretično znašajo do 1 Gbit/s v smeri k uporabniku in do 100 Mb/s iz smeri uporabnika.

Visoka hitrost in odzivnost (majhna latenca oz. ping) omogočata prenos videoposnetkov visoke ločljivosti in 3D-vsebin ter izjemno zmogljivo mobilno širokopasovno povezljivost, ki je ključna za storitve v oblaku, M2M (Machine to Machine), spletne igre (Online Gaming) in internet stvari (Internet of Things).

Oglejte si zemljevid pokritosti Slovenije s signalom 4G+ / 5G.

Izbirate lahko med dvema storitvama v omrežju 5G:

 • 5G: brezplačna storitev
 • 5G 450: plačljiva storitev, namenjena najbolj zahtevnim uporabnikom, ki potrebujejo najvišje hitrosti (brezplačno pri izbranih paketih)

Kaj omogoča storitev 5G?

 • 1

  Dostop do omrežja 5G s hitrostmi, kot so določene v naročniškem paketu

 • 2

  Vklopi in omogoča storitvi VoLTE in VoWiFi

Vklop storitve 5G - brezplačna storitev Hitri internet 4G/5G

V Mojem Telekomu ali prek SMS-a (pošljete 5G na 1918)Mesečna naročnina
Naj A, Naj B, Naj C, paketi Druge številke, paketi SIM 2, NEO Svet A, NEO Svet B, NEO Svet C, NEO Super Net, Mobilni Net Napredni, Mobilni Net Enostavni, Mobilni net Brezskrbni0 €

Opomba: Storitev vključi dostop do omrežja 5G, VoLTE in VoWiFi. V primeru, da je storitev VoWiFi plačljiva, se uporabniku storitev zaračuna v skladu s cenikom. Storitev NE spreminja hitrosti mobilnega interneta in uporabnik ima hitrost mobilnega interneta enko tisti, ki jo ima določeno v paketu ali pa si jo dodatno naročil.
Če svojo SIM-kartico prvič vstavljate v mobitel 5G: 5G se aktivira samodejno. Priporočamo, da mobitel izklopite in nato ponovno vklopite. Ko se nahajate na območju pokritosti 5G, na mobitelu opazite ikono 5G.
Če aktivacija ni samodejna: vklop uredite v Mojem Telekomu ali prek SMS-a.

Kaj omogoča storitev 5G 450?

 • 1

  Dostop do omrežja 5G s hitrostjo do 450 Mbit/s do uporabnika in do 100 Mbit/s s strani uporabnika

 • 2

  Vklopi in omogoča storitvi VoLTE in VoWiFi

Za pravilno delovanje potrebujete: mobitel, ki podpira 5G, in napredno kartico USIM in signal omrežja 4G+ / 5G

Vklop storitve 5G s hitrostjo do 450/100 Mbit/s

V Mojem Telekomu ali prek SMS-a (pošljete 5G450 na 1918)Mesečna naročnina
Naj A, Naj B, paketi Druge številke, NEO Svet A, NEO Svet B, NEO Svet C, Mobilni Net Napredni, Mobilni Net Enostavni, SIM 2 in starejši paketi*6 € 3 €
SUPR in starejši paketi*3 € 1,5 €
Naj C, Naj 5G, Gluhi A, Platinum A in Platinum B*0 €

Opomba: Akcijske cene -50 % popusta za mesečno naročnino storitve veljajo do 31. 12. 2023. Storitev vključi dostop do omrežja 5G s hitrostjo mobilnega interneta do 450/100 Mbit/s, VoLTE in VoWiFi. V primeru, da je storitev VoWiFi plačljiva, se uporabniku storitev zaračuna v skladu s cenikom.

Po polovični ceni do 31. 12. 2023

Do 31. 12. 2023 vam po polovični ceni omogočamo uporabo storitve Hitri internet 4G/5G s hitrostjo do 450/100 Mbit/s.

VoLTE

VoLTE (Voice over LTE) omogoča klicanje prek omrežja LTE/4G. Poleg tega da potekata govor in prenos podatkov prek omrežja LTE/4G istočasno in brez prekinitve, prinaša storitev VoLTE še druge prednosti.

VoWiFi

VoWiFi (Voice over WiFi) je storitev, ki omogoča uporabo govornih storitev prek brezžičnega omrežja WiFi tudi, če nimate signala v mobilnem omrežju.

Več o storitvah VoLTE in VoWiFi

Storitev 5G lahko uporabljajo naročniki, ki uporabljajo ustrezen mobitel in storitev 5G. Ne velja za uporabnike Mobi. Cene so v EUR z DDV. Prenos podatkov se obračuna po veljavnem ceniku naročniškega paketa in dodatno vključenih količinah za prenos podatkov.

Prednosti Odzivnost

Hitrosti prenosa podatkov

Omrežje 5G Telekoma Slovenije omogoča teoretične hitrosti prenosa podatkov do 1,5 Gbit/s v smeri k uporabniku in do 300 Mbit/s iz smeri uporabnika.

Omrežje LTE/4G + Telekoma Slovenije omogoča teoretične hitrosti prenosa podatkov do 300 Mbit/s v smeri k uporabniku in do 50 Mbit/s iz smeri uporabnika..

Omrežje GSM/UMTS Telekoma Slovenije omogoča teoretične hitrosti do 21,6 Mbit/s v smeri k uporabniku (HSDPA) in do 5,76 Mbit/s iz smeri uporabnika (HSUPA).

Opombe

1Vklop storitve se izvrši takoj po prejemu potrditva pogojev (povpratni SMS z vsebino 5G DA na 1918) in je omogočena do izklopa, do katerega pride na podlagi zahteve podane s strani uporabnika.
Ob vklopu storitve 5G se uporabniku vklopi storitev hitri internet 4G/5G 450/100, s hitrostjo do 450 Mbits/s /100 Mbit/s in omogoči dostop do omrežja 5G. Z izklopom s sporočilom SMS, z vsebino 5G NE na 1918, se izklopi dostop do omrežja 5G, vklopi se pripadajoče LTE storitev, ki je vključena v naročniški mobilni paket. Storitvi VoLTE in VoWIFi ostaneta aktivni. Naročnikom, ki imajo aktivno storitev Hitri internet 4G/5G 450/100 se onemogoči aktivacija nižjih hitrosti. V primeru želje po aktivaciji nižje hitrosti more naročnik izklopiti storitev 5G, ki aktivira brezplačno hitrost LTE, ki jo lahko naročnik ustrezno s tarifo spremeni.
Navedene cene so v EUR in vključujejo DDV. Prenos podatkov se obračuna po veljavnem ceniku naročniškega paketa in dodatno vključenih količinah za prenos podatkov.

2Oglaševana hitrost je teoretična maksimalna hitrost, ki jo Telekom Slovenije navaja v tržni komunikaciji oz. oglaševanju in ki je določena glede na izbrani naročniški paket. Oglaševana hitrost je v oglasih oz. v naročniški pogodbi navedena z oznako »do«. Ocenjena maksimalna hitrost je dejanska hitrost, ki jo uporabnik lahko doseže pri danem paketu. Praviloma je nižja od teoretične maksimalne hitrosti zaradi same narave mobilnega omrežja, deljenja razpoložljivih virov in hitrosti posamezne celice med vse uporabnike, ki se trenutno v celici nahajajo. Odvisna je od terminalske opreme in načina uporabe omrežja, trenutne obremenitve omrežja in spremenljivih radijskih pogojev. Razlaga pokritosti in dostopnosti do omrežja je na voljo na www.telekom.si (v sklopih Internet in Pomoč in podpora) in na prodajnih mestih Telekoma Slovenije.