Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Uporaba spletne pošte

Domov

Na domači strani se nahajajo opozorilo o neprebranih sporočilih, Telekomova obvestila, novice, vreme, Sportal ...

Domaca Stran

Koledar

Ob kliku na zavihek se v osrednjem oknu odpre tedenski pregled koledarja. V koledarju se prikažejo ustvarjeni sestanki. Z dvojnim klikom na posamezen sestanek se v novem zavihku prikaže njegova vsebina (sestanek lahko tukaj tudi uredite). Prikaže se tudi iskalnik, s pomočjo katerega lahko iščete po sestankih.

V pregledu se nahaja seznam koledarjev, ustvarjenih v tem zavihku. Koledarji, označeni s kljukico, so prikazani v osrednjem pregledu.

Nov koledar lahko ustvarite s klikom na ikono Dodaj koledar. Koledarju določite ime, barvo, dodatne nastavitve in kliknite V redu. Prikazal se bo v pregledu. Z desnim klikom na koledar lahko tega izbrišete, odprete v ločenem oknu in mu uredite lastnosti (barvo mape). Privzetega koledarja ni mogoče izbrisati in preimenovati.

Funkcije

Osveži pogled.
Dodaj oznako.
Danes Prikaže današnji dan.
Premakni sestanek v drug koledar.
Natisni sestanek.
Izbriši sestanek.
Spremeni pogled. Privzeto je nastavljen tedenski pogled. Privzete nastavitve lahko spremenite v Nastavitvah > Koledar > Splošno.

Desni klik na sestanek: Poleg naštetih funkcij, ki jih lahko izvedete za posamezni sestanek, lahko z desnim klikom ustvarite kopijo in prikažete izvorno kodo sestanka.

Nov sestanek

Koledar

S klikom na gumb dodate nov sestanek Nov sestanek. Izpolnite zadevo, mesto, začetek in konec (če sestanek traja ves dan, označite polje Ves dan), izberite stanje zasedenosti in koledar, v katerem bo sestanek prikazan. Če se bo sestanek večkrat ponovil, izberite nastavitve ponovitev, po želji si lahko nastavite spletni opomnik ali pa se ta pošlje na izbrani e-naslov, vnesite opis sestanka in kliknite Shrani in zapri.

Funkcije

Črkovalnik.
Prekliči Zapri sestanek. Preden se zavihek zapre, vas vpraša, ali želite shraniti sestanek.
Dodaj prilogo sestanku.
Natisni Shranjene sestanke lahko tudi natisnete.
Oblika Spremeni vnos opisa sestanka (HTML ali navadno besedilo).

Opravila

V zavihu lahko ustvarite in sledite posameznemu opravilu (nalogi). Ob kliku na zavihek se v osrednjem oknu odprejo opravila, shranjena v privzeti mapi. Prikaže se tudi iskalnik, s pomočjo katerega iščete po opravilih.

Vsebina posameznega opravila se prikaže v bralnem podoknu. Z dvojnim klikom na opravilo se to odpre v novem zavihku.

V pregledu se nahaja seznam map opravil, ustvarjenih v tem zavihku. S klikom na posamezno mapo opravil se prikažejo shranjena opravila.

S klikom na ikono dodate novo mapo opravil. Novi mapi opravil določite ime, barvo dodatne nastavitve in kliknite V redu. Mapa se bo prikazala v pregledu. Z desnim klikom na mapo opravil lahko to izbrišete, preimenujete in ji uredite lastnosti (barvo mape). Privzetih map ni mogoče izbrisati in preimenovati.

Funkcije

Uredi posamezno opravilo.
Izbriši posamezno opravilo.
Premakni opravilo v drugo mapo opravil.
Natisni izbrano opravilo ali mapo opravil.
Filtriraj po stanju opravila (ni se začelo, dokončano, poteka ...).
Označi kot dokončano Izbrano opravilo označi kot dokončano.
Pogled lahko spremenite v dvostolpčen ali izključite bralno podokno (privzeto se ta nahaja spodaj).

Desni klik na posamezno opravilo: Poleg naštetih funkcij, ki jih lahko izvedete za posamezno opravilo, lahko z desnim klikom prikažete še izvorno kodo opravila.

Novo opravilo

S klikom na gumb Nov dodate novo opravilo. Vnesite zadevo, mesto, izberite pomembnost, mapo opravil in stanje (izberete lahko tudi, kolikšen odstotek opravila je že opravljen), datum začetka in konca, nastavite pa si tudi spletni opomnik in opomnik na e-naslov, vnesite opis opravila in s klikom na gumb Shrani opravilo shranite.

Funkcije

Črkovalnik.
Prekliči Zapri opravilo. Preden se zavihek zapre, vas vpraša, ali želite shraniti opravilo.
Dodaj prilogo opravilu.
Natisni Shranjena opravila lahko tudi natisnete.
Oblika Spremeni vnos opisa opravila (HTML ali navadno besedilo).

Aktovka

Aktovka

Aktovka

Zavihek omogoča upravljanje dokumentov, ustvarjenih v poštnem predalu, in tistih, ki jih naložite. Prikaže se tudi iskalnik, s pomočjo katerega lahko iščete po datotekah.

Ob kliku na zavihek se v osrednjem oknu odpre vsebina, shranjena v mapi Aktovka. V pregledu se nahaja seznam map, ustvarjenih v tem zavihku.

Aktovka

S klikom na posamezno mapo se prikaže vsebina mape. S klikom na posamezno datoteko se njena vsebina prikaže v bralnem podoknu. Z dvojnim klikom na datoteko se ta odpre v novem zavihku.

S kliko na ikono Dodaj Aktovko ustvarite dodatne mape. Mapi določite ime, barvo, pozicijo in kliknite V redu. Mapa se bo prikazala v nabiralniku. Z desnim klikom na aktovko lahko to izbrišete in ji uredite lastnosti (barvo mape). Privzetih aktovk ni mogoče izbrisati in preimenovati.

Funkcije:

Naloži datoteko. Datoteko naložite v poštni predal tako, da prebrskate vaš računalnik. Omejitev velikosti posamezne datoteke je 50 MB.
Prenesi datoteko. Datoteko prenesete iz poštnega predala na vaš računalnik.
Izbriši datoteko/dokument.
Premakni datoteko/dokument.
Odpri datoteko/dokument v novem oknu.
Dodaj oznako.
Pošlji vsebino aktovke kot prilogo novemu sporočilu.
Pogled lahko spremenite v dvostolpčen ali izključite bralno podokno (privzeto se ta nahaja spodaj).
Nov Znotraj poštnega predala lahko ustvarite nov dokument.
Uredi Dokumente, ustvarjene v poštnem predalu, lahko uredite. S klikom na puščico v osrednjem oknu, levo od dokumenta, se prikaže zgodovina urejanja dokumenta.

Uredite lahko tudi datoteke, ki ste jih naložili v aktovko:

  1. Na datoteko, ki jo želite urediti, kliknite z desno tipko na miški in izberite možnost Rezerviraj datoteko.
  2. Odpre se okno za prenos datoteke na računalnik.
  3. Ko datoteko uredite, jo v aktovko naložite z desnim klikom na datoteko v aktovki in izbiro možnosti Prenos.
  4. Prebrskajte računalnik in izberite urejeno datoteko, pripišite opombo in kliknite Vrni datoteko.
  5. S klikom na puščico v osrednjem oknu, levo od dokumenta, se prikaže zgodovina urejanja dokumenta.
Aktovka
Aktovka
Aktovka
Aktovka
Aktovka