Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Kaj je DynDNS?

To je storitev, ki preslika vaš javni IP-naslov internetne povezave (dinamični ali statični) v spletni naslov (poddomeno), ki je zmeraj isti in si ga je lažje zapomniti. Pri Telekomu Slovenije lahko uporabniki fiksnega interneta storitev brezplačno vključite v Mojem Telekomu in si določite poljubno ime z domeno dyn.ts.si (na primer poljubno-ime.dyn.ts.si).

Kako storitev deluje?

Po vklopu storitve se nastavljen spletni naslov na DNS-strežnikih preslika v javni IP-naslov vaše internetne povezave. Ker storitev deluje na nivoju omrežja in za delovanje ne potrebuje namenske naprave ali odjemalca, ki bi stanje osveževal, se ob morebitni spremembi javnega IP-naslova vaše internetne povezave stanje na DNS-strežnikih osveži v nekaj sekundah.

Kakšne so prednosti?

Uporabniki, ki želijo oziroma potrebujejo dosegljivost svojega priključka na istem spletnem naslovu, to preprosto dosežejo s to storitvijo – na primer za oddaljeni dostop do domačega računalnika ali varnostnega sistema (kamere). V nekaterih primerih pa to ne nadomesti statičnega IP-naslova, ki je nujen za pravilno delovanje določenih stvari (kot je na primer lasten poštni strežnik).

Kako storitev vključim?

Storitev je mogoče vključiti in uporabljati le na priključkih Telekoma Slovenije, ki uporabljajo fiksno povezavo (tehnologija xDSL in FTTH/GPON). Vključite jo v Mojem Telekomu. Če še niste povezali svojih storitev, najprej pridobite polni dostop.

 • 1

  Po prijavi in izbiri uporabniškega imena fiksnega priključka v sklopu Internet izberite DynDNS.

  Sprememba kontaktnih podatkov
 • 2

  (1) V polje v stolpcu Ime poddomene vpišite želeni naslov oziroma poddomeno.
  Ime poddomene naj bo sestavljeno iz alfanumeričnih znakov (razen šumnikov). Uporaba vezaja v imenu je dovoljena, vendar vezaj ne sme stati na začetku ali koncu.

  Če internetno povezavo na vašem priključku vzpostavlja več naprav (na primer dodaten usmerjevalnik), s spustnega menija v stolpcu MAC-naslov izberite še pravilen MAC-naslov naprave – običajno internetno povezavo vzpostavlja le ena naprava in tega polja ni treba spreminjati.

  (2) Na koncu drsnik v polju Stanje premaknite na VKLJUČENO in
  (3) spodaj kliknite gumb NAPREJ.

  Sprememba kontaktnih podatkov
 • 3

  Ob uspešnem vklopu ste obveščeni.

  Sprememba kontaktnih podatkov

*Če internetno povezavo vzpostavlja naprava, ki je ni na izbiro v stolpcu MAC-naslov, preverite, ali ima ta naprava vzpostavljeno internetno (PPPoE) povezavo s pravilnim uporabniškim imenom.

Kako postopati, če zamenjam modem ali usmerjevalnik, ki vzpostavlja internetno povezavo oziroma želim zamenjati ime poddomene?

Če želite obdržati isto ime poddomene, na Mojem Telekomu najprej izključite storitev in jo nato ponovno vključite z istim imenom. Če želite ime zamenjati, je postopek enak, le da v polje v stolpcu Ime poddomene ob ponovnem vklopu vpišete novo poljubno ime.