Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Vpliv rusko-ukrajinskega konflikta na poslovanje Skupine Telekom Slovenije

16. 3. 2022

Spremenjene globalne razmere povečujejo tveganja na področju kibernetske varnosti, zato so naše aktivnosti usmerjene v zagotavljanje najvišje stopnje varnosti, zanesljivosti, zaupnosti in obvladovanje tveganj na tem področju.

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., in veljavne zakonodaje Telekom Slovenije, d.d., objavlja naslednje sporočilo:


V Skupini Telekom Slovenije pri svojem poslovanju nismo neposredno vezani na ruski ali ukrajinski trg, tako da zaenkrat ocenjujemo, da konflikt med navedenima državama ne bo imel pomembnega neposrednega vpliva na denarne tokove in finančne vire skupine, bomo pa občutili posredne vplive, kot so zvišanje cen energentov in elektrike. Ob tem je skupina izpostavljena posameznim tveganjem v oskrbovalni verigi, saj bo lahko prišlo do pomanjkanja določenih materialov za proizvodnjo naprav in ostalih tehničnih izdelkov, posledično pa tudi do zamud v dobavi ali višjih cen. Situacijo pozorno spremljamo in jo bomo tudi v prihodnje ter po potrebi prilagajali aktivnosti.

Spremenjene globalne razmere povečujejo tveganja na področju kibernetske varnosti, zato so naše aktivnosti usmerjene v zagotavljanje najvišje stopnje varnosti, zanesljivosti, zaupnosti in obvladovanje tveganj na tem področju. V Operativnem centru kibernetske varnosti Telekoma Slovenije varnostne dogodke 24/7 podrobno spremljamo, analiziramo in ocenjujemo informacije, ki jih z različnih virov prejemamo glede potencialnih groženj. Na globalnem nivoju sodelujemo z različnimi organizacijami in sprejemamo dodatne ukrepe za povečevanje varnosti tako lastnih storitev kot storitev, ki jih zagotavljamo naročnikom, v stalni pripravljenosti je kibernetska odzivna skupina.

Kot družbeno odgovorno podjetje se v Telekomu Slovenije s finančnimi in drugimi viri odgovorno odzivamo na humanitarne, zdravstvene in druge okoliščine, v katerih lahko pomagamo pomoči potrebnim. Kulturnemu društvu Ljubljana – Kijev smo za humanitarno pomoč prebivalcem Ukrajine donirali 20.000 evrov, hkrati pa društvu za ljudi, ki so se k nam zatekli iz Ukrajine in bivajo pri sorodnikih, prijateljih ali znancih, podarili predplačniške SIM-kartice s prednaloženim dobroimetjem. S 25. februarjem smo omogočili brezplačne klice iz svojega mobilnega in fiksnega omrežja v mobilna in fiksna omrežja v Ukrajini, za zbiranje sredstev med dobrodelnim koncertom Skupaj za Ukrajino, ki je potekal 8. marca, pa smo odstopili svoj klicni center. V humanitarno delovanje so se vključili tudi zaposleni, ki so zbirali hrano, higienske pripomočke in ostale potrebščine.

Objava bo dostopna tudi na spletnih straneh Telekoma Slovenije, d.d. (www.telekom.si), in sicer najmanj 5 let od datuma objave.


Uprava Telekoma Slovenije, d.d.