Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Zavarovalnica Triglav in Telekom Slovenije omogočila sklepanje zavarovanj na daljavo in videoidentifikacijo

11. 6. 2020

Zavarovalnica Triglav je skupaj s Telekomom Slovenije uvedla možnost oddaljenega digitalnega podpisa in storitev videoidentifikacije na daljavo, kar so zavarovanci v obdobju epidemije Covid-19, ko se je poslovanje preselilo v digitalno okolje, dobro sprejeli.

Tako lahko s pomočjo videoidentifikacije uporabniki pri Zavarovalnici Triglav sklepajo zavarovanja tudi na daljavo, ob tem pa upravljajo s svojimi storitvami prek digitalne poslovalnice i.triglav.

Uporabnikom prijazen sistem videoidentifikacije omogoča hitro, varno in udobno identifikacijo na daljavo, ki je skladna z zakonskimi določili. Na ta način zavarovanci pridobijo elektronsko identiteto za opravljanje storitev v digitalnem okolju Zavarovalnice Triglav. Ta jim na tej osnovi omogoča uporabo elektronskega podpisa, s katerim potrjujejo različne poslovne transakcije na daljavo, kot je na primer podpis pogodbe, plačilo računa ali sprememba zavarovanja.

»V Zavarovalnici Triglav s pridom uporabljamo vsekanalni prodajni pristop in strateške rešitve v smeri poslovanja na daljavo, ki so v razmerah epidemije dobile dodaten zagon. Tudi zavoljo vzpostavljenega sistema upravljanja neprekinjenega poslovanja smo se na izredne okoliščine dobro prilagodili in strankam zagotovili učinkovito podporo. Velik del poslovanja smo tako nemoteno opravljali z rešitvami za elektronsko podpisovanje na daljavo, s pošiljanjem dokumentov prek digitalnih kanalov, prek spletnega sklepanja zavarovanj, spletne prijave škod in prek naše digitalne poslovalnice i.triglav. Vpeljava storitve videoidentifikacije nam je predvsem omogočila nemoteno poslovanje na daljavo tudi v primerih, ko je pri posameznemu poslu potrebna identifikacija osebe – denimo pri sklepanju življenjskih zavarovanj ali pri pristopu k uporabi digitalne poslovalnice i.triglav. Skozi celoten proces stranko vodi svetovalec, pridobljena elektronska identiteta pa je varno shranjena in dosegljiva zgolj njenemu lastniku. S storitvijo videoidentifikacije smo naredili še korak naprej pri digitalizaciji našega poslovanja in še približali uporabniško prijazne storitve našim zavarovancem,« pravi Zoran Miloševič, direktor službe za inovacije in digitalizacijo poslovanja v Zavarovalnici Triglav.

»Identifikacija je osnova za izvedbo poslovnih storitev. Danes procese, ki po navadi zahtevajo fizično prisotnost uporabnika, učinkovito nadomeščajo digitalni kanali, s katerimi lahko podjetjem in uporabnikom omogočimo hitro, varno in zanesljivo poslovanje, vključno z identifikacijo na daljavo. V Telekomu Slovenije videoidentifikacijo izvajamo skladno z vsemi predpisi prek klicnega centra, ki smo ga zasnovali posebej za ta namen. Po uspešno opravljenem postopku, ki traja le nekaj minut, si posameznik ustvari e-identiteto, s katero lahko nato opravlja različne poslovne transakcije na daljavo, na primer elektronsko podpisuje dokumente – hitro in preprosto, z enim samim klikom,« prednosti videoidentifikacije izpostavlja Primož Kučič, direktor Poslovnega trga v Telekomu Slovenije.

Obstoječi in potencialni zavarovanci lahko po pridobitvi elektronske identitete pri Zavarovalnici Triglav na daljavo sklepajo zavarovanja in izvajajo storitve v digitalni poslovalnici i.triglav, ki jim je na ta način dosegljiva prek kateregakoli digitalnega kanala in naprave (računalnika, tablice ali mobilnega telefona).

Telekom Slovenije rešitve za upravljanje digitalnih transakcij, ki podjetjem omogočajo videoidentifikacijo strank in elektronski podpis na daljavo, zagotavlja v sodelovanju z družbama SETCCE in CDE.