Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Telekom Slovenije: v času olimpijskih iger nov rekord v uporabi mobilnega interneta ter izjemna rast gledanosti NEO

17. 8. 2021

Telekom Slovenije, ki je dolgoletni partner Olimpijskega komiteja Slovenije in velik podpornik slovenskih športnikov, je v času olimpijskih iger zabeležil rekordne količine podatkovnega prometa v mobilnem omrežju in števila gledalcev NEO na spletu,

kar je predvsem posledica tega, da so mnogi uporabniki dogajanje v Tokiu spremljali tudi med dopusti, tako v Sloveniji kot v tujini.

Omrežje Telekoma Slovenije je v času olimpijskih iger v Tokiu preneslo do 80 odstotkov več mobilnih podatkov, kot v enakem obdobju pred tem. Prav tako se je v tem času izjemno povečal mobilni prenos podatkov v gostovanju ter število ogledov prenosov športnih vsebin na spletnem in mobilnem NEO, tako v Sloveniji kot v tujini.

Omrežje Telekoma Slovenije je že v času epidemije doseglo rekordne količine podatkovnega prenosa zaradi šolanja in dela od doma. V času olimpijskih iger pa je bil dosežen še višji, nov zgodovinski rekord količin mobilnega podatkovnega prenosa.

Strokovnjaki Telekoma Slovenije so tudi v času povečanega prometa skrbeli za stalno optimizacijo omrežja in storitev, da so kljub izjemnemu povečanju prometa, vse delovale popolno.

V času rekordne obiskanosti je število ogledov spletnega in mobilnega NEO zraslo kar za 113 odstotkov. Najbolj gledan program na platformi NEO je bil drugi program nacionalne televizije, v povprečju so gledalci NEO olimpijske vsebine spremljali kar 261 minut.

V Telekomu Slovenije so med olimpijskimi igrami nadgradili tudi celotno ponudno športnih vsebin, dodatnih programov EUROSPORT. Pri izbranih olimpijskih vsebinah, kjer so nastopali slovenski športniki, pa je bil pripravljen tudi sproten in hiter pregled vseh vrhuncev – pomembnih dogodkov – posamezne tekme, zbranih na enem mestu.

V času olimpijskih iger je Telekom Slovenije zagotavljal tudi gigabitne povezave med Ljubljano in Tokiem za potrebe televizijskih prenosov nacionalne televizije. Telekom Slovenije ima sicer bogate izkušnje pri zagotavljanju izjemno zanesljivih povezav v času največjih športnih dogodkov.

V preteklosti je tako tovrstne storitve medijem zagotavljal tudi v času smučarskih skokov v Planici, med pokalom Vitranc, na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki, kritične podatkovne povezave s svetom pa zagotavlja tudi za vrsto podjetij in drugih uporabnikov.