Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Telekom Slovenije in Sparkle, vodilni italijanski ponudnik mednarodnih komunikacijskih storitev in med 10 največjimi globalnimi operaterji, sta vzpostavila novo mednarodno optično povezavo, ki neposredno povezuje Ljubljano in Milano.

Nova povezava, ki temelji na hrbteničnem omrežju Telekoma Slovenije in družbe Sparkle, prinaša krajšo in alternativno povezavo Balkana z Milanom in ostalimi večjimi vozlišči v zahodni Evropi z možnostjo dostopa iz Ljubljane, Sofije in Istanbula. Povezava pokriva potrebe operaterjev, ki delujejo na Balkanu in Srednjem vzhodu, pa tudi mednarodnih ponudnikov telekomunikacijskih storitev in vsebin, ki potrebujejo zanesljivo in odzivno mednarodno omrežje.

Telekom Slovenije sicer upravlja eno najkompleksnejših hrbteničnih omrežij v regiji jugovzhodne Evrope.

Simon Furlan, direktor strateške poslovne enote Veleprodajni trg v Telekomu Slovenije, ob tem pravi: »S Sparklom na veleprodajnem trgu že dlje časa tesno sodelujemo. Zadnji skupen projekt, ki prek Ljubljane povezuje Sofijo in Milano, predstavlja nov nivo sodelovanja. Skupaj smo ustvarili nov most med vzhodom in zahodom, in sicer tako za naše obstoječe kot potencialne kupce.«

»Ponosni smo, da s Telekomom Slovenije sodelujemo pri tej edinstveni kopenski poti, ki prek Balkana vodi iz Turčije do ključnih zahodno-evropskih ekosistemov,« pravi Mario Di Mauro, direktor družbe Sparkle, in dodaja, da je danes »Balkan kot regija zanimivo tržišče za mednarodne kabelske povezave, tako da pričakujemo, da bo nova pot pritegnila ponudnike, ki delujejo v regiji Balkana in Bližnjega vzhoda, ki potrebujejo hitro in zanesljivo povezavo z Evropo.«

Sparkle, ki je del skupine TIM, je vodilni italijanski ponudnik mednarodnih rešitev, ob tem pa sodi med 10 največjih globalnih ponudnikov povezav. Njegovo hrbtenično omrežje obsega okoli 530.000 kilometrov optičnih vlaken, ki segajo od Evrope do Afrike, Amerik in Azije. S krepitvijo globalnega dostopa, oblačnih storitev, podatkovnega centra ter mobilnih podatkovnih in glasovnih platform Sparkle ponudnikom internetnih storitev, OTT-ponudnikom, ponudnikom medijskih in ostalih vsebin, ponudnikom aplikacijskih storitev, fiksnim in mobilnim operaterjem ter korporacijam zagotavlja celovite IKT-rešitve. Prodajno mrežo ima razširjeno v več kot 33 državah, svoje rešitve pa ponujajo po vsem svetu.


Dodatne informacije:
Telekom Slovenije, pr@telekom.si ali 01 2341 118