Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Telekom Slovenije in Samsung tudi letos podpirata Združenje Europa Donna z donacijo 10.000 evrov in s posebno ponudbo »rožnatih« mobitelov

5. 10. 2023

Oktober je mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk, zato Telekom Slovenije in Samsung že 16. leto zapored z donacijo v višini 10.000 evrov ter s posebnima »rožnatima« mobiteloma podpirata Slovensko združenje za boj proti raku dojk - Europa Donna.

Na ta način se pridružujeta aktivnostim na področju ozaveščanja o raku dojk, hkrati pa priporočata uporabo mobilne aplikacije Breast test, ki ženske spodbuja k rednemu mesečnemu samopregledovanju dojk in vsakodnevni telesni dejavnosti. Letošnja ambasadorka in obraz projekta je sicer sodelavka Telekoma Slovenije, Manica Šegš.

Ob mednarodnem mesecu ozaveščanja o raku dojk sta tudi letos v ponudbi Telekoma Slovenije ekskluzivno na voljo dva »rožnata« mobitela Samsung. Da bi bila dostopna čim širšemu krogu uporabnikov, sta na voljo po posebni akcijski ceni, in sicer je Samsung Galaxy A04s na voljo že od 84 evrov, Samsung Galaxy A54 5G 128 GB pa od 330 evrov. Kupci »rožnatih« mobitelov prispevajo k skupni donaciji Združenju Europa Donna Slovenija.

Združenje Europa Donna v Sloveniji združuje več kot 3.500 članic in članov ter povezuje zdrave ženske, bolnice z rakom dojk ali rakom rodil, posameznike in strokovne institucije, ki delujejo na področju raka dojk in rakov rodil. Med njimi je tudi Manica Šegš, sodelavka Telekoma Slovenije in letošnji obraz Europe Donne ob rožnatem oktobru, ki ob tem pravi, da so ji predstavnice Europe Donne »med soočanjem z boleznijo pomagale s konkretnimi in resnično kakovostnimi informacijami, da sem se lažje soočala z neznanim, vsak dan sproti. Za delovanja združenja je izjemno pomembna podpora podjetij in v Telekomu Slovenije smo pri tem res srčni. Prav tako mi je med zdravljenjem zelo veliko pomenil stik s sodelavci in njihove spodbude ter posluh kolektiva in delodajalca ob povratku na delo. Hvaležna sem za vso podporo, ki sem je bila in sem je deležna, za vse, kar imam in kar lahko dam drugim. S sodelovanjem v rožnatem oktobru skupaj pripomoremo k dobremu.«

Europa Donna si že od leta 1997 prizadeva za celostno obravnavo bolnic z rakom dojk in raki rodil, učinkovito zdravljenje, ustrezno rehabilitacijo, psihosocialno podporo bolnicam in njihovim svojcem ob soočanju z diagnozo rak ter ozaveščanje širše javnosti o pomenu zdravega načina življenja, rednega mesečnega samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Rak dojk, eden od najpogostejših rakov pri ženskah, je namreč dobro ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj, zato je pomembno redno mesečno samopregledovanje dojk in ob morebitnih spremembah pravočasen posvet z zdravnikom. Letno v Sloveniji za rakom dojk zboli več kot 1500 oseb.

Oba »rožnata« mobitela imata že naloženo mobilno aplikacijo Breast test, ki je uporaben pripomoček, ki ženske spodbuja k pravilnemu, predvsem pa rednemu mesečnemu samopregledovanju dojk in vsakodnevni telesni dejavnosti. Aplikacija vključuje slikovna navodila za pravilno izvajanje samogledovanja dojk, menstrualni koledarček in opomnik, ki uporabnice vsak mesec prijazno spomni, naj si vzamejo 3 minute za samopregled. Hkrati omogoča beleženje telesne aktivnosti in zapisovanje zaznanih sprememb, s tem pa celovit pregled ključnih informacij na enem mestu. Aplikacija je brezplačno na voljo v trgovini Google Play oz. App Store.