Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Telekom Slovenije in Samsung sta Združenju Europa Donna Slovenija v 15 letih za osveščanje o raku dojk skupno donirala 150.000 evrov

18. 10. 2022

V oktobru, mednarodnem mesecu osveščanja o raku dojk, sta Telekom Slovenije in Samsung Tanji Španić, danes predsednici Združenja Europa Donna Slovenija, predala donacijo v višini 10.000 evrov.

V imenu Samsunga je donacijo predsednici združenja predal Tomaž Semić, v imenu Telekoma Slovenije pa Špela Fortin, članica uprave – delavska direktorica, in Manica Šegš, ki ima tudi sama izkušnjo z rakom dojk in ki je ob tem poudarila, da so ji bile pri soočanju in premagovanju bolezni v izjemno pomoč članice in aktivnosti združenja; ko ni vedela, kaj lahko pričakuje, so ji bile podpora skupnosti, dostopnost relevantnih strokovnih informacij in hitra odzivnost neprecenljive.

​Telekom Slovenije in Samsung že 15 let podpirata Združenje Europa Donna Slovenija, ki 25 let izvaja aktivnosti za osveščanje o raku dojk ter nudi podporo bolnicam in njihovim svojcem ob diagnozi raka dojk. Gre za najpogostejšega raka pri ženskah. Podjetji združenje vsako leto podpreta s posebnima »rožnatima« mobiteloma in donacijo v višini 10.000 evrov. Skupno sta tako podjetji v 15 letih Združenju Europa Donna Slovenija za osveščanje o raku dojk donirali 150.000 evrov. V letošnjem oktobru sta po posebej znižani ceni na voljo mobitela Samsung Galaxy A13 2022 (že od 24 x 5,19 evra) in Samsung Galaxy A53 5G 128 GB (že od 24 x 12,92 evra).

Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija, je ob tem povedala: »Iskreno smo veseli dolgoletne podpore Telekoma Slovenije in Samsunga, s katerima smo že 15 let povezani v osveščanju o raku dojk. S sedaj že tradicionalnimi akcijami »rožnatih mobitelov« se podjetji vsako leto pridružujeta osveščanju svojih kupcev o skrbi za zdravje ter pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka. Z doniranimi sredstvi smo skozi vsa ta leta razvijali in nadgrajevali naše programe za podporo bolnicam in njihovim svojcem, zato nam tovrstna pomoč res veliko pomeni.«

»V veliko veselje nam je, da lahko z izbranimi mobiteli Samsung Galaxy že petnajsto leto zapored podpremo prizadevanja Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna pri osveščanju javnosti o raku dojk ter vzpostavljanju mreže posameznikov in institucij za boj z boleznijo, za katero letno zboli več kot 1500 Slovenk. Skupaj si prizadevamo za zgodnejše odkrivanje bolezni, manjšo umrljivost in boljšo kakovost življenja obolelih na podlagi hitreje dostopnih informacij in socialne podpore, kar obolelim in njihovim svojcem omogoča lažje soočanje z boleznijo. Trdno verjamemo, da bomo s skupnimi močmi in trdnim sodelovanjem tudi v prihodnje presegli prav vse izzive, ki nam jih prinaša ta bolezen,« je ob tokratni akciji rožnati oktober povedal Tomaž Semič, vodja marketinga pri Samsung Electronics Slovenija.

Špela Fortin, članica uprave – delavska direktorica v Telekomu Slovenije, pa je ob predaji letošnje donacije poudarila, da je »soočanje z boleznijo velik izziv tako za obolele kot njihove družine. Zato je izjemno pomembno, da imajo na voljo celovito podporo, pri čemer mislim tako zdravstveno kot socialno in čustveno, saj je prav človeški stik tisti, ki močno olajša težke trenutke. Kot odgovorno podjetje smo ponosni, da že 15 let prispevamo svoj delež pri osveščanju o raku dojk in raku rodil, pa tudi pomenu preventive in zdravega načina življenja.«

Simbol raka dojk je roza pentljica, ki si jo pripnemo v oktobru. Poveže nas v solidarnosti, sočutju in dobrodelnosti, hkrati pa širi zavedanje o raku dojk in drugih oblikah raka ter opozarja na možnosti preprečevanja in zdravljenja tovrstnih bolezni. Rak dojk je dobro ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj, zato je pomembno redno mesečno samopregledovanje in ob morebitnih spremembah pravočasen posvet z zdravnikom.