Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Telekom Slovenije bo v letu 2019 desetim otrokom iz projekta Botrstvo v Sloveniji pomagal pri uresničitvi njihovih talentov in potencialov

11. 12. 2018

Telekom Slovenije je tudi v letošnjem decembru 10.000 evrov v obliki donacije namenil mladim v projektu Botrstvo v Sloveniji.

Donacijo je Aniti Ogulin, predsednici Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, v imenu družbe predal predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe, sredstva pa bodo namenjena za uresničevanje talentov desetih mladostnikov, ki prihajajo iz socialno ogroženih okolij.

​Telekom Slovenije je sredstva namenil mladostnikom, ki so stari od 14 do 19 let, ki se ukvarjajo z igranjem klavirja in orgel, igranjem violine, petjem, igranjem kitare, plesom ter treniranjem košarke, juda, taekwonda, nogometa in karateja. Mladi na svojih področjih dosegajo lepe rezultate, predvsem pa v aktivnostih, ki jih veselijo, pozabijo na vsakdanje stiske.

»Projekt Botrstvo v Sloveniji ima nekaj zvestih in dolgoletnih podpornikov, med katerimi je tudi Telekom Slovenije, za kar se podjetju in njegovim zaposlenim iskreno zahvaljujem. V slovenski družbi še vedno zelo veliko družin, otrok in mladostnikov živi v pomanjkanju, s pomočjo donatorjev pa jim pomagamo tako pri vsakodnevnih stiskah kot pri uresničevanju njihovih želja, ki so večinoma zelo osnovne. Vsakdo bi moral imeti možnost živeti normalno življenje, še posebej pa bi mladim morali zagotoviti brezskrbno otroštvo in šolanje,« je ob predaji donacije poudarila Anita Ogulin.

Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije, je ob tem dodal, da je »novo leto tudi druga beseda za priložnost za soustvarjanje novih svetov. Najlepše je, ko je ta novi svet boljši svet, v katerem združujemo tako svoja veselja kot izzive ter obenem uresničujemo želje tistih, ki so najbolj ranljivi in potrebni pomoči. V Telekomu Slovenije sicer na različnih področjih pomagamo skozi vse leto, saj morajo mladi imeti možnost, da uresničijo svoje potenciale.«

Družbena odgovornost sodi med ključne strateške usmeritve Telekoma Slovenije, ki želi kot vodilni slovenski operater in kot podjetje, ki je s svojimi storitvami tesno vpeto v okolje, v katerem deluje, tudi na ta način vračati družbi.

Telekom Slovenije kot sponzor ali donator že vrsto let podpira humanitarne organizacije, kot so Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Rdeči križ Slovenije – Debeli Rtič, projekte za mlade, kot sta Bralna značka in Vesela šola, kulturne ustanove in dogodke, kot so Ljubljanski mednarodni filmski festival (Liffe), Lutkovno gledališče Ljubljana in SNG Maribor ter številne športne zveze, športnike in preko humanitarnih organizacij pomoči potrebne posameznike.