Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Omrežje Telekoma Slovenije deluje nemoteno. Naročnikom mobilnih storitev na voljo neomejen mobilni internet.

8. 8. 2023

Mobilno omrežje Telekoma Slovenije nemoteno deluje po vsej državi, dodatno pa je Telekom Slovenije včeraj v Črni na Koroškem optične povezave zagotovil tudi do svoje funkcijske lokacije.

Ker je na nekaterih lokacijah, ki jih ima Telekom Slovenije v najemu, še vedno težava z električnim napajanjem iz javnega elektro-energetskega sistema, strokovnjaki družbe na terenu skrbijo za vzdrževanje delovanja baznih postaj, ki se napajajo s pomočjo agregatov. Te bazne postaje delujejo v okviru kapacitet, so pa zaradi velike potrebe po komunikaciji, močno obremenjene.

Zaradi povsem uničene funkcijske lokacije v Mengšu, ki je bila ključna za zagotavljanje fiksnih storitev na območju Mengša in okolice, Telekom Slovenije na tem območju išče različne druge rešitve za zagotavljanje fiksnih storitev, prav tako za popolnoma uničeno funkcijsko lokacijo Radmirje. Poteka aktivna sprotna sanacija omrežja, v okviru katere se iščejo predvsem rešitve za čim prejšnjo povrnitev fiksnih storitev uporabnikom, prav tako so v pripravi načrti za celovito sanacijo omrežja.

Na območju Koroške sicer Telekom Slovenije od včeraj mobilni signal ter možnost klicev in pošiljanja SMS-sporočil omogoča tudi uporabnikom operaterja A1. Uporabniki omrežje uporabljajo tako, da v nastavitvah svojega mobitela ročno izberejo operaterja Telekom Slovenije (ime omrežja: Mobitel).