Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Oddelek za perinatologijo UKC Maribor ima nov sodoben CTG-aparat

19. 6. 2019

Oddelek za perinatologijo v UKC Maribor je bogatejši za sodoben CTG-aparat, ki mu ga je doniral Telekom Slovenije. S pomočjo CTG-aparata lahko zdravniki v času nosečnosti in poroda natančno spremljajo delovanje plodovega srca in aktivnosti maternice, kar je zelo pomembno za pravilno vodenje nosečnosti in poroda.

CTG-aparat je Telekom Slovenije mariborski porodnišnici doniral v okviru humanitarne akcije Slojenčki, ki je namenjena zbiranju sredstev za obnovo opreme porodnišnic in medicinskih aparatov za novorojenčke. V ponedeljek, 17. junija, je Telekom Slovenije CTG-aparat doniral tudi Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna, pred dvema letoma pa je Porodnišnici Ljubljana doniral CTG-aparat za spremljanje razvoja dvojčkov.

​Novi CTG-aparat sta prevzela predstojnik Oddelka za perinatologijo, izr. prof. dr. Faris Mujezinović, dr. med., in izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva v porodnišnici Postojna, ki je hkrati predsednica Društva Slojenčki. Vodstvu bolnišnice je donacijo v imenu Telekoma Slovenije predal Mario Marin iz strateške poslovne enote Poslovni trg Telekoma Slovenije.

Mario Marin je ob predaji donacije izpostavil, da »nas v Sloveniji pogosto povezuje srčnost. V Telekomu Slovenije svojo srčnost sicer izkazujemo skozi različne aktivnosti. Tako smo osnovali interni sklad, ki smo ga poimenovali Srčni sklad. Vanj sredstva srčno prispevajo zaposleni, namenjen pa je pomoči otrokom zaposlenih, ki so izgubili enega od staršev. S srčnostjo pa je povezan tudi CTG-aparat, saj z njegovo pomočjo zdravniki spremljajo srčni utrip ploda in aktivnosti maternice ter na ta način omogoča varnejši porod.«

Družbena odgovornost sodi med strateške usmeritve Telekoma Slovenije. Kot vodilni slovenski operater, vpet v okolje, v katerem deluje, želi podjetje družbi vračati tudi prek sponzorskih in donatorskih aktivnosti. Telekom Slovenije tako kot sponzor ali donator že vrsto let podpira humanitarne projekte, kot so Botrstvo v Sloveniji, TOM telefon, ki je namenjen pomoči ljudem v stiski, posodobitev Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič, sodeluje pa tudi pri projektih za pomoč ljudem v stiski. Telekom Slovenije sicer sodi med največje podpornike slovenskega športa, kulture, izobraževanja in humanitarnosti.