Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Čas je za NEO igre: platforma NEO odslej tudi z bogatim naborom iger za vso družino

10. 2. 2021

Platforma NEO, ki je z glasovnim upravljanjem v slovenske domove prinesla popolnoma novo izkušnjo upravljanja TV-vsebin, odslej omogoča tudi igranje iger.

Ob vklopu storitve NEO Igre lahko naročniki igre prvi mesec preizkušajo brezplačno; zaenkrat je na voljo 50 iger različnih žanrov za vso družino in igralce različnih starosti, Telekom Slovenije pa bo nabor iger nenehno dopolnjeval.

​Telekom Slovenije platformo NEO stalno nadgrajuje z novostmi. Tako je NEO odslej nadgrajen z možnostjo igranja iger v oblaku, pri tem pa se je Telekom Slovenije povezal z vodilnim svetovnim ponudnikom iger v oblaku, družbo Gamestream, s čimer je svojim naročnikom televizije zagotovil možnost igranja vodilnih iger, kot so Disney Infinity 3.0: Gold Edition, LEGO® Star Wars™ III - The Clone Wars™ in MotoGP™17. Na ta način lahko naročniki televizije Telekoma Slovenije, ki imajo NEO Smartbox in optično povezavo, uživajo v igranju 50 naprednih iger, vsaka dva meseca pa bo Telekom Slovenije dodal pet novih iger. Igre so različnih žanrov, primerne za različne starosti igralcev in za vso družino, za najboljšo izkušnjo pa bo poskrbel igralni plošček, ki se bo povezal z NEO Smartboxom. Za NEO Igre lahko uporabniki poleg ploščka Logitech F710 uporabljajo tudi igralne ploščke Sony PS4 ali XBOX One, če jih priključijo na NEO Smartbox z ustreznim USB kablom; nabor ploščkov se bo v prihodnje širil.

Naročniki storitev NEO Igre enostavno vključijo v uporabniškem vmesniku NEO Smartboxa. NEO Igre so prvi mesec brezplačne, nato mesečna naročnina znaša 8 evrov (z ddv). V primerjavi s stroški nakupa posameznih iger je naročniški model igranja iger cenovno privlačen, poleg tega ni potreben nakup zmogljivega igralnega računalnika oziroma klasične igralne konzole. Uporabniški vmesnik storitve NEO Igre je v slovenskem jeziku, omogočeno je tudi glasovno upravljanje in iskanje iger z glasom.

Samo Ošina, direktor Množičnega trga v Telekomu Slovenije, je prepričan, da bo nova vsebina navdušila tako tiste, ki v svet iger šele vstopajo, kot bolj zahtevne uporabnike: »Kot vodilni na trgu nenehno uvajamo najsodobnejše tehnologije, svojim uporabnikom pa z vedno novimi vsebinami zagotavljamo najboljšo uporabniško izkušnjo. NEO Igre so še dodaten člen v naši ponudbi zabave za celotno družino na enem mestu, pri tem pa pretočno igranje iger predstavlja tudi novost na slovenskem trgu. Tako ni več potrebno kupovati posameznih iger, čakati na prenos podatkov, se ukvarjati z nameščanjem in posodabljanjem iger, niti skrbeti za strojno opremo, ki bi zagotavljala ustrezno kakovost grafike. Vse je narejeno s pritiskom na en gumb na NEO Smartboxu, vmesnik pa je tako preprost za uporabo, da ga lahko uporablja tudi tisti, ki doslej iger še nikoli ni igral. Storitev NEO Igre tako dopolnjuje našo vrhunsko ponudbo in predstavlja naslednji razvojni korak naše platforme za pametno življenje NEO.«

Lionel Adam, podpredsednik za prodajo in poslovni razvoj pri Gamestreamu pa pravi, da so v podjetju »ponosni, da je Telekom Slovenije postal del naših partnerstev s telekomunikacijskimi operaterji. Gamestream podpira strategijo Telekoma Slovenije glede iger v oblaku, ki naročnikom platforme NEO omogoča dostop do odlične mednarodne vsebine za družine in priložnostne igralce iger. Trg IPTV se sooča z izrazito rastjo, njegova vrednost v svetovnem merilu bo leta 2025 dosegla že več kot 86 tisoč milijard evrov (vir. Researchgate). Naše partnerstvo s Telekomom Slovenije naročnikom zagotavlja najboljšo izkušnjo igranja iger v oblaku z neomejenim dostopom do več kot 50 iger.«

Večkratno mednarodno nagrajena platforma NEO s tem utrjuje svojo vodilno pozicijo najnaprednejše platforme za pametno življenje na slovenskem trgu. Poleg vrhunske izkušnje TV zabave v ločljivosti do 4K deluje tudi kot središče za naprave in senzorje pametnega doma, omogoča dodatno vstopno točko WiFi, deluje na TV, mobitelih, tablicah, računalnikih, kot aplikacija na pametnih televizorjih z Android TV, odslej pa zagotavlja tudi bogat svet iger na velikem zaslonu vaše dnevne sobe.

Celoten nabor iger in več o storitvi NEO Igre: http://ts.si/neo-igre.


O podjetju Gamestream:
Gamestream je vodilni ponudnik rešitev iger v oblaku za B2B industrije. Hitro rastoče francosko tehnološko podjetje ponuja najnaprednejšo tehnologijo iger v oblaku, pri tem pa je osredotočeno na zabavo. Gamestream zagotavlja vrhunsko izkušnjo na vseh platformah, vključno s pametnimi mobiteli (iOS in Android), TV (OTT in pametne TV), računalniki in tablicami. S tem je igranje iger na voljo komurkoli, kjerkoli in kadarkoli. (www.gamestream.biz