Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Priznanja in nagrade

V Telekomu Slovenije smo zavezani k zagotavljanju odličnosti poslovanja, naše ponudbe in storitev ter odgovornemu nastopu na trgu. Uspešnost našega delovanja potrjujejo tudi mnoga strokovna priznanja in nagrade ter izraženo zaupanje uporabnikov.

NEO, platforma za pametno življenje

Po mnenju uporabnikov je večkrat mednarodno nagrajena platforma za pametno življenje NEO:

  • najbolj enostavna, saj razume slovensko,
  • izjemno pregledna,
  • najboljša zabava za vso družino.

NEO je sprejet kot inovativna rešitev, ki združuje vsebine na sodoben način in nudi vrhunsko uporabniško izkušnjo. Skoraj 90 % uporabnikov storitev NEO je zadovoljnih. Popolnoma in zelo zadovoljnih skupaj jih je skoraj polovica, še dodatnih 41 % izraža pozitivno zadovoljstvo. Uporabniki za NEO pravijo, da:

  • omogoča hitro in enostavno iskanje vsebin,
  • je najbolj inovativen in prinaša najboljšo platformo za pametno življenje,
  • združuje vse vsebine na enem mestu,
  • se najbolje integrira v TV, najbolje pokriva področja pametnega doma in upravljanja naprav.

Vir: Valicon, Spremljanje produktnih znamk, CAWI, n = 1018, junij 2021; Valicon, Zadovoljstvo uporabnikov fiksnih TK-storitev, CAWI, n = 1003, jesen 2021

Bestbuydesktop2

Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo

V Telekomu Slovenije smo po mnenju slovenskih potrošnikov najboljši ponudnik v razmerju med ceno in kakovostjo tako med mobilnimi storitvami kot storitvami dostopa do interneta ter pri rešitvah za poslovne uporabnike. Zato smo v vseh teh kategorijah prejeli Best Buy Award za leti 2023/2024.

Trustedbrand Desktop2

Zaupanja vredna blagovna znamka

Nagrada Trusted Brand, ki temelji na izboru slovenskih naročnikov revije Reader's Digest, je že tradicionalno, odkar se je ta nagrada začela podeljevati v Sloveniji, zaupana tudi ponudbi Telekoma Slovenije. Nazadnje smo za leto 2021 naziv najbolj zaupanja vredne blagovne znamke prejeli v kategorijah mobilna telefonija in internetne storitve. Po tem obdobju se raziskava ni več izvajala.

Topemployer 2024 Desktop

Top Employer

Top Employers Institute, ki predstavlja mednarodni strokovni standard na področju prepoznavanja odličnosti praks, ki jih podjetja izvajajo za svoje zaposlene, je Telekomu Slovenije za leti 2022 in 2023 podelil ugledno mednarodno priznanje – Top Employer. Certifikat Top Employer prejmejo podjetja, ki s svojimi kadrovskimi praksami in usmerjenostjo k zaposlenim v mednarodnem merilu izstopamo. To smo podjetja, ki izkazujemo visoko stopnjo skrbnosti in odgovornosti do zaposlenih ter inoviramo in sledimo trendom na področju upravljanja s kadri.

Ugledni delodajalec

Telekom Slovenije je prepoznan kot podjetje, ki skrbi za svoje zaposlene. Že leta utrjujemo vodilno vlogo med uglednimi delodajalci znotraj panoge. Od leta 2019 dalje smo dobitniki priznanja zaposlitvenega portala Mojedelo.com za najbolj uglednega delodajalca v panogi telekomunikacij, uvrščamo se med TOP 10 najuglednejših delodajalcev v Sloveniji.
Telekom Slovenije sodi tudi med top 5 delodajalcev, ki jih na podlagi raziskave Privlačnost delodajalca razglasi podjetje Competo.
V okviru HR&M konference 2018 smo prejeli nagrado za napredno-izobraževalni program S.M.A.R.T., ki ga izvajamo za svoje zaposlene.

Dužbenoodgovoren Delodajalec 0017 2021 Desktop

Družbeno odgovoren delodajalec

Napredni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec je odraz, da razvoju zaposlenih namenjamo zelo veliko pozornosti, saj se zavedamo, da so zadovoljni sodelavci ključni za uspešno poslovanje. V Telekomu Slovenije si prizadevamo, da zagotavljamo spodbudno in prijazno delovno okolje, odprto za inovativnost in sodelovanje. Skrbimo za kontinuirano izobraževanje in usposabljanje na različnih področjih, uvajamo inovativne pristope za opolnomočenje zaposlenih in aktivno delujemo na področju promocije zdravja in preprečevanja izgorelosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Družiniprijaznopodjetjedesktop2

Družini prijazno podjetje

V Telekomu Slovenije imamo polni certifikat Družini prijazno podjetje, ki smo ga prejeli za učinkovito in kakovostno upravljanje s človeškimi viri v kontekstu usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih.

Inovativnost

Na tekmovanju za CSI Awards, ki sodijo med najprestižnejše nagrade v panogi, je NEO v letu 2019 zmagal v kategoriji Best IoT product technology or application, v kategoriji Best TV user experience pa se je uvrstil v ožji izbor. V letu 2018 smo prejeli dve priznanji za razvoj platforme NEO, in sicer znak visoko priporočljive (Highly Commended) storitve v kategoriji Best IoT/Smart Home or 5G Technology in uvrstitev v ožji izbor v kategoriji Best TV Everywhere or Multi-Screen Video.

Na enem najpomembnejših globalnih dogodkov s področja inovacij CES 2018 je Telekom Slovenije za razvoj platforme NEO prejel nagrado »Honoree« v kategoriji Tech For A Better World Product. Na CIA (Content Innovation Awards) je bila v letu 2018 plaftorma NEO uvrščena v ožji izbor v kategoriji Advanced TV Innovation of the Year.

Regionalne zbornice GZS vsako leto podeljujejo priznanja za inovacije v posamezni regiji. V letu 2019 smo za NEO prejeli bronasto priznanje za inovacije v osrednjeslovenski regiji.

V letu 2011 smo za rešitev Siol BOX, ki smo jo skupaj s proizvajalcem opreme Netgem uvedli za naročnike IPTV, prejeli nagrado revije CSI v kategoriji najboljše IPTV-tehnologije oz. storitve.

Institut za korporativne varnostne študije v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti vsako leto podeljuje nagrade za dosežke s področja varnosti – Slovenian Grand Security Award. V Telekomu Slovenije smo v letu 2019 in 2022 za svoj Operativni center kibernetske varnosti prejeli nagrado za najbolj inovativno varnostno rešitev.

Komunikacijska učinkovitost

Mednarodno uveljavljene nagrade Effie za komunikacijsko učinkovitost sodijo med najuglednejše potrditve učinkovitih tržno-komunikacijskih aktivnosti. V Telekomu Slovenije smo doslej prejeli devet nagrad za učinkovitost naših tržno-komunikacijskih aktivnosti, za leti 2013 in 2018 pa tudi priznanji za najbolj učinkovitega oglaševalca leta. Za leto 2018 smo prejeli še priznanje za najbolj učinkovito blagovno znamko (izračunano po metodologiji Effie Effectiveness Index).

Komunikacijska odličnost

Leta 2021 je Slovensko društvo za odnose z javnostmi naš celovit komunikacijski program ob uvajanju pete generacije mobilnih omrežij (5G) – Dobrodošli v prvem 5G omrežju – nagradilo z nagrado Prizma. Gre za edino tovrstno strokovno priznanje komunikacijskim strokovnjakom in ne pomeni zgolj komunikacijske odličnosti, temveč izraža tudi strokovnost, znanje, ustvarjalnost in učinkovitost na področju odnosov z javnostmi. Leta 2022 smo nagrado Prizma prejeli za projekt spodbujanja ambasadorstva zaposlenih na družbenih omrežjih.

Nagrade Zlato pero (Gold Quill Awards) podeljuje Mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev (International Association of Business Communicators) za odličnost komunikacijskih projektov za evropskem in svetovnem nivoju. V letu 2011 je bil kot izjemno strateško upravljan komunikacijski projekt nagrajen glasbeni festival Džafest, za katerega smo prejeli tako evropsko nagrado Gold Quill EMErald Award kot nagrado na svetovni ravni – Gold Quill Award of Merit. V letu 2013 smo Zlato pero za komunikacijsko odličnost prejeli za projekt SIOL beta klub, v letu 2014 pa za projekt Good Life.

V letu 2019 smo na tekmovanju za nagrade WEBSI, ki nagrajujejo digitalne presežke, osvojili tri najvišje nagrade, in sicer v kategoriji Uporaba naprednih tehnologij za platformo NEO, v kategoriji Video za Youtube kanal NekiNeki in v kategoriji Družbena omrežja za XMAS adventni koledar 2019. TSmedia je v letih 2012 in 2013 prejela nagradi za digitalni medij siol.net in projekt Najdi.si zemljevid, v letu 2018 pa za projekt Zimske olimpijske igre na Siol.net. Prejeli smo se številne druge nagrade na navedem tekmovanju.
Na slovenski konferenci Diggit so bili naši projekti nagrajeni s številnimi zlatimi in velikimi nagradami.

Povezovanje tržnega komuniciranja in sponzorstva v športu

Nagrade SPORTO prejmejo najboljši projekti v regiji na področju povezovanja tržnega komuniciranja in sponzorstva v športu. V letu 2012 smo v Telekomu Slovenije prejeli nagrado za olimpijsko akcijo »Z vsem srcem«, TSmedia pa je prejela priznanje za Siol.net za kolesarsko dirko Po Sloveniji, in sicer v kategoriji Najboljša digitalna komunikacija. V letu 2016 je bil Telekom Slovenije s projektom »Naj vas nič ne ustavi« uvrščen med finaliste v kategoriji Najboljše športno sponzorstvo.

Kreativnost in oglaševalec leta

Telekom Slovenije je prejemnik številnih nagrad in priznanj za dosežke na področju kreativnosti, ki jih podeljuje žirija Slovenskega oglaševalskega festivala. Redno se uvrščamo tudi med finaliste za priznanje Oglaševalec leta, ki ga podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica. Doslej smo prejeli šest tovrstnih priznanj.
Za embalažo Mobi smo prejeli platinasto nagrado na 42. mednarodnem festivalu Creativity International 2012 v Združenih državah Amerike.
Številne nagrade smo prejeli tudi na festivalu Sempl, ki nagrajuje kreativno izrabo medijev. Med drugim smo leta 2012 prejeli tudi nagrado Zlati Sempler v kategoriji Najboljša ciljana akcija, leta 2013 pa smo prejeli Zlati Sempler za najboljšo izkustveno akcijo Itak Ven.

Najboljše letno poročilo

Za letno poročilo smo od leta 1999 dalje prejeli številna priznanja in nagrade tako na kreativnih kot strokovnih tekmovanjih. Nazadnje smo leta 2018 na tekmovanju časnika Finance prejeli nagrado za najboljše letno poročilo v komuniciranju. V tem letu smo prejeli tudi nagrado Green Frog, ki jo podeljuje družba Deloitte, za najboljše poročanje o trajnostnem razvoju.