Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Združevanje TV-programov SD- in HD-ločljivosti

18. 5. 2021

Med 18. in 24. majem poteka združevanje TV-programov SD- in HD-ločljivosti

Da vam bomo še naprej zagotavljali najboljšo uporabniško izkušnjo, TV-programe v SD- in HD-ločljivosti združujemo na eno programsko mesto. Na ta način bo posamezen TV-program tudi uporabnikom komunikatorjev BOX ali BOX S na istem programskem mestu na voljo v optimalni ločljivosti brez premikanja med programskimi mesti.

Združevanje TV-programov poteka postopoma, in sicer med torkom, 18. maja, in ponedeljkom, 24. maja.

Po optimizaciji TV-programov SD- oz. HD-ločljivosti na eno programsko mesto vam bo TV-program na voljo na bolj dostopnem programskem mestu. Primer: če je bil SD-program pred združitvijo na programskem mestu 3, HD-program pa na programskem mestu 26, bo po novem TV-program na programskem mestu 3. Enako velja v obratnem primeru: če je bil HD-program na programskem mestu 3 in SD-program na programskem mestu 26, se ohrani programsko mesto 3. TV-program bo vedno na bolj dostopnem programskem mestu, in sicer ne glede na to, ali ste ohranili sistemsko nastavljen vrstni red TV-programov ali pa ste si TV-programe razporedili po svoje.

Kjer to tehnologija dopušča (tj. prek optične povezave ali povezave ADSL z večjo pasovno širino od 6 Mbit/s), se bo samodejno predvajal TV-program HD-ločljivosti. Naročnikom prek ostalih povezav se bo prednostno predvajal TV-program HD-ločljivosti, sistem pa bo glede na kakovost internetne povezave po potrebi predvajanje TV-programa samodejno prilagodil.
Nastavitve si lahko uredite tudi tako, da se vam TV-programi samodejno predvajajo v SD-ločljivosti. To storite tako, da odprete Meni na vašem komunikatorju BOX ali BOX S in odprete aplikacijo Moj Telekom ter z daljincem potrdite gumb »Ročno urejanje razporeda programov«.

Programska mesta, ki bodo zaradi združitve TV-programov ostala prazna, se vam ne bodo prikazovala, tako da vam jih med brskanjem po TV-programih ne bo več treba preskakovati.

Do 24. maja lahko TV-programe na poljubna programska mesta prestavljate le na TV-komunikatorju BOX ali BOX S. Od ponedeljka, 24. maja, pa bo razporejanje TV-programov znova omogočeno tudi v Mojem Telekomu (moj.telekom.si).

Datum začetka sprememb glede na vrsto BOX-a:
Box: 5200: od 18. 5. 2021 dalje
Box 8200: od 19. 5. 2021 dalje
Box: 7700: od 20. 5. 2021 dalje
Box: 7800: od 21. 5. 2021 dalje

Posodobljen seznam TV-programov z enotnimi programskimi mesti SD in HD bo 24. maja 2021 objavljen na spletni strani.