Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

V okviru projekta »E-oskrba na domu« so zapolnjena vsa razpoložljiva mesta

17. 10. 2022

V Telekomu Slovenije smo skupaj z Zvezo društev upokojencev Slovenije, s katero smo bili izbrani za izvajalca projekta Ministrstva za zdravje »E-oskrba na domu«, v okviru katerega je storitev E-oskrba upravičencem do 30. 9. 2023 v celoti sofinancirana iz sredstev Evropskega socialnega sklada, zapolnili vsa razpoložljiva mesta.

Vse zainteresirane, ki so ali pa še bodo oddali vlogo za uporabo E-oskrbe v okviru navedenega projekta, vendar sofinancirane storitve zaenkrat niso prejeli, sproti evidentiramo po vrstnem redu prejetja vlog. V sofinanciranje uporabe E-oskrbe bodo vključeni ob sprostitvi mest (v primeru prenehanja uporabe storitve s strani posameznih upravičencev) oziroma ob zagotovitvi dodatnih evropskih finančnih virov.

Največ zanimanja za E-oskrbo v okviru projekta »E-oskrba na domu« je bilo v podravski, osrednjeslovenski, savinjski in gorenjski regiji ter regiji jugovzhodna Slovenija. Sledijo posavska, pomurska, zasavska in goriška regija.

E-oskrba je socialnovarstvena storitev socialnega servisa, ki starejšim, invalidom in kroničnim bolnikom omogoča samostojnejše, bolj varno in neodvisno bivanje v domačem okolju, saj zagotavlja 24-urno povezavo z asistenčnim centrom oz. zdravstvenim osebjem in organizacijo pomoči, če jo uporabniki potrebujejo.