Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Uporabnike opozarjamo na SMS-sporočila z mednarodnih številk, ki vsebujejo povezavo do neznanih aplikacij

29. 10. 2020

V teh dneh nekateri uporabniki mobilnih storitev prejemate SMS-sporočila z mednarodnih številk, v katerih je povezava za namestitev aplikacije. Uporabnike opozarjamo, naj tovrstnim povezavam ne sledijo in si aplikacij iz neznanih virov nikakor ne nameščajo. Aplikacija namreč v ozadju brez vednosti uporabnika v določenem časovnem intervalu pošilja SMS-sporočila na mednarodne številke, s čimer uporabnikom nastajajo stroški, ki lahko dosežejo tudi višje zneske. Uporabniki, ki ste tovrstne aplikacije že namestili, le-te čim prej izbrišite z mobitela ali drugih mobilnih naprav. Prav tako izbrišite prejeto SMS-sporočilo.

V nastavitvah svojega mobitela lahko preverite in sami preprečite samodejno pošiljanje SMS-sporočil. To na mobitelih s sistemom Android storite tako, da greste v Nastavitve (Aplikacije, Upravitelj dovoljenj) ter izberete možnost SMS. Nato sami nastavite, katerim aplikacijam dovoljujete pošiljanje sporočil in katerim ne. V skrajnem primeru predlagamo tudi ponastavitev mobitela.

Uporabnikom nasploh v vseh primerih priporočamo, da na klice in SMS-sporočila z neznanih mednarodnih številk ne odgovarjate. Odgovarjajte le na klice in sporočila z mednarodnih številk, ki jih poznate. Če na tovrstni klic vseeno odgovorite, klic čim prej prekinite.

Za dodatne informacije in pomoč smo vam 24 ur na dan na voljo na brezplačni številki 080 1000.