Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Uporabnike e-pošte Telekoma Slovenije opozarjamo na lažna e-sporočila (»Podpora SIOL«), ki zahtevajo vpis uporabniškega imena in gesla

25. 1. 2021

Uporabnike opozarjamo, da po spletu ponovno kroži lažno elektronsko sporočilo, ki uporabnike e-pošte Telekoma Slovenije (kot »Podpora SIOL«) nagovarja, naj reaktivirajo dostop do mape s prejetimi sporočili, in sicer prek povezave, ki je priložena sporočilu. Povezava vodi do lažne strani e-pošte Telekoma Slovenije, na kateri se nahaja zahteva za vpis uporabniškega imena in gesla.

Uporabnike obveščamo, da v Telekomu Slovenije nismo pošiljatelj tega e-sporočila, od uporabnikov tudi nikoli ne zahtevamo vpisovanja uporabniškega imena in gesla. V navedenem primeru gre za zlorabo naše blagovne znamke. Čeprav je spletna stran, ki se uporabnikom odpre, podobna spletni strani za prijavo v e-pošto Telekoma Slovenije, je poleg navedenega še nekaj znakov, ki kažejo na to, da sta spletna stran in sporočilo lažna:

- najočitnejši je ta, da stran ni na naslovu https://prijava.siol.net/posta/,
- kot podpisnik e-sporočila je naveden »!MAIL-Siol«, kar ni naš podpis.

Uporabnike, ki ste e-sporočilo prejeli, pozivamo, da ne sledite povezavi, ki je navedena v e-sporočilu, predvsem pa, da v nobenem primeru nikomur ne posredujete svojih osebnih podatkov, uporabniških imen ali gesel. E-sporočilo izbrišite in ga ne posredujte drugim uporabnikom.

Za dodatne informacije in pomoč smo vam 24 ur na dan na voljo na brezplačni številki 080 1000.

Phising januar