Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Telekom Slovenije s 1. januarjem 2019 postaja izključni lastnik sistema Moneta

28. 12. 2018

Telekom Slovenije s 1. 1. 2019 postaja izključni lastnik sistema Moneta, ki omogoča brezgotovinska plačila z mobitelom in je bil doslej v solastništvu Telekoma Slovenije in Nove KBM. Nova KBM storitve Moneta od 29. 12. 2018 dalje ne bo več zagotavljala.

Za uporabnike, ki Moneto uporabljajo prek Telekoma Slovenije in družbe A1, to ne pomeni nobenih sprememb, medtem ko bo uporabnikom Monete pri Novi KBM storitev 29. decembra 2018 izključena, samodejno pa jim bo uporaba Monete omogočena pri njihovem mobilnem operaterju (Telekom Slovenije ali A1). Za te uporabnike bodo pri uporabi Monete pričele veljati naslednje spremembe:

  1. PIN-koda za zaščito plačil z Moneto, ki jim jo je izdala Nova KBM, ne bo več veljavna. Uporabnikom zato priporočamo, da si novo PIN-kodo za zaščito plačil z Moneto vključijo sami, kar storijo tako, da v klicalnik mobitela vtipkajo: *134*želeni PIN# in nato ukazni niz potrdijo s tipko za klic.
  2. Spremeni se mesečni limit za porabo z Moneto, ki bo po novem naslednji:
  • Za uporabnike mobilnih storitev Telekoma Slovenija znaša limit 80 evrov, za naročnike paketov Neodvisni A ali Neodvisni B pa 50 evrov.
  • Za naročnike mobilnih storitev A1 znaša limit 55 evrov. Uporabniki Monete lahko navedeno mesečno omejitev porabe po želji zvišajo ali znižajo, kar uredijo pri svojem operaterju.

Uporabniki Telekoma Slovenije lahko to storijo prek Mojega Telekoma ali s pomočjo Vloge za spremembo limita zunanjih storitev, uporabniki storitev A1 pa na prodajnem mestu svojega operaterja.

Uporabnike, na katere se spremembe nanašajo, je s spremembami že seznanila tudi Nova KBM.

Ponudniki blaga in storitev, ki želijo svojim strankam omogočiti plačilo z Moneto, bodo lahko pogodbo za sprejemanje plačil z Moneto z novim letom sklepali le pri Telekomu Slovenije.

Več informacij o sistemu Moneta in storitvi brezgotovinskega plačila z mobitelom je na voljo na www.moneta.si