Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Stanje v omrežju, 5. 8. 2023

5. 8. 2023

Stanje na terenu je še vedno izjemno zahtevno, naše ekipe in ekipe podjetja GVO se z vsemi močmi trudijo, da na prizadetih območjih zagotovimo povezave.

Pretrgani so številni mostovi in ostala infrastruktura, kar je povzročilo tudi prekinitev določenih pomembnih komunikacijskih povezav hrbteničnega optičnega omrežja, na katerem slonijo komunikacije. Ponoči smo uspeli ponovno vzpostaviti povezavo z Mozirjem, sedaj pa je naša prioriteta odprava napak na lokacijah in vzpostavitev komunikacijskih poti za javno varnost in reševanje. Pri tem sodelujemo s civilno zaščito, policijo in ostalimi službami na terenu. Osredotočeni smo na lokacije, ki so najbolj prizadete in težko dostopne, povsod, kjer je to možno in kjer ni električnega napajanja, delovanje baznih postaj omogočamo s pomočjo agregatov. Tako želimo danes čimprej med drugim z agregati priti tudi do lokacij Luče in Črna na Koroškem, da zagotovimo možnost komunikacije prebivalcem na teh območjih.
Na območju Občine Dol pri Ljubljani, kjer prihaja do motenj v delovanju storitev zaradi pretrganega mostu, iščemo rešitev za povrnitev povezav v najkrajšem možnem času.

Prikaži obvestilo