Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Spremembe v TV-programski shemi

13. 2. 2023

Obveščamo vas, da bomo s 14. 2. 2023 posodobili vrstni red TV-programov v programski shemi, in sicer tako, da bomo programski sklop Izbrani, ki vključuje domače TV-programe, ki so vključeni v vse programske sheme in so namenjeni najširši skupini gledalcev, razvrstili glede na njihovo priljubljenost. TV-programe, ki so namenjeni specifičnim ciljnim skupinam oziroma predvajajo tematsko vsebino, bomo ustrezno razvrstili v tematske sklope (zabavni, filmski, glasbeni, informativni ipd.). Posodobitev bo na platformi NEO vidna tudi v hitrem meniju.

Na naročnike televizije, ki ste si programska mesta uredili po svojem okusu, navedena sprememba ne bo vplivala in bo še naprej veljala vaša razporeditev TV-programov. Prav tako ostajajo nespremenjene vse programske sheme. Posodobljen vrstni red TV-programov bo pri uporabnikih TV-komunikatorjev Box in Box S viden v 24 urah po posodobitvi, pri uporabnikih platforme NEO pa v treh dneh po posodobitvi. Če boste NEO Smartbox zagnali ponovno, bodo posodobitve vidne v 24 urah.

Vrstni red TV-programov lahko kadarkoli poljubno prilagodite. Navodila so na voljo na naši spletni strani, in sicer:

Razvrščanje TV-programov (za uporabnike platforme NEO) oziroma
Razvrščanje programov (za uporabnike TV-komunikatorjev Box in Box S).

Pri razvoju ponudbe TV-vsebin je naše glavno vodilo, da uporabniki do želenih vsebin dostopate čim bolj enostavno, in sicer ne glede na programsko mesto, na katerem se posamezna vsebina nahaja. Tako uporabniki, ki uporabljajo platformo NEO, TV-vsebine iščejo z glasovnimi ukazi v slovenskem jeziku na način, da enostavno povedo, kaj bi radi gledali – naslov filma ali serije, ime igralca, TV-program, športni dogodek in podobno. Glasovno upravljanje je najhitrejša pot do obilice TV-vsebin.

Seznam TV-programov, ki se jim s 14. 2. 2023 spremenijo programska mesta, je na voljo tukaj.

Novosti v ponudbi TV-vsebin

Za naročnike televizije smo pripravili več novosti v ponudbi TV-vsebin. Dodali smo nov TV-program BBC First. BBC First je filmski program, ki poleg filmov prinaša še komedije, kriminalke in drame. Večinoma gre za produkcijo BBC-ja. TV-program je do 31. marca 2023 na voljo v vseh programskih shemah, po tem obdobju pa bo vključen v programski shemi Standard in Mega HD. Na voljo je ogled nazaj s sličicami in snemalnik.

V februarju smo pripravili dva posebna tematska sklopa, v vsakem je ves mesec na voljo po 25 filmov le za en evro. Ob slovenskem kulturnem prazniku smo pripravili tematski sklop Slovenski filmi, ob prazniku zaljubljencev pa tematski sklop Romantični filmi.

Naročnikom televizije je do 1. marca 2023 brezplačno na voljo videoteka Curiosity stream, ki trenutno vključuje več kot 400 vrhunskih dokumentarnih vsebin.

V zadnjem letu smo v programske sheme dodali številne TV-programe, kot so Arena Sport 1 Premium, Bloomberg Adria, Vivid Touch, HIT TV, Non Stop, Pink Koncert, Pink'n'Roll ter radijske programe Murski val, Best FM, Radio Maxi in Radio Robin. Vsak mesec so v videotekah na voljo tudi najnovejši filmi.

V kratkem bo na platformi NEO zaživela novost, in sicer bomo na vstopni strani MOJ TV kategorijo Informativni zamenjali z novo kategorijo Zabava. V kategoriji Zabava bo na enem mestu na voljo pester nabor vsebin, kot so glasba, resničnostni showi, kuharske oddaje, zabavne in svetovalne oddaje in podobno. Kategorija Zabava bo sestavljena iz uredniško izbranih vsebin, trenutno najbolj gledanih vsebin, najbolj gledanih vsebin v zadnjem tednu, avtomatsko generiranih priporočil, najbolj gledanih resničnostnih oddaj ter najbolj gledanih glasbenih oddaj. Uporabniki boste do podstrani Zabava dostopali prek vstopne strani MOJ TV (dolg pritisk gumba »hiška« na daljincu) in prek glasovnega ukaza »Zabava« ali »Entertainment«. Sprememba bo vidna tudi na mobilni aplikaciji NEO, na spletni strani neo.io in v aplikaciji NEO TV Lite. Podstran Informativni bo še naprej dostopna prek glasovnega ukaza »Informativni« ali »Poročila«.