Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

S 30. septembrom 2022 bomo prenehali z uporabo mobilne tehnologije tretje generacije (3G)

20. 9. 2022

Kakor smo vas že obvestili 31. marca 2022, bomo 30. septembra 2022 prenehali z uporabo mobilne tehnologije tretje generacije (3G). Uporabniki mobilnih storitev prenehanja uporabe tehnologije 3G v veliki večini primerov ne boste občutili, saj mobilni promet povsod, kjer je to možno, poteka preko tehnologij 5G, LTE/4G ali 2G; slednja je namenjena govorni komunikaciji, z njo pa pokrivamo več kot 99 % prebivalstva.

V Telekomu Slovenije omrežje načrtujemo in nadgrajujemo na način, da vam ne glede na tehnologijo zagotavljamo najboljšo uporabniško izkušnjo. Že v letu 2020 smo kot prvi v Sloveniji omogočili komercialno uporabo najsodobnejše mobilne tehnologije 5G, s katero pokrivamo že okoli 680 slovenskih krajev in skoraj 40 % prebivalstva, s tehnologijo LTE/4G pa pokrivamo več kot 96 % prebivalstva.

Tehnologija 3G oz. UMTS se je za govorno komunikacijo in prenos podatkov pričela uporabljati pred 20 leti. 3G dosega občutno nižje hitrosti prenosa podatkov, kot jih omogočajo sodobnejše ter energetsko in tehnološko učinkovitejše mobilne tehnologije četrte (LTE/4G) in pete (5G) generacije, prek katerih v našem omrežju poteka 99 % vsega mobilnega prometa. Zato je postopen zaključek uporabe tehnologije 3G sestavni del našega trajnostnega delovanja ter del tehnološke in razvojne optimizacije omrežja.

Za nasvet in pomoč v zvezi s prenehanjem uporabe tehnologije 3G smo vam na voljo na brezplačni številki 080 8000 in e-naslovu info@telekom.si.

Poslovnim uporabnikom smo na voljo tudi v poslovnem klicnem centru na brezplačni številki 080 70 70 in e-naslovu poslovni@telekom.si. Več informacij: https://ts.si/3g-se-poslavlja.