Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

S 30. septembrom 2022 bomo prenehali z uporabo mobilne tehnologije tretje generacije (3G)

31. 3. 2022

Obveščamo vas, da bomo do 30. septembra 2022 postopno prenehali z uporabo mobilne tehnologije tretje generacije (3G). Zgolj tehnologijo 3G danes uporabljajo le še nekatere starejše podatkovne naprave, na primer senzorji. Uporabnikom, ki uporabljate naprave, ki omogočajo izključno uporabo tehnologije 3G, priporočamo, da jih postopno zamenjate oz. preverite njihovo kompatibilnost z novejšimi mobilnimi tehnologijami LTE/4G ali 5G.

Tehnologija 3G oz. UMTS se je za govorno komunikacijo in prenos podatkov pričela uporabljati pred 20 leti. Danes dosega občutno nižje hitrosti prenosa podatkov, kot jih omogočajo sodobnejše ter energetsko in tehnološko učinkovitejše mobilne tehnologije četrte (LTE/4G) in pete (5G) generacije, po katerih v omrežju Telekoma Slovenije poteka 99 % celotnega mobilnega prometa. Zato je postopen zaključek uporabe tehnologije 3G sestavni del našega trajnostnega delovanja ter del tehnološke in razvojne optimizacije našega omrežja, ki je po mnenju uporabnikov najboljše v Sloveniji (Valicon, jesen 2021).

V Telekomu Slovenije omrežje načrtujemo in nadgrajujemo na način, da vam ne glede na tehnologijo zagotavljamo najboljšo uporabniško izkušnjo. Že v letu 2020 smo vam kot prvi v Sloveniji omogočili komercialno uporabo najsodobnejše mobilne tehnologije 5G, s katero pokrivamo že več kot 670 slovenskih krajev in več kot 39 % prebivalstva, s tehnologijo LTE/4G pa pokrivamo več kot 96 % prebivalstva. Tako uporabniki mobilnih storitev prenehanja uporabe tehnologije 3G v večini primerov ne boste občutili, saj bo mobilni promet povsod, kjer bo to možno, preusmerjen na tehnologije 5G, LTE/4G ali 2G; slednja je namenjena govorni komunikaciji, z njo pa pokrivamo več kot 99 % prebivalstva.

Za nasvet in pomoč v zvezi s prenehanjem uporabe tehnologije 3G smo vam na voljo na brezplačni številki 080 8000 in e-naslovu info@telekom.si. Poslovnim uporabnikom smo na voljo tudi v poslovnem klicnem centru na brezplačni številki 080 70 70 in e-naslovu poslovni@telekom.si. Najnovejšo ponudbo naprav lahko kadarkoli preverite v naši E-trgovini: www.telekom.si.

Naša zaveza je, da vam bomo tudi v prihodnje zagotavljali najboljše omrežje in najsodobnejše storitve.

Več informacij tudi na spletni strani http://ts.si/3g-se-poslavlja.