Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Opozorilo uporabnikom e-pošte Siol pred lažnimi e-sporočili

8. 8. 2022

V soboto, 6. avgusta, zvečer, so nekateri uporabniki e-pošte Siol prejeli lažno elektronsko sporočilo, ki jih pod pretvezo zagotavljanja večje varnosti pri preverjanju zahteve za obnovitev uporabniškega računa Telekoma Slovenije nagovarja k vpisu svojih osebnih podatkov prek povezave, ki je navedena sporočilu. Elektronsko sporočilo je bilo poslano med 20. in 21. uro z e-naslova »Informacije +« in zadevo »Nenavadne prijavne dejavnosti«. Sporočilo vsebuje povezavo na nepoznano zunanjo spletno mesto.

V zvezi s prejetim sporočilom uporabnike opozarjamo na previdnost, saj v Telekomu Slovenije nismo pošiljatelji tega e-sporočila. Čeprav je v sporočilu navedeno, naj bi šlo za »račun Telekoma«, je kar nekaj znakov, ki kažejo na to, da je sporočilo lažno. Najočitnejši je ta, da se povezava, ki je navedena v sporočilu, ne nahaja na spletnem naslovu https://prijava.siol.net/posta/, ob tem sporočilo tudi ni podpisano. To ni naš način komuniciranja z uporabniki, od uporabnikov tudi nikoli ne zahtevamo vpisovanja osebnih in bančnih podatkov.

Uporabnike, ki so sporočilo prejeli, pozivamo, da priponk ne odpirajo, ne sledijo v sporočilu navedeni povezavi, ne prenašajo in ne odpirajo datotek ter v morebitne obrazce ne vnašajo osebnih podatkov. E-sporočilo čim naj prej izbrišejo in ga ne posredujejo drugim uporabnikom.

Uporabniki, ki so sledili spletni povezavi v sporočilu in v obrazce vpisali svoje osebne podatke, svetujemo, da takoj spremenijo svoje geslo, če so ob tem posredovali tudi podatke svojih plačilnih kartic, pa jih prekličejo.

Za dodatne informacije in pomoč smo uporabnikom na voljo na brezplačni številki 080 1000 in e-naslovu: tehnicna.pomoc@telekom.si.