Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Obvestilo za naročnike storitve Varen splet

10. 5. 2021

Obveščamo vas, da maja pripravljamo posodobitev storitve Varen splet, ki omogoča upravljanje in zaščito internetnega prometa v mobilnem ali fiksnem omrežju Telekoma Slovenije. Obstoječim uporabnikom za uporabo posodobljene storitve Varen splet ni treba storiti ničesar. Posodobitev storitve bo 15. 6. 2021 opravljena sistemsko, uporaba storitve pa bo 2 meseca na voljo brezplačno.

Po posodobitvi vas vabimo, da v Mojem Telekomu (https://moj.telekom.si), v sklopu Varnost na internetu, preverite možnosti nastavitev ter storitev prilagodite po svojih željah.

Funkcionalnosti storitve Varen splet, ki vam omogočajo zaščito internetnega prometa:

blokiranje domen, povezanih z zlonamerno programsko opremo (domene, ki jih zlonamerna programska oprema uporablja za usklajevanje svoje dejavnosti in komunikacijo s tako imenovanimi 'botneti');
blokiranje 'phishing' strani (velja za spletne strani z lažnim predstavljanjem, katerih namen je pridobiti osebne podatke uporabnika, podatke bančnih kartic, gesel itn.);
filtriranje vsebin s starševskim nadzorom (uporabniku preprečuje dostop do spletnih strani, ki jih je označil kot neprimerne; v tem primeru so spletne strani razvrščene v različna področja, uporabnik pa si poljubno izbere kategorijo, ki jo želi blokirati, npr.: nasilje, vsebina za odrasle itn.; uporabnik lahko posamezne strani tudi kadarkoli doda na seznam dovoljenih ali blokiranih).

Vse zaznane nevarnosti so beležijo v zgodovini in jih lahko vselej preverite v Mojem Telekomu. Storitev preprečuje dostop do spletnih strani, ki omogočajo širjenje zlonamernih datotek, ne omogoča pa preprečevanja prenosa zlonamernih datotek.

Obstoječi uporabniki lahko trenutne nastavitve še vedno nemoteno urejate na https://varensplet.telekom.si, po aktivaciji prenovljene storitve Varen splet pa ta stran ne bo več dosegljiva. Vse nastavitve boste od takrat naprej upravljali v Mojem Telekomu (https://moj.telekom.si). Če storitve ne želite uporabljati, jo lahko kadarkoli izključite v Mojem Telekomu.

Dodatno pa vam z veseljem sporočamo, da bomo za vse obstoječe uporabnike storitve omogočili 2 meseca brezplačne uporabe storitve (v juniju in juliju), prav tako pa bomo znižali mesečno naročnino. Namesto mesečne naročnine v višini 2,99 EUR za zasebne uporabnike oz. 4,99 EUR za poslovne uporabnike mobilnih ali fiksnih paketov se bo po novem uporaba storitve zaračunala:

1,49 EUR mesečno za naročnike fiksnih paketov in paketov mobilnega interneta;
0,99 EUR mesečno za naročnike govornih mobilnih paketov.

Vsi novi naročniki boste prav tako deležni ugodnosti − dva meseca brezplačne uporabe storitve ob prvem vklopu storitve. Vse navedene cene vsebujejo DDV.

Vaša varnost je za nas na prvem mestu.