Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Ob nevihtah priporočamo izklop komunikacijskih naprav iz električnega omrežja

23. 5. 2018

V prihajajočih toplejših dneh se pogosteje kot sicer pojavljajo nevihte z udari strel, zaradi katerih lahko prihaja tudi do poškodb elektronskih naprav, ki so priključene na električno napetost. Naprave pred poškodbami ali trajnim uničenjem zaradi električnih sunkov najlažje zaščitimo tako, da jih izklopimo iz električnega in komunikacijskega omrežja.

strela_ikona

Pred vsako nevihto, pa tudi v primeru daljših odsotnosti od doma, priporočamo izklop vseh elektronskih naprav, kot so televizor, računalnik, modem … iz električnega in komunikacijskega omrežja. Na ta način enostavno in učinkovito preprečite neželene poškodbe, ki lahko vplivajo na delovanje komunikacijskih storitev.

Alternativa so prenapetostne zaščite

Dobro zaščito elektronskih naprav nudijo tudi različne oblike prenapetostne zaščite, najbolj enostavne so vtičnice in razdelilniki s prenapetostno zaščito pred udari strele. Vendar pa morajo biti urejene najprej na nivoju podjetij za distribucijo električne energije v električni omarici na prenosnem omrežju, da lahko nudijo ustrezno zaščito. Zaščita mora biti vgrajena tudi v razdelilni omarici, ki jo imajo uporabniki v hiši ali stanovanjskem bloku, šele takrat je smiselno, da uporabnik napravo za prenapetostno zaščito vtakne v vtičnico, na katero je priključena posamezna električna naprava. Prenapetostna zaščita na vtičnicah bo tako uspela preprečiti posledice udara strele le v primeru, da bo poskrbljeno tudi za prvi dve zaščiti.

Kako se naročite na SMS-storitev STRELA ALARM?

Pošljite SMS s ključno besedo STRELA (presledek) in svojim uporabniškim imenom za fiksne storitve na številko 041 145 000. Primer: STRELA novakjan na 041 145 000 Storitev si lahko vključite vsi, ki ste hkrati uporabniki mobilnih in fiksnih storitev Telekoma Slovenije.

VEČ