Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Ob napovedanih nevihtah priporočamo izklop komunikacijskih naprav iz omrežja

24. 7. 2020

Ta vikend so napovedane nevihte z veliko možnostjo udarov strel, zaradi katerih lahko pride do poškodb ali uničenja naprav, ki so priključene na električno napetost in v telekomunikacijsko omrežje.

Da bi se v čim večji meri izognili poškodbam naprav, kot so modem, TV-komunikator, računalnik ali televizor, vam priporočamo, da jih pred nevihto izklopite iz omrežja (tako iz električnega kot tudi iz komunikacijskega omrežja). Na ta način lahko preprečite marsikatero okvaro naprave, predvsem pa si prihranite slabo voljo, če zaradi tega ne bi mogli dostopati do interneta, spremljati svoje priljubljene TV-oddaje ali uporabljati fiksne telefonije.

Naročnikom, ki ste hkrati uporabniki mobilnih in fiksnih storitev, omogočamo tudi brezplačno storitev Strela alarm, s pomočjo katere lahko v realnem času prejmete informacijo o strelah na območju vašega fiksnega priključka. Na prejemanje tovrstnih sporočil se lahko naročite tako, da na številko 041 145 000 pošljete SMS-sporočilo s ključno besedo STRELA, naredite presledek ter navedete svoje UPORABNIŠKO IME ZA FIKSNE STORITVE Telekoma Slovenije. Več o storitvi Strela alarm je na voljo tukaj.

V primeru nedelovanja naprav zaradi udara strel se lahko obrnete tudi na digitalnega svetovalca Maksa. Z Maksom lahko poskusite odpraviti težavo ali prijavite napako.

Za dodatne informacije in pomoč lahko pokličete na brezplačno številko 080 8000 ali pišete na info@telekom.si.