Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Deluje skoraj celotno mobilno omrežje Telekoma Slovenije; mobilni signal imajo tudi prebivalci Črne na Koroškem, Mežice in Podvolovljeka

7. 8. 2023

Po tem, ko je bilo v poplavah zalitega del komunikacijske omrežja, s porušenimi mostovi in ostalo cestno infrastrukturo pa del omrežja poškodovanega ali pretrganega, so bile ekipe Telekoma Slovenije in družbe GVO od petka dan in noč na terenu, da bi vsem na prizadetih območjih čimprej zagotovili možnost komunikacije.

Od včeraj dalje je tako mobilno omrežje Telekoma Slovenije skoraj v celoti ponovno vzpostavljeno, mobilni signal je na voljo tudi prebivalcem Mežice, Podvolovljeka in Črne na Koroškem, kjer se bazna postaja, tako kot še na 34 drugih lokacijah na prizadetih območjih, napaja s pomočjo agregata. Le izjemni požrtvovalnosti vseh na terenu gre zahvala, da od skupno več kot 1500 baznih postaj, kolikor jih ima Telekom Slovenije po vsej državi, ne delujejo le še 3, ki pa so na izjemno težko dostopnem terenu. Ko se bo pojavila prva možnost, bomo sanirali tudi te.

Da se bodo uporabniki lahko osredotočali predvsem na sanacijo, bo Telekom Slovenije do vključno 15. avgusta vsem svojim uporabnikom na prizadetih območjih zagotovil neomejen mobilni prenos podatkov.

Ekipe Telekoma Slovenije na terenu so sicer danes osredotočene na vzdrževanje delovanja baznih postaj, ki se napajajo s pomočjo agregatov, sanacijo funkcijske lokacije Telekoma Slovenije v Mengšu, ki je bila popolnoma poplavljena in uničena, je pa ključna za zagotavljanje fiksnih storitev na območju Mengša in okolice, ter kratkoročno in dolgoročno sanacijo ostalih poškodovanih ali uničenih funkcijskih fiksnih vozlišč – Črna, Luče, Prebold, Luboje, Logarska doline, Solčava, Radmirje in Pečovnik.

Ni dovolj besed, s katerimi bi se zahvalili zaposlenim, domačinom, lokalnim skupnostim, civilni zaščiti, gasilcem, policiji, slovenski vojski in vsem ostalim, ki na terenu nesebično delajo vse, kar lahko, da vsem na prizadetih območjih z vsemi sredstvi in na vse načine pomagajo.