Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Decembrske ugodnosti za naročnike televizije in ostale novosti v programski shemi

1. 12. 2020

Potem ko smo v začetku novembra vse programske TV-sheme brezplačno nadgradili z otroškimi, dokumentarnimi, poljudnoznanstvenimi, filmskimi, športnimi in glasbenimi vsebinami, to ugodnost podaljšujemo do konca decembra letošnjega leta. Poleg tega je v decembru brezplačno na voljo tudi programska opcija CineStar TV Premiere.

S 1. decembrom 2020 bo stopilo v veljavo še nekaj sprememb.

Podaljšanje brezplačnega dostopa do TV-programov v vseh programskih shemah

Ob podaljšanju ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa v vseh programskih shemah podaljšujemo brezplačen ogled otroških, dokumentarnih, poljudnoznanstvenih, filmskih, športnih in glasbenih vsebin. Brezplačni TV-programi bodo na voljo do vključno 31. 12. 2020.

Naročnikom bodo tako tudi v decembru v vseh programskih shemah brezplačno na voljo naslednji programi:

  • za otroke: Da Vinci Learning, Nickelodeon, Minimax, Jim Jam, Nick Toons, Nick Jr., Boomerang in Cartoon/TCM;
  • za ljubitelje filmov in zabavnih programov: AMC, Epic Drama, TV 1000, Fox, Fox life, Fox movies, Fox crime, 24kitchen in HGTV;
  • za ljubitelje dokumentarnih in poljudnoznanstvenih vsebin: Discovery Channel, Animal Planet, Discovery TLC, CBS Reality, Outdoor, Travel XP, Travel Channel, Discovery ID Xtra, National Geopraphic, National Geographic Wild, Viasat History, Viasat Nature in Viasat Explore, na voljo je tudi informativni program CNN;
  • za športne navdušence: Eurosport 1, Eurosport 2, Extreme TV, Arena Sport 1, Arena Sport 2, Arena eSport;
  • za glasbene navdušence: MTV, Club MTV, MTV 80's, MTV 90's, VH1 in MTV Hits.

Brezplačen dostop do vsebin programske opcije CineStar TV Premiere

S 1. 12. 2020 je na voljo brezplačen vklop programske opcije CineStar TV Premiere. Programska opcija vsebuje dva linearna TV-programa, in sicer CineStar TV Premiere 1 in CineStar TV Premiere 2 s priljubljenimi filmskimi vsebinami in serijami s slovenskimi podnapisi in brez oglasov 24 ur na dan. Programska opcija CineStar TV Premiere je brezplačna v decembru 2020, aktivacija je možna prek Mojega Telekoma, ob izteku leta pa bo izklop opcije urejen samodejno.

  • Spremembe pri kabelski televiziji
  • Pri treh TV-programih se je spremenila ločljivost predvajanja vsebin, in sicer:
  • Hrvaška radiotelevizija je spremenila format oddajanja svojih TV-programov (HRT 1, HRT 2, HRT 3), in sicer je standardno ločljivost (SD) nadgradila na visoko ločljivost (HD). Navedena sprememba velja za vse naročnike televizije Telekoma Slovenije.
  • Uporabniki potrebujejo ustrezen dekodirnik TV-signala (DVB-C), ki podpira video kodirni sistem H.264 (MPEG4). V nasprotnem primeru omenjeni TV-programi v ločljivosti SD in HD na njihovih televizorjih ne bodo vidni.
  • TV-programa ARD in ZDF naročnikom kabelske televizije (CATV) nista več na voljo v ločljivosti HD. Kanala sta še vedno dosegljiva v SD-ločljivosti.

Odstranitev določenih vsebin iz videoteke Planet

Zaradi poteka pravic s 1. 12. 2020 iz videoteke Planet umikamo naslednje vsebine: Dragi sosedje (I. in II. sezona), ABA liga in The Biggest Loser Slovenija (I. sezona). Vse ostale serije v ponudbi videoteke Planet so naročnikom televizije Telekoma Slovenije brezplačno še naprej na voljo.