Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

E-oskrba

Doma je najlepše. Zato da lahko vi kar najdlje varno in samostojno živite v domačem okolju, smo ustvarili storitev E-oskrba. Enostavno, priročno, učinkovito in zanesljivo rešitev, s katero niste doma nikoli sami, tudi če ste.

že od29,77 €
26,77 €
/
mesec
za prvih 6 mesecev
Oddaj povpraševanje
Preveri pogoje akcijske ponudbe
E Oskrba Hero
Eoskrba Stolpec 540X327

E-oskrba

Zato da lahko vi kar najdlje varno in samostojno živite v domačem okolju, smo ustvarili storitev E-oskrba. Enostavno, priročno, učinkovito in zanesljivo rešitev, s katero niste doma nikoli sami, tudi če ste.

E Oskrba Varni Doma Small

E-oskrba na domu

Storitve v okviru projekta E-oskrba na domu, ki traja do 30. 9. 2023 in ga sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, so za upravičence brezplačne. Projekt izvajata Telekom Slovenije in konzorcijski partner ZDUS.

Uporaba E-oskrbe na domu po 30. 9. 2023

»Projekt »E-oskrba na domu«, katerega naročnik je Ministrstvo za zdravje, in se financira iz Evropskega socialnega sklada, se s 30. 9. 2023 zaključuje. Z namenom, da se obstoječim uporabnikom zagotovi neprekinjeno nadaljevanje izvajanja storitve E-oskrba, pa tudi, da se E-oskrba zagotovi določenemu številu novih upravičencev, je Ministrstvo za solidarno prihodnost 25. 8. 2023 objavilo javni razpis »E-oskrba na daljavo«, na katerega smo se v Telekomu Slovenije prijavili skupaj z našim partnerjem, Zvezo društev upokojencev Slovenije (ZDUS).

Vse uporabnike, ki ste že vključeni v projekt »E-oskrba na domu«, obveščamo, da se storitev nemoteno izvaja do 30. 9. 2023 in da z vaše strani ni potrebna nobena aktivnost; pogodbe ni potrebno predčasno odpovedovati ali opreme predčasno vračati.

Hkrati vas obveščamo, da boste vse informacije glede morebitne uporabe storitve po 30. 9. 2023 prejeli po pošti na domači naslov ali pa vas bodo v zvezi s tem obiskali prostovoljci ZDUS-a.

Morebitne nove uporabnike, ki ste zainteresirani za vključitev v novi projekt »E-oskrba na daljavo«, pa obveščamo, da vas bomo o možnosti vključitve v nov projekt sproti obveščali prek spletnih strani Telekoma Slovenije in ZDUS.
Tako dosedanje uporabnike kot morebitne nove uporabnike obveščamo, da je storitev E-oskrba v času trajanja projekta brezplačna.«

Kaj omogoča uporabnikom?

Varnost 24 ur na dan. Samostojno in bolj neodvisno bivanje na svojem domu. Detekcijo dima (požarna varnost) in izliva vode (poplavna varnost). Pomoč tudi, kadar sami ne morejo sprožiti klica. Enostavno uporabo in montažo brez vrtanja in posebnih napeljav. Hitro prilagoditev spremenjenim potrebam uporabnika z razširitvijo funkcionalnosti.

Eoskrba Stolpec2 540X327

Kaj omogoča svojcem uporabnika?

Stalen stik s svojci in občutek varnosti. Lažje usklajevanje dnevnih obveznosti. Hitro obveščanje v primeru klica na pomoč. Strokovno podporo usposobljenega osebja v asistenčnem centru.

Eoskrba Naprave Osnovni 800X600px

Kaj vključuje osnovni paket E-oskrbe?

 • Varovalni telefon z gumbom za klic na pomoč.
 • Zapestnico z gumbom za klic na pomoč.
 • SIM-kartico, z direktno povezavo v asistenčni center.
 • Asistenčne storitve 24 ur na dan.
že od29,77 €
26,77 €
/
mesec
za prvih 6 mesecev
Eoskrba Zemljevid 460X307

Subvencioniranje vaše občine

Telekom Slovenije skupaj z Zvezo društev upokojencev Slovenije (ZDUS) izvaja projekt Varni in povezani na domu z namenom povečanja dostopnosti do socialnega servisa pomoči na daljavo oz. varovanja na daljavo s celodnevno povezavo prek telefonskega alarma. Osnovni namen je zagotoviti starejšim, kronično bolnim in invalidom višjo kakovost življenja in čim daljše samostojno bivanje v domačem okolju, razbremeniti družine v stalni skrbi za njihove svojce, posledično pa tudi kronično prepolne in kadrovsko podhranjene institucionalno varstvene ustanove.

Kako deluje storitev?

Kako Deluje E Oskrba 1360Px

E-oskrba na domu

Storitve v okviru projekta E-oskrba na domu, ki traja do 30. 9. 2023 in ga sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, so za upravičence brezplačne. Na voljo je financiranje uporabe za do 5000 upravičencev iz EU ESS. Projekt je bil izbran na javnem razpisu za izbor projekta E-oskrba na domu. Namen projekta je krepitev samostojnosti, varnosti in višje kakovosti življenja oseb, ki zaradi posledic bolezni, starostne oslabelosti, poškodb, invalidnosti, pomanjkanja ali izgube intelektualnih sposobnosti ne zmorejo v celoti samostojno poskrbeti zase oziroma bivajo pretežni del dneva same v svojem domu oziroma ne koristijo celodnevnih oblik institucionalne oskrbe.

Ministrstvo za zdravje je v okviru javnega razpisa izbralo Telekom Slovenije s konzorcijskim partnerjem ZDUS za zagotavljanje storitve E-oskrbe, ki omogoča bolj varno in samostojno bivanje na domu vsem, ki pri tem potrebujejo podporo.

Kdo je upravičen do sofinanciranja E-oskrbe?

Storitev E-oskrbe je brezplačno zagotovljena upravičencem, tj. zainteresiranim državljanom, ki živijo na svojem domu (torej ne koristijo celodnevnih oblik institucionalne oskrbe), so polnoletni ter ne morejo v celoti sami skrbeti zase zaradi posledic bolezni, starostne oslabelosti, poškodb, invalidnosti, pomanjkanja ali izgube intelektualnih sposobnosti oziroma pretežni del dneva bivajo sami.

Osebe, ki se želijo vključiti v projekt zagotavljanja e-oskrbe, morajo izpolnjevati eno ali več spodnjih zahtev:

 • so stare 65 let ali več;
 • v skladu s predpisi s področja invalidskega in pokojninskega zavarovanja jim je priznana invalidnost;
 • v skladu s predpisi s področja invalidskega in pokojninskega zavarovanja prejemajo dodatek za pomoč in postrežbo;
 • so stare 18 let ali več in so zaradi nevroloških oziroma nevromišičnih obolenj ogrožene v primeru padca oziroma so zaradi kognitivnega upada pri demenci izpostavljene različnim neželenim dogodkom v okolju;
 • zaradi pridruženih kroničnih nenalezljivih bolezni spadajo v ranljivo skupino prebivalstva v primeru obolelosti s koronavirusom.


E-oskrba je samostojna storitev, ki ni vezana na druge storitve operaterja (ni pomembno, pri katerem operaterju imate storitve telefonije in interneta).

Upravičenci brezplačne E-oskrbe morajo izpolniti izjavo in jo posredovati na naslov: Telekom Slovenije, d. d., E-oskrba, Vojkova 78, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: eoskrba@telekom.si. Za več informacij lahko pokličete na brezplačno številko 080 12 13 ali obiščete katerokoli prodajno mesto Telekoma Slovenije ali lokalno društvo upokojencev.

V okviru projekta »E-oskrba na domu« so zapolnjena vsa razpoložljiva mesta

V Telekomu Slovenije smo skupaj z Zvezo društev upokojencev Slovenije, s katero smo bili izbrani za izvajalca projekta ministrstva za zdravje »E-oskrba na domu«, v okviru katerega je storitev E-oskrba upravičencem do 30. 9. 2023 v celoti sofinancirana iz sredstev Evropskega socialnega sklada, zapolnili vsa razpoložljiva mesta.

Upravičenci brezplačne storitve E-oskrba izpolnijo izjavo o izpolnjevanju pogojev. Za več informacij lahko pokličete na brezplačno številko 080 12 13 ali obiščete katerokoli prodajno mesto Telekoma Slovenije ali lokalno društvo upokojencev. Dokumente lahko posredujete na naslov: Telekom Slovenije, d. d., E-oskrba, Vojkova 78, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: eoskrba@telekom.si.

Izjava o izpolnjevanju pogojev zahtevanih v javnem razpisu

Izjava o izpolnjevanju pogojev za skrbnika zainteresirane osebe do E-oskrbe 1

Obrazec s podatki o zainteresirani osebi za uporabo E-oskrbe 2

1 Obrazec izpolnite v primeru, da je upravičencu dodeljen skrbnik.
2 Izpolnjen obrazec priložite izjavi, če želite hitrejši postopek sklenitve naročniškega razmerja na daljavo.

Eoskrba Naprave 800X600px

Kaj vključuje brezplačni paket E-oskrbe?

 • Najem in uporabo varovalnega telefona z gumbom za klic na pomoč,
 • najem in uporabo zapestnice z gumbom za klic na pomoč,
 • najem in uporabo mobilnega detektorja gibanja na obesku za klic na pomoč,
 • SIM-kartico z direktno povezavo v asistenčni center,
 • asistenčne storitve 24 ur na dan,
 • vzdrževanje in servisiranje opreme.

 

Katero opremo je možno dodati?

Senzor Dima Dodatna Oprema

Detektor za dim

Detektor z zvočnim signalom opozori na veliko koncentracijo dima, ki lahko nakazuje na požar, ter sproži klic na pomoč v asistenčni center. Baterijsko napajanje.

Cena: 3,61 €/mesec

Detektor Izliva

Detektor izliva vode

Detektor izliva vode se običajno namesti v kopalnici ali kuhinji. Ima poseben senzor, ki zazna prisotnost vode ter z zvočnim in svetlobnim signalom opozori uporabnika na nevarnost izliva vode. Hkrati sproži klic v asistenčni center. Detektor je baterijsko napajan.

Cena: 4,38 €/mesec

Stikalo Z Vrvico Dodatna Oprema

Stikalo z vrvico za klic na pomoč

Stikalo z vrvico za klic na pomoč omogoča uporabniku, da sproži klic na pomoč preko varovalnega telefona, tako da povleče vrvico na stikalu. Povlečno stikalo se običajno namesti v kopalnico. Baterijsko napajanje.

Cena: 3,79 €/mesec

Senzor CO Dodatna Oprema3

Detektor ogljikovega monoksida

Detektor ogljikovega monoksida je senzor, ki zazna povečano koncentracijo ogljikovega monoksida v prostoru in samodejno sproži klic v asistenčni center preko varovalnega telefona. Z zvočnim opozorilom na to opozori tudi uporabnika. Namesti se v prostoru, kjer so nameščene enote za kurjenje. Baterijsko napajanje.

Cena: 5,81 €/mesec

Zapestnica Dodatna Oprema

Dodatna zapestnica za klic na pomoč

Dodatna zapestnica z gumbom za klic na pomoč, ki ga uporabnik nosi s sabo in na daljavo sproži klic. Gumb je vodoodporen, tako da se lahko uporablja tudi med tuširanjem. Baterijsko napajanje. Za sprožitev klica na pomoč morate biti v dosegu varovalnega telefona - oddaljenost do 100 metrov (doseg je odvisen od materialov in načina gradnje bivališča). Namenjena je uporabi znotraj bivališča.

Dodatna zapestnica ni na voljo v okviru ponudbe E-oskrba na domu.

Cena: 3,93 €/mesec

Osnovni pojmi

E-oskrba

Asistenčni center

Strokovni vodja

Akcijska ponudba Varni in povezani na domu

Obdelava osebnih podatkov

Tehnična specifikacija

Prodajna ponudba in dokumenti

Potrebujete več informacij?

Pišite nam

Pišite nam in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Pokličite nas

Informacije

080 12 13

Oddajte povpraševanje

Oddajte povpraševanje in vas bomo poklicali