Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Ministrstvo za solidarno prihodnost financira uporabo E-oskrbe od oktobra 2023 dalje

Ministrstvo za solidarno prihodnost je Telekom Slovenije skupaj s konzorcijskim partnerjem Zvezo društev upokojencev Slovenije (ZDUS) v okviru javnega razpisa »E-oskrba na daljavo« izbralo za izvajalca storitve E-oskrba. Na ta način je E-oskrba od 1. oktobra letos obstoječim in novim upravičencem še naprej na voljo brezplačno, kar je pomembno zato, ker se je s 30. septembrom iztekel projekt Ministrstva za zdravje, v okviru katerega je bila E-oskrba upravičencem od sredine aprila 2022 v celoti financirana s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada. Projekt Ministrstva za solidarno prihodnost financiranje E-oskrbe za najmanj 5.500 upravičencev podaljšuje do 30. junija 2025, to je do uveljavitve pravice do e-oskrbe iz Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki področje sistemsko ureja.

Ministrstvo za zdravje je v okviru javnega razpisa izbralo Telekom Slovenije s konzorcijskim partnerjem ZDUS za zagotavljanje storitve E-oskrbe, ki omogoča bolj varno in samostojno bivanje na domu vsem, ki pri tem potrebujejo podporo.

Kdo je upravičen do sofinanciranja E-oskrbe?

Upravičenci, ki so že vključeni v projekt »E-oskrba na domu«, bodo lahko storitev brezplačno uporabljali še naprej. Dosedanji uporabniki bodo po pošti prejeli vse potrebne informacije in dokumentacijo, uporabnike bodo obiskovali tudi prostovoljci ZDUS-a in jim pomagali urediti vse potrebno.

Do brezplačne E-oskrbe so sicer upravičeni vsi, ki so polnoletni, živijo doma in niso vključeni v celodnevne oblike institucionalnega varstva ter izpolnjujejo vsaj enega izmed naslednjih pogojev:

 • v skladu s predpisi s področja invalidskega in pokojninskega zavarovanja jim je priznana invalidnost.
 • v skladu s predpisi s področja invalidskega in pokojninskega zavarovanja prejemajo dodatek za pomoč in postrežbo;
 • zaradi nevroloških oziroma nevromišičnih obolenj so ogroženi za padec oziroma so zaradi kognitivnega upada pri demenci izpostavljeni različnim neželenim dogodkom v okolju;
 • imajo zaradi posledic bolezni, starostne oslabelosti, poškodb, invalidnosti, pomanjkanja ali izgube intelektualnih sposobnosti omejeno sposobnost samooskrbe in bivajo pretežni del dneva sami;
 • so stari 65 let ali več in živijo pretežni del dneva sami.


E-oskrba je samostojna storitev, ki ni vezana na druge storitve operaterja (ni pomembno, pri katerem operaterju imate storitve telefonije in interneta).

Upravičenci brezplačne E-oskrbe morajo izpolniti izjavo in jo posredovati na naslov: Telekom Slovenije, d. d., E-oskrba, Vojkova 78, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: eoskrba@telekom.si. Za več informacij lahko pokličete na brezplačno številko 080 12 13 ali obiščete katerokoli prodajno mesto Telekoma Slovenije ali lokalno društvo upokojencev.

Podrobnejše informacije glede vključitve v projekt Ministrstva za solidarno prihodnost so na voljo na Telekomu Slovenije in na ZDUS:

 • pri Zvezi društev upokojencev Slovenije s klicem na številko 01 620 54 82 (vsak delovnik med 9. in 12. uro) ali prek e-pošte e-oskrba@zdus-zveza.si ali v lokalnem društvu upokojencev;

 • pri Telekomu Slovenije s klicem na brezplačno številko 080 12 13 (vsak delovnik med 8. in 16. uro) ali prek e-pošte eoskrba@telekom.si ali z obiskom prodajnega mesta Telekoma Slovenije.

Eoskrba Naprave 800X600px

Kaj vključuje brezplačni paket E-oskrbe?

 • Najem in uporabo varovalnega telefona z gumbom za klic na pomoč,
 • najem in uporabo zapestnice z gumbom za klic na pomoč,
 • najem in uporabo mobilnega detektorja gibanja na obesku za klic na pomoč,
 • SIM-kartico z direktno povezavo v asistenčni center,
 • asistenčne storitve 24 ur na dan,
 • vzdrževanje in servisiranje opreme.

 

Eoskrba Zemljevid 460X307

Subvencioniranje vaše občine

Telekom Slovenije skupaj z Zvezo društev upokojencev Slovenije (ZDUS) izvaja projekt Varni in povezani na domu z namenom povečanja dostopnosti do socialnega servisa pomoči na daljavo oz. varovanja na daljavo s celodnevno povezavo prek telefonskega alarma. Osnovni namen je zagotoviti starejšim, kronično bolnim in invalidom višjo kakovost življenja in čim daljše samostojno bivanje v domačem okolju, razbremeniti družine v stalni skrbi za njihove svojce, posledično pa tudi kronično prepolne in kadrovsko podhranjene institucionalno varstvene ustanove.

Kaj omogoča uporabnikom?

Varnost 24 ur na dan. Samostojno in bolj neodvisno bivanje na svojem domu. Detekcijo dima (požarna varnost) in izliva vode (poplavna varnost). Pomoč tudi, kadar sami ne morejo sprožiti klica. Enostavno uporabo in montažo brez vrtanja in posebnih napeljav. Hitro prilagoditev spremenjenim potrebam uporabnika z razširitvijo funkcionalnosti.

Eoskrba Stolpec2 540X327

Kaj omogoča svojcem uporabnika?

Stalen stik s svojci in občutek varnosti. Lažje usklajevanje dnevnih obveznosti. Hitro obveščanje v primeru klica na pomoč. Strokovno podporo usposobljenega osebja v asistenčnem centru.

Eoskrba Naprave Osnovni 800X600px

Kaj vključuje osnovni paket E-oskrbe?

 • Varovalni telefon z gumbom za klic na pomoč.
 • Zapestnico z gumbom za klic na pomoč.
 • SIM-kartico, z direktno povezavo v asistenčni center.
 • Asistenčne storitve 24 ur na dan.
že od29,77 €
26,77 €
/
mesec
za prvih 6 mesecev

Kako deluje storitev?

Kako Deluje E Oskrba 1360Px

Katero opremo je možno dodati?

Senzor Dima Dodatna Oprema

Detektor za dim

Detektor z zvočnim signalom opozori na veliko koncentracijo dima, ki lahko nakazuje na požar, ter sproži klic na pomoč v asistenčni center. Baterijsko napajanje.

Cena: 3,61 €/mesec

Detektor Izliva

Detektor izliva vode

Detektor izliva vode se običajno namesti v kopalnici ali kuhinji. Ima poseben senzor, ki zazna prisotnost vode ter z zvočnim in svetlobnim signalom opozori uporabnika na nevarnost izliva vode. Hkrati sproži klic v asistenčni center. Detektor je baterijsko napajan.

Cena: 4,38 €/mesec

Stikalo Z Vrvico Dodatna Oprema

Stikalo z vrvico za klic na pomoč

Stikalo z vrvico za klic na pomoč omogoča uporabniku, da sproži klic na pomoč preko varovalnega telefona, tako da povleče vrvico na stikalu. Povlečno stikalo se običajno namesti v kopalnico. Baterijsko napajanje.

Cena: 3,79 €/mesec

Senzor CO Dodatna Oprema3

Detektor ogljikovega monoksida

Detektor ogljikovega monoksida je senzor, ki zazna povečano koncentracijo ogljikovega monoksida v prostoru in samodejno sproži klic v asistenčni center preko varovalnega telefona. Z zvočnim opozorilom na to opozori tudi uporabnika. Namesti se v prostoru, kjer so nameščene enote za kurjenje. Baterijsko napajanje.

Cena: 5,81 €/mesec

Zapestnica Dodatna Oprema

Dodatna zapestnica za klic na pomoč

Dodatna zapestnica z gumbom za klic na pomoč, ki ga uporabnik nosi s sabo in na daljavo sproži klic. Gumb je vodoodporen, tako da se lahko uporablja tudi med tuširanjem. Baterijsko napajanje. Za sprožitev klica na pomoč morate biti v dosegu varovalnega telefona - oddaljenost do 100 metrov (doseg je odvisen od materialov in načina gradnje bivališča). Namenjena je uporabi znotraj bivališča.

Dodatna zapestnica ni na voljo v okviru ponudbe E-oskrba na domu.

Cena: 3,93 €/mesec

Osnovni pojmi

Prodajna ponudba in dokumenti

Potrebujete več informacij?

Pišite nam

Pišite nam in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Pokličite nas

Informacije

080 12 13

Oddajte povpraševanje

Oddajte povpraševanje in vas bomo poklicali