Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Registracija domen

Zagotovite si svojo domeno

Registriraj domeno
Domene Header

Registracija spletne domene je proces, ki naročniku omogoča registracijo, podaljšanje in prenos spletne domene.

Ko je proces registracije zaključen, je domena za čas trajanja izbranega časa registracije last naročnika. Naročnik mora registracijo podaljšati pred iztekom, sicer domena spet postane razpoložljiva splošni javnosti. Spletne domene so javnosti na voljo prek registrarjev. Telekom Slovenije storitev dopolnjuje tudi s sistemom za upravljanje z imenskimi strežniki za posamezno domeno (DNS). Lastništvo domene je izhodiščni predpogoj za objavo spletnih strani (www.primer-domene.si) in vzpostavitve poštnih predalov z lastno poštno domeno (primer: ime.priimek@primer-domene.si).

Storitev je namenjena vsem posameznikom ali podjetjem, ki se želijo v svetu predstavljati prek lastnega domenskega imenskega prostora. Domensko ime se lahko uporablja pri objavi spletnih aplikacij in povezav, pri objavi spletnih strani in kot sestavni del poštnega naslova.

Cenik

Registracija/podaljšanje domen .si:

Obdobje zakupaCena
1 leto13,99 €
2 leti27,99 €
3 leta40,99 €
4 leta54,99 €
5 let​69,99 €

Zamenjava registrarja: 2,44 €

Registracija in podaljšanje drugih domen:

DomenaCena za 1 leto
.com17,99 €
.net12,99 €
.org16,99 €
.biz17,99 €
.info13,99 €
.name15,99 €
.eu12,99 €
.mobi​16,99 €

Odvzem domene iz karantene: 25,41 €

Preden se registracija domene lahko izvede, registrar preveri morebitne obstoječe imenske zapise in zahtevo za domeno. Če se izkaže, da je želeno domensko ime še prosto, se lahko izvede zakup za želeno obdobje.

Navedene cene so v € in vključujejo DDV.