Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

NEO namig: peljite otroke v Otroški park na odlične risanke

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 87 dnevi
·
Čas branja: 3 min
·
Poslušaj vsebino

Otroški park je zakladnica risank, oddaj in filmov, kjer lahko otroci brezskrbno raziskujejo priljubljene vsebine.

So otroci na TVju pomotoma izvedeli, da dobri možje ne obstajajo ali pa so jih prestrašile stvari, ki niso primerne zanje? Morda vas le skrbi, da ne bi naleteli na neprimerne vsebine in želite, da uživajo v risankah in oddajah, ki jih imajo radi ter odkrijejo tudi kaj novega.

Če bodo spremljali risanke, oddaje in filme, ki so na voljo v Otroškem parku na NEO, bodo lahko brezskrbno raziskovali nove vsebine, vi pa boste zmanjšali verjetnost vstajanja zaradi otroških nočnih mor.

Kaj ponuja Otroški park?

V tej zakladnici otroci najdejo vsebine, ki jih radi gledajo in so primerne za njihovo starost. Do Otroškega parka lahko dostopate kar z glasovnim ukazom »otroški park«, bližnjico pa najdete tudi na domači strani, ko vklopite NEO.

Izbiro risanke prepustite otrokom, saj so v Otroškem parku zanje primerne vse. Lahko poiščejo svojega najljubšega risanega junaka, npr. Spužija Kvadratnika ali Ninja želve, in na ta način najdejo risanke, ki jih radi gledajo. Risanke lahko iščejo po ponudbi otroških TV-programov, kot sta Minimax in Oto, preverijo, kaj se trenutno predvaja, pobrskajo po vseh vsebinah in izberejo kakšno novo, ali pa jim starši ponudite nabor vsebin, primernih za njihovo starost. Če ste oboji povsem brez idej, se po pomoč obrnite na najbolj gledane vsebine, kjer trenutno najdemo Sobotni krompir, risanke iz Živ Žava in kopico drugih.

Če želite, da otroci spremljajo le vsebine v Otroškem parku, lahko za izhod iz njega nastavite PIN-kodo, in tako otrok ne bo mogel dostopati do drugih vsebin. Poleg tega lahko vklopite starostno omejitev znotraj samega parka, tako da ima otrok možnost ogleda le vsebin znotraj svoje starostne kategorije.

Zajem

Za vse starosti

V Otroškem parku na NEO lahko torej starši povsem preprosto otroku omogočite le ogled tistih vsebin, ki so primerne za njegovo starost. V naboru vsebin za otroke, ki so stari od 2 do 4 let, med drugim najdete Princeso Sofio in Backa Jona, otroci, ki so stari od 4 do 6 let, lahko uživajo v dogodivščinah Spideya in prijateljev, Kraljevske detektivke Mire ali Jagodke. Nevihtniki, Kreg s Potoka in Zgodbe Ladybug in Cat Noir bodo razveseljevale otroke stare od 6 do 8 let. Večje otroke med 8 in 12 let pa bo morda zanimal Otok poletnega kampa, Hitri in drzni: Vohunski dirkači in izobraževalno zabavne vsebine na programu DaVinci Learning. V sklopu posameznega starostnega obdobja so zbrane najbolj priljubljene risanke.

Kot smo že omenili, lahko Otroški park otroci zapustijo le z vnosom PIN-kode, ki pa jo morate imeti omogočeno v nastavitvah vmesnika NEO Smartbox. Pa poglejmo kako nastaviti kodo.

Kako nastaviti PIN-kodo za Otroški park

PIN-kodo uredite v nastavitvah vmesnika NEO Smartbox. Izberite Uredi profile, nato izberite profil, kjer želite vključiti PIN-kodo za izhod. Izberite Urejanje, kjer vključite Zahtevaj PIN-kodo za izhod iz Otroškega parka. PIN-koda je enaka za vse profile, uporablja pa se tako za dostop do zaščitenih vsebin, kot tudi za nakup vsebin iz videoteke DKino in vklop dodatnih programskih opcij. Ko jo enkrat vključite in ko v Otroškem parku izberete vsebine združene v skupino primerno otrokovi starosti, otroci ne morejo brskati po drugih vsebinah, če predhodno ne vnesejo PIN-kode, prav tako jo potrebujejo za izstop iz Otroškega parka.

Profile lahko nastavite na spletu, v mobilni aplikaciji ali na NEO Smartboxu, ko jih enkrat nastavite, pa so na voljo na vseh napravah. Če vas zanima karkoli v zvezi z nastavljanjem profilov, starševskega gesla in PIN-kode, si preberite članek na Tehniku Kako na NEO nastaviti starševski nadzor. Zdaj pa nazaj k PIN-u. Nikakor ne izberite najbolj očitne kode. Šibka PIN-koda je namreč povsem enako nekoristna, kot če je ne bi imeli. Otroci pa veliko bolj prebrisani, kot si včasih mislimo ;)

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, X in TikTok.