Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Maraton grozljivk za noč čarovnic

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 41 dnevi
·
Čas branja: 4 minut
·
Poslušaj vsebino

Preverite naš izbor grozljivk, pobrskajte po DKinu in tematski strani Noč čarovnic in poiščite svoj napoj za maraton groze in gravža.

Letošnja noč čarovnic je še posebej primerna za grozljivke, saj so številne najbolj strašljive, ki so prišle letos v kino, že na voljo za ogled iz udobja – in varnosti – domačega naslonjača. Pregledali smo videoteke Telekoma Slovenije ter pripravili nabor najbolj izstopajočih, za dodatne ideje pa pobrskajte še po tematski strani Noč čarovnic na NEO, kjer so zbrani film iz videoteke DKino in TV-programov, in si pripravite odličen maraton groze in gravža.

Letošnji hiti: Nuna II in M3gan

Eden najbolj gledanih filmov te jeseni, grozljivka Nuna II, je še na kino sporedu, a jo lahko najdete tudi v videotekah  DKino in HBO Max. Demon Valak v podobi nune se je vrnil in sestra Irene (Taissa Farmiga) je ponovno edina, ki ga lahko ustavi. Nuna II je najnovejši film serije Priklicano zlo, ki ki si jo lahko v celoti ogledate v videoteki DKino. Nič manj popularen ni bil lanski film o androidni morilski lutki M3gan, ki strahoskokom doda še dobro mero futuristične bližnje prihodnosti.

Nuna II je na voljo v videotekah  DKino in HBO Max, M3gan pa v DKinu.

Zajeta Slika

Povzdignjene grozljivke: Beau se boji (Beau Is Afraid)

Če so vam strahoskoki preveč banalni, boste našli kaj zase v podžanru povzdignjenih grozljivk, ki so jih spodbudili filmi, kot so Zbeži!, Solsticij in Podedovano zlo. Režiser slednjega Ari Aster je letos posnel nov film Beau se boji, ki ima v glavni vlogi oskarjevca Joaquina Phoenixa. Film je naletel na dobre ocene, a je preskočil naše kinematografe, tako da vam DKino ponuja prvo priložnost, da si ga ogledate. V podobno tesnobnem vzdušju vas bosta pustila tudi odlična ameriška neodvisna filma Jutri bo umrla (She Dies Tomorrow) in Prebadanje (Piercing), pri čemer je slednji priredba romana japonskega mojstra bizarnega, Ryuja Murakamija.

Beau se boji, Jutri bo umrla in Prebadanje so na voljo v DKino.

Stilizirana groza: Vivarij, Cenzorka, Polaščevalka, Bazen neskončnosti

Film je vizualen medij in grozljivke so že od nekdaj znale to izkoristiti. Vivarij (Vivarium) je skrivnostni triler o mladem paru, ki najde popolni dom, a ugotovi, da je to sveže zgrajeno predmestje pravzaprav past in da sta vstopila v nekakšno območje somraka, iz katerega ne znata pobegniti. V glavnih vlogah Jesse Eisenberg in Imogen Poots. Bolj surovo, a nič manj stilizirano grozo ponudi Cenzorka (Censor), v kateri spremljamo nadebudno britansko cenzorko grozljivk, ki se preveč poglobi v svoje delo. V tem duhu sta tudi Polaščevalka (Possessor) in Bazen neskončnosti (Infinity Pool), uspešnici režiserja Brandona Cronenberga, ki sledi stopinjam svojega slavnega očeta Davida.

Vivarij (Vivarium) najdete v videoteki Pickbox NOW, Cenzorka (Censor), Bazen neskončnosti (Infinity Pool) in Polaščevalko (Possessor) pa v DKinu, pri čemer je slednja na voljo tudi v videoteki Voyo.

Klalnik: Medvedek Pu: Kri in med (Winnie the Pooh: Blood and Honey)

Če ste mnenja, da sta intelektualni pristop h grozi in politična korektnost največji težavi sodobne grozljivke, smo našli pravo stvar za vas. Letos so namreč potekle avtorske pravice za Medvedka Puja, ki je tako pristal v javni domeni. In v svoji prvi grozljivki. Medvedek Pu: Kri in med je krvavi klalnik o tem, kaj se zgodi s pozabljenimi medvedki … in o Pujevem maščevanju.

Medvedek Pu: Kri in med je na voljo v DKinu.

Noč čarovnic z grozljivkami že za 1 EUR

Za letošnjo noč čarovnic videoteka DKino ponuja izbor odličnih grozljivk za samo 1 EUR, še več pa jih je znižanih za 50 odstotkov, tako da je maraton groze še lažje dosegljiv. Med filmi po 1 EUR najdete antologijsko Strašljive zgodbe (Scary Stories to Tell in the Dark), predelavo klasike Otroška igra (Child's Play), predzadnjo Žago, ki nosi naslov Spirala bolečine, in zgoraj omenjeno Prebadanje, med grozljivkami po znižanih cenah pa priporočamo zgoraj omenjeno M3gan, odbito Zabaviščni park nočnih mor in komični Volkodlak med nami ter Igra mrtvecev (Bodies, Bodies, Bodies).

Vsi filmi so na voljo v DKino, skupaj z naborom grozljivk na TV-programu so zbrani na tematski strani Noč čarovnic. Tematska stran in izbrani filmi iz DKino bodo po znižani ceni na voljo omejen čas.

Zajeta Slika (1)

Klasike: Zlobni mrtveci, Izžarevanje, Čarovnica iz Blaira

Nove filme pa lahko pogosto še bolj cenimo, če smo si ogledali tudi klasike in nekatere klasične grozljivke so še danes pretresljive in šokantne. Tako priporočamo ogled Zle smrti (Evil Dead), ki je na voljo tudi v novejših različicah pod naslovom Zlobni mrtveci in Vstaja Zlobnih mrtvecev/Zlobni mrtveci 5 (Evil Dead Rise). V vseh treh filmih ljudje po nesreči s starodavno knjigo obudijo naslovne pošasti in se poskušajo boriti proti njim, poleg krvi in razpadajočega mesa pa filmi gradijo tudi na psihološki grozi v odnosih med junaki. Še bolj pa se v um poglobi Izžarevanje (The Shining), kultni film Stanleyja Kubricka po romanu Stephena Kinga z nepozabnim Jackom Nicholsonom v glavni vlogi.

Če vam je pa bolj strašno tisto, česar film ne prikaže, pa priporočamo Čarovnico iz Blaira (The Blair Witch Project), na najdenih posnetkih zgrajeno zgodbo o treh raziskovalcih nadnaravnega, ki se izgubijo v gozdu. Če bi raje bolj klasično grozo o tem, v kaj pohlep pripelje človeka, pa si morate ogledati Plitvi grob (Shallow Grave). V prvencu oskarjevca Dannyja Boyla z Ewanom McGregorjem v glavni vlogi spoznamo tri mlade cimre v Edinbourghu, ki najdejo kovček denarja. Le trupla se morajo znebiti. Zaradi škotskega naglasa je nujen ogled s podnapisi.

Zla smrt je na voljo v HBO Max, Zlobni mrtveci in Zlobni mrtveci 5 pa tudi v HBO OD, Zlobni mrtveci 5 pod naslovom Vstaja zlobnih mrtvecev pa še v DKinu. Izžarevanje je na voljo v HBO OD/Max. Izvirna Čarovnica iz Blaira je na voljo v HBO OD in HBO OD. Plitvi grob je na voljo v Pickbox NOW.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, X in TikTok.