Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Dune: Peščeni planet v DKinu za 3 EUR

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 26 dnevi
·
Čas branja: 3 min
·
Poslušaj vsebino

Peščeni planet si oglej kar v udobju doma, saj je na voljo v DKinu za 3 EUR.

Konec meseca prihaja v kino eden najbolj pričakovanih filmov leta, ZF spektakel Dune: Peščeni planet 2.del. Če si želite osvežiti spomin, imate pred nadaljevanjem zgodbe Paula Atreidesa dovolj časa, da si Dune: Peščeni planet še enkrat ogledate.

Dune: Peščeni planet je na voljo v DKinu.

V središču zgodbe je Paul Atreides, sin vojvode, ki je ravno prevzel oblast nad puščavskim planetom Arrakis, edinim krajem v vesolju, kjer pridelujejo začimbo. Ta posebna substanca med drugim omogoča potovanje skozi vesolje, a rodbina Atreides se je s prevzemom planeta ujela v past, ki sta jo nastavila njihov smrtni sovražnik Harkonnen in imperator galaksije. Paul in njegova mati Jessica, pripadnica skrivnostnega reda Bene Gesserit, se rešita in najdeta zatočišče pri ljudstvu Fremnov, ki živijo puščavi v sožitju z velikanskimi črvi. Na tej točki se prvi film konča, nadaljevanje Dune: Peščeni planet, 2. del pa prihaja v kino 28. februarja.

Filma temeljita na knjigi Peščeni planet, ki je na voljo tudi v slovenščini, a prvi film zajema le del zgodbe prve knjige Franka Herberta. Režiser Denis Villeneuve sicer dokaj natančno sledi knjigi, dogajanje pa nadgradi z izpiljeno vizualno in zvočno podobo, pri tem pa pomaga tudi odlična igralska zasedba. V glavni vlogi Paula je Timothée Chalamet (Wonka), v drugem filmu bo večjo vlogo imela tudi Zendaya (Spider-Man) kot Fremenka Chani, medtem ko se v vlogi matere Jessice vrača Rebecca Ferguson (Misija: Nemogoče - Maščevanje 1.del). V drugem filmu sta se zasedbi med drugim pridružila še Austin Butler (Elvis) kot Feud-Rautha, nečak barona Harkonenna, in Florence Pugh (Oppenheimer) kot Princesa Irulan, imperatorjeva hči.

Dune: Peščeni planet je na voljo v DKino za 3 EUR, Dune: Peščeni planet, 2. del prihaja v kino 28. februarja.

2Qxt7ichk5t2vpxj6dj3x7lqi54

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, X in TikTok.