Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Uporaba Varnega spleta

Po aktivaciji storitve Varen splet jo lahko sami upravljate v Mojem Telekomu.

Dodatno lahko nastavite ali uredite:

 • 1

  nastavitev časovne omejitve uporabe interneta oz. posameznih sklopov vsebin (zabavne vsebine, vsebine za odrasle) − to nastavitev uporabite, če želite uporabniku onemogočiti dostop do določenih spletnih vsebin (npr. vsebina za odrasle);

 • 2

  blokado dostopa do nasilnih vsebin (vsebin z elementi nasilja in do domen, povezanih z mamili, rasizmom, nasiljem in terorizmom) ali blokado vsebin z oglasi (npr. blokiranje vseh pojavnih oken (pop-up), samo pojavnih oken oglasov (Ads pop-up), zamrznitev animacij in skrivanje oglasnih pasic (banners);

 • 3

  blokado posameznih spletnih strani, do katerih uporabnik ne more dostopati − to nastavitev lahko uporabite kot dopolnitev blokade vsebinskih kategorij, saj sami določite še dodatne spletne strani, ki jih želite blokirati, ali pa nastavitev uporabite samostojno in sami določite (vpišete) spletne strani, do katerih ne želite omogočiti dostopa;

 • 4

  določite spletne naslove, ki so dovoljeni kot izjeme in do katerih lahko uporabnik dostopa ne glede na vključeno vsebinsko kategorijo oz. tudi če so označeni kot škodljivi − to nastavitev uporabite, ko želite določiti izjeme znotraj vsebinskih kategorij ali antivirusne zaščite (z vpisom spletne strani kot dovoljene bodo uporabniki do te strani dostopali brez varnostnega opozorila ne glede na to, ali je stran označena kot škodljiva ali se nahaja v blokirani vsebinski kategoriji);

 • 5

  vključite storitev Varen splet tudi na drugih svojih razmerjih in tako zaščitite svoj računalnik, tablico ali mobitel pred različnimi spletnimi nevarnostmi.

Urejanje časovnih nastavitev

 • 1

  V Mojem Telekomu izberite Varen splet in nato v sklopu Blokade s časovnimi omejitvami kliknite Uredi.

  VS Ni Nastavitev, Incidenti So
 • 2

  Izberite vsebino, ki jo želite blokirati (internet, vsebine za odrasle, zabavne vsebine), ter določite dan oziroma dneve in časovni razpon omejitve.

  VS Nastavitev Časovnih Omejitev, Ni Nastavitev
 • 3

  Po potrditvi lahko nastavljene omejitve preverite.

  VS Nastavitev Časovnih Omejitev, Nastavitve So
 • 4

  Po potrditvi lahko nastavljene omejitve preverite.

  VS Pregled Nastavitev
 • 5

  Že nastavljene časovne omejitve lahko urejate ali odstranite. V sklopu Nastavitve časovnih omejitev nad preglednico kliknite Uredi.

  VS Nastavitev Časovnih Omejitev, Nastavitve So
 • 6

  Nato lahko spremenite uro ali dan ali pa posamezno omejitev odstranite. Po zaključenem urejanju spremembe kliknite SHRANI.

  VS Urejanje Nastavljenih Časovnih Nastavitev
  VS Urejanje Nastavljenih Časovnih Nastavitev 1

Izklop celotnega interneta in NEO

Ob nastavitvi omejitve dostopa do interneta lahko še vedno uporabljate NEO in storitve pametnega doma ter dostopate do nekaterih spletnih strani Telekoma Slovenije.

Pregled spletnih nevarnosti

 • 1

  Storitev vam omogoča pregled vseh spletnih nevarnosti za zadnjih 6 mesecev. Lahko pa se naročite na obveščanje prek SMS-a in/ali e-pošte. V tem primeru dobite obvestilo takoj ob poskusu dostopa do nevarne strani.

  VS Pregled Spletnih Nevarnosti
  VS Do Pregleda Nevarnosti In Obveščanja
  VS Urejanje Obveščanja

Urejanje blokade dostopa do nasilnih vsebin ali vsebin z oglasi

 • 1

  Nasilne vsebine oziroma vsebine z oglasi lahko blokirate v sklopu Blokiranje spletnih vsebin.

  Onemogočite lahko dostope do spletnih vsebin z elementi nasilja in do domen, povezanih z mamili, rasizmom, nasiljem in terorizmom.

  Onemogočite lahko tudi sledenje spletnih ter e-poštnih sistemov in prikaz nadležnih oglasov med brskanjem po spletu (AdsFree), kot npr. blokiranje vseh pojavnih oken (pop-up), samo pojavnih oken oglasov (Ads pop-up), zamrznitev animacij in skrivanje oglasnih pasic (banners).

  VS Blokada Nasilje, Oglasi
 • 2

  Pregled vseh nastavljenih omejitev je na voljo pri pregledu nastavitev Varnega spleta.

  VS Pregled Nastavitev 1

Urejanje blokade posameznih spletnih strani

 • 1

  Spletne strani, do katerih ne želite dostopa, lahko blokirate v sklopu Dovoljene in blokirane strani. Na seznam dovoljenih oz. blokiranih strani bo umeščeno celotno spletno mesto (ne zgolj ena podstran).

  Primeri:

  • Če vpišete https://www.domena.si, bo na seznam dodana stran domena.si.
  • Če vpišete https://www.poddomena.domena.si, bo na seznam dodana stran poddomena.domena.si.
  • Če vpišete https://www.domena.si/podstran, bo na seznam dodana celotna stran domena.si.

  VS Dovoljene, Blokirane Strani Nastavitev Je
 • 2

  Mobilnih aplikacij ni mogoče blokirati, lahko pa v celoti blokirate zabavne vsebine.

  VS Nastavitev Časovnih Omejitev, Nastavitve So