Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Varnostna rešitev DDoS

Oddaj povpraševanje
Socialni Inziniring

Vse večja uporaba interneta povzroča podjetjem vse večje skrbi pri zagotavljanju varnosti internetnih povezav. Največje nevarnosti digitalnega sveta so napadi DDoS (Distributed Denial of Services -porazdeljena zavrnitev storitev), virusi, zlonamerne kode, črvi itd.

Ključna šibka točka dostopa do interneta je izpostavljenost porazdeljenim napadom. V primeru napada napadalec generira veliko količino lažnega podatkovnega prometa, ki je navadno večja od pasovne širine, ki jo ima podjetje zakupljeno za dostop do interneta. S tem se ustvari ozko grlo, ki onemogoči prehod regularnega uporabniškega prometa. To povzroči nedosegljivost in posledično nedelovanje storitve prek interneta.

Storitev podjetja ostane nedosegljiva ves čas napada, ki lahko traja od nekaj minut do nekaj ur. V tem času pa lahko nastane velika poslovna škoda. V namen preprečevanja takih napadov smo pri Telekomu Slovenije postavili sodobno rešitev za preprečevanje napadov DDoS.

Centraliziran in vpet v jedrno omrežje Telekoma Slovenije.

Preprečevanje napada DDoS deluje s preusmeritvijo internetnega prometa, namenjenega uporabniku. V normalnih pogojih poteka naročnikov promet na internetu po neposredni poti prek omrežja. V primeru napada se omogoči zaščita, ki ves promet, namenjen določenemu uporabniku, preusmeri v sistem za preprečevanje napada DDoS, kjer se analizira, opredeli in zavrača zlonamerni promet.

Shema Ddos Junij2020