Poslovanje Skupine Telekom Slovenije v prvem polletju letošnjega leta
PONUDBA MOJ TELEKOM PODPORA
TLSG novice št. 3 avgust 2022
Poslovanje Skupine Telekom Slovenije v prvem polletju letošnjega leta
Skupina Telekom Slovenije je v prvem polletju letošnjega leta ustvarila 314,2 milijona evrov prihodkov od prodaje, skupno pa 316,6 milijona evrov poslovnih prihodkov. Prihodki so za 1 % nižji kot v enakem obdobju lanskega leta, pri tem pa je Telekom Slovenije, d.d., dosegel rast na področju finančnih storitev, eZdravja in zavarovanj, višji so tudi prihodki odvisnih družb. S 1. januarjem 2022 je Telekom Slovenije prenehal s trženjem električne energije končnim uporabnikom, kar vpliva na nižje prihodke, ob tem pa so prihodki nekoliko nižji tudi zaradi optimizacije naročnikov, ki imajo v osnovno naročnino vključeno več storitev, upadanja klasičnih priključkov govorne telefonije in nižjih prihodkov prodaje fiksnega trgovskega blaga.

Dobiček iz poslovanja (EBIT) je v obdobju od januarja do junija 2022 na ravni Skupine Telekom Slovenije dosegel 31,1 milijona evrov, kar je za 6 % več kot v primerljivem obdobju preteklega leta.

Dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) je na ravni Skupine Telekom Slovenije dosegel 112,2 milijona evrov. EBITDA je za 1 % nižji kot v primerljivem obdobju leta 2021, na kar je vplivala podražitev energentov in elektrike. Če bi bila v letošnjem letu cena energentov in elektrike enaka kot v letu 2021, bi bil EBITDA v prvi polovici letošnjega leta višji kot v primerljivem obdobju lanskega leta. EBITDA marža na ravni skupine v prihodkih od prodaje predstavlja 35,7-odstotni delež.

Po obračunu davka iz dobička z odloženimi davki je Skupina Telekom Slovenije v šestih mesecih leta 2022 ustvarila čisti dobiček v višini 23,4 milijona evrov, kar je 2,0 milijona evrov oz. za 10 % več kot v enakem obdobju leta 2021.

DOKUMENTI
Poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje januar - junij 2022
Klikni za prenos .pdf dokumenta
Finančni koledar za leto 2022
Klikni za prenos dokumenta
SPOROČILA ZA MEDIJE
28. 7. 2022
Telekom Slovenije se gasilkam in gasilcem zahvaljuje z donacijo 20.000 evrov in brezplačno uporabo dodatnih storitev
20. 6. 2022
V Sloveniji letno zabeležimo okoli 60.000 udarov strel, zato ob nevihtah izklopite naprave iz telekomunikacijskega in električnega omrežja
POSLOVNE NOVICE
Sklic 35. skupščine delničarjev
V Telekomu Slovenije smo 14. julija 2022 prejeli zahtevo delničarja Kapitalska družba pokojninskega in invalidskega zavarovanja za sklic skupščine delničarjev. Uprava družbe je skladno z 295. členom Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1) in s 36. členom Statuta družbe Telekom Slovenije na podlagi prejete zahteve in na podlagi svojega sklepa z dne 19. julij 2022, s katerim je določila datum in kraj zasedanja skupščine ter predlog sestave organov skupščine, sklicala 35. skupščino delničarjev družbe. Skupščina delničarjev bo 9. septembra 2022 ob 12. uri v Multimedijski dvorani na sedežu družbe. Gradiva so objavljena tukaj.
Izvolitev nadomestnega člana, predstavnika zaposlenih, v nadzorni svet
Svet delavcev Telekoma Slovenije je za nadomestnega člana, predstavnika zaposlenih, v nadzornem svetu družbe 2. junija 2022 izvolil Roka Pleterška. Njegov mandat traja do izteka mandata predstavnikov zaposlenih v nadzornem svetu, to je do 14. novembra 2025.
Poročilo Skupine Telekom Slovenije po taksonomiji EU za leto 2021
Objavili smo ključne kazalnike uspešnosti, ki izhajajo iz povezanih storitev z gospodarskimi dejavnostmi, ki se lahko štejejo za trajnostne. Poročilo Skupine Telekom Slovenije po taksonomiji EU za leto 2021 je na voljo tukaj.
Občina Šmartno pri Litiji uvaja napredne rešitve pametnega mesta
V Telekomu Slovenije smo z Občino Šmartno pri Litiji podpisali pogodbo o vzpostavitvi dveh osrednjih komunikacijskih postaj. Osrednja komunikacijska naprava je rešitev za pametna mesta, ki v obliki ulične svetilke poleg pametne javne razsvetljave omogoča tudi spremljanje in analizo različnih dejavnikov za boljše načrtovanje in upravljanje virov ter zagotavljanje javnih storitev, kot je polnjenje električnih vozil, pregled razpoložljivih parkirnih mest in podobno.
Naš Operativni center kibernetske varnosti je najbolj inovativna varnostna rešitev
Operativni center kibernetske varnosti, ki smo ga celovito vzpostavili v letu 2018, je že drugič prejel nagrado za najbolj inovativno varnostno rešitev, ki jo podeljuje Institut za korporativne varnostne študije v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti. Kot največji varnostno-operativni center v Sloveniji predstavlja pomembno dodano vrednost na področju zagotavljanja kibernetske varnosti tako na nacionalni ravni kot podjetjem in ostalim organizacijam. Nagrado smo prejeli v okviru mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti.
Prvi pilotni projekt pametnega vinogradništva z daljinskim nadzorom škodljivcev
V Kleti Brda, ki v Goriških brdih združuje 350 vinogradniških družin, so v sodelovanju z izbranimi vinogradniki, Telekomom Slovenije ter podjetjem EFOS vzpostavili pilotni projekt spremljanja škodljivcev v vinogradih na daljavo. V okviru projekta se preizkuša rešitev, s katero lahko vinogradniki na daljavo spremljajo stanje škodljivcev v svojih vinogradih in pri tem prejemajo napoved gibanja škodljivcev za 14 dni vnaprej. Na ta način lahko pravočasno ustrezno ukrepajo in vinograde zaščitijo še preden pride do škode.
Povečevanje hitrosti v optičnem omrežju
V Telekomu Slovenije svoje omrežje nenehno širimo in posodabljamo z novimi tehnologijami, da uporabnikom zagotavljamo najsodobnejše telekomunikacijske storitve. V začetku maja smo tako naročnikom na optičnem omrežju omogočili doseganje hitrosti 1 Gbit/s, konec maja pa smo v optičnem omrežju omogočili tudi nadgradnjo hitrosti fiksnega interneta na 2 Gbit/s. Hkrati nadaljujemo z aktivnostmi nadgradnje optičnega omrežja s tehnologijo XGS-PON, ki omogoča hitrosti do 10 Gbit/s. Trenutno možnost priklopa na optično omrežje omogočamo več kot 424.000 oz. več kot polovici gospodinjstev v državi.
PRODAJNE NOVICE
Gasilci, hvala. Podarjamo vam dve storitvi in omogočamo popust na mesečno naročnino
Ob požaru, ki je nedavno divjal na Krasu, ste se gasilci izkazali s svojo srčnostjo in predanostjo. Z mislimi smo bili ves čas z vami. Za nakup nove gasilske opreme smo Gasilski zvezi Slovenije donirali 20.000 evrov, gasilkam in gasilcem pa v zahvalo za eno leto podarjamo dve ugodnosti: 500 GB prenosa podatkov mesečno in TV-programsko opcijo po izbiri. Pri nas lahko izkoristite tudi 30-odstotni popust na mesečno naročnino mobilnega paketa.
Preberi več
Arena Sport 1 Premium prinaša prenose tekem angleške Premier League
Z novim TV-programom Arena Sport 1 Premium smo še obogatili nabor športnih vsebin, ki jih lahko spremljajo naši naročniki televizije. TV-program bo naslednjih pet sezon namenjen prenosom nogometnih tekem angleške Premier League, poleg tega lahko ljubitelji nogometa pri nas spremljajo tudi špansko La Liga, italijansko Serie A, francosko Ligue 1, tekme Evropske lige UEFA, nemškega in hrvaškega nogometnega prvenstva in mnoge druge športne dogodke.
Preberi več
Za nakup z digitalnim bonom smo pripravili več kot 800 izdelkov
V Telekomu Slovenije je digitalne bone v višini 150 evrov, ki jih lahko upravičenci unovčijo do 30. novembra, možno porabiti za nakup več kot 800 izdelkov, ob hkratni vezavi pa je omogočen tudi nakup na obroke na 12 ali 24 mesecev. Na voljo je posebna ponudba prenosnih, namiznih, igralnih in tabličnih računalnikov ter dodatne opreme, kot so slušalke, zvočniki, spletne kamere, tipkovnice ipd.
Preberi več
Velik interes za storitev E-oskrba
V okviru projekta ministrstva za zdravje »E-oskrba na domu« smo prejeli že več kot 5.000 vlog. E-oskrbo trenutno v uporablja okoli 3.000 upravičencev, pred namestitvijo pa vse prejete vloge skrbno pregledamo in preverimo izpolnjevanje pogojev. E-oskrbo v okviru projekta, ki traja do 30. septembra 2023, za 5.000 upravičencev sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Preberi več
Pametno denarnico VALÚ uporablja že več kot 110.000 Slovencev
V juniju je minilo tri leta, odkar smo lansirali pametno denarnico VALÚ, s katero smo nadgradili svoj položaj na trgu finančnih storitev. VALÚ uporablja že več kot 110.000 Slovencev, ki so v zadnjem letu opravili prek dva milijona transakcij, število uporabnikov pa se vsako leto poveča za tretjino.
Preberi več
Zagotovite si brezskrben dopust na Hrvaškem
Pred odhodom na Hrvaško si zagotovite dovolj gigabajtov za brezskrbno surfanje v mobilnem omrežju Hrvatskega Telekoma. Omogočamo vam dva zakupa, ki sta na voljo naročnikom mobilnih paketov in uporabnikom Mobi, ponudba pa velja do 30. septembra 2022.
Preberi več
NAPOVED DOGODKOV
9. 9. 2022 35. skupščina delničarjev družbe
12. 9. 2022 Objava sklepov 35. skupščine delničarjev družbe
10. 11. 2022 Objava Poročila o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje januar – september 2022
Z veseljem se bomo odzvali na vaša dodatna vprašanja, želje ali predloge, ki nam jih lahko sporočite na naslova IR@telekom.si ali PR@telekom.si.

Prijava na TLSG-novice je možna prek naše spletne strani www.telekom.si.
Sledite Telekomu Slovenije na družbenih omrežjih
                                  
080 8000
NAROČILA IN INFORMACIJE
 
info@telekom.si
IMATE VPRAŠANJE? PIŠITE NAM
To elektronsko sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na prejemanje TLSG novic Telekoma Slovenije.


Če v prihodnje tovrstnih obvestil ne želite prejemati, kliknite odjava.

Ogled sporočila v brskalniku
Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova ulica 15, SI-1000 Ljubljana