Poslovanje Skupine Telekom Slovenije v devetih mesecih leta

Skupina Telekom Slovenije je v devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 542,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je za 4 % več kot v enakem obdobju lanskega leta. Čisti prihodki od prodaje so višji predvsem zaradi višjih prihodkov IT storitev in višjih prihodkov na veleprodajnem trgu. Ob tem je Skupina Telekom Slovenije, v primerjavi s koncem leta 2016, povečala tudi število fiksnih širokopasovnih priključkov, in sicer za 7 %. Skupno je Skupina Telekom Slovenije v devetih mesecih dosegla 546,7 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je za 3 % več kot v enakem obdobju lani.

V devetih mesecih je Skupina Telekom Slovenije dosegla EBITDA v višini 154,2 milijona evrov, kar je za 2 % manj kot v enakem obdobju lanskega leta. Ob tem je Skupina Telekom Slovenije ustvarila 30,1 milijona evrov čistega poslovnega izida, kar je za 6 milijonov evrov oz. za 25 % več kot v enakem obdobju lanskega leta.

Družba Telekom Slovenije, d.d., je, v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta, ustvarila za 3 % več čistih prihodkov od prodaje, ki so skupno dosegli 489,9 milijona evrov. Skupno je družba Telekom Slovenije, d.d., ustvarila 493,1 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je prav tako za 3 % več kot v enakem obdobju lani. Čisti poslovni izid družbe Telekom Slovenije, d.d., je v devetih mesecih letošnjega leta dosegel 33,2 milijona evrov, kar je za 7 % več kot v enakem obdobju lanskega leta.

Skupina Telekom Slovenije je v devetih mesecih letošnjega leta za naložbe skupno namenila 90,2 milijona evrov, od tega družba Telekom Slovenije, d.d., 79,4 milijona evrov. Glavnina vlaganj je namenjena širitvi dostopovnega optičnega omrežja, ki uporabnikom omogoča visoke hitrosti dostopa do interneta in vrhunsko uporabniško izkušnjo širokopasovnih vsebin, nadaljnji modernizaciji mobilnega omrežja in razvoju novih storitev. Družba Telekom Slovenije, d.d., je število fiksnih širokopasovnih priključkov v letošnjem letu, v primerjavi s koncem leta 2016, povečala za 4 %, ob tem pa naredila pomemben korak tudi v nadaljnjem razvoju mobilnega omrežja. Tako je družba Telekom Slovenije, d.d., mobilno omrežje četrte generacije, ki ga zagotavlja že več kot 98 % prebivalstva, v letošnjem letu pričela nadgrajevati s tehnologijo 4G+, s katero svojim uporabnikom omogoča še višje hitrosti prenosa podatkov ter še hitrejši in še zanesljivejši dostop do mobilnega interneta. Zaenkrat 4G+ zagotavlja že več kot 35 % prebivalcev, ta delež pa bo v prihodnje še povečevala.
Dokumenti

Document
Poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje januar – september 2017
Klikni za prenos PDF dokumenta (1,9 MB)
Sporočila za medije

23. 10. 2017
3. 10. 2017
Poslovne novice
5. redna seja nadzornega sveta
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na svoji 5. redni seji, ki je potekala 4. oktobra 2017, obravnaval tekoče poslovne aktivnosti družbe ter se seznanil z izvajanjem strateških projektov družbe. Ob tem je članu uprave za področje tehnologije, mag. Tomažu Seljaku, podelil nov štiriletni mandat. Novi mandat prične teči s 1. 5. 2018. Nadzorni svet je podal tudi soglasje k ponovnemu imenovanju mag. Roberta Erzina za direktorja odvisne družbe Ipko Telecommunications LLC, in sicer za mandatno obdobje štirih let, ki prične teči s 1. 2. 2018.
Imenovanje predstavnikov zaposlenih v nadzorni svet Telekoma Slovenije
Svet delavcev Telekoma Slovenije je na mesto predstavnikov zaposlenih v nadzornem svetu družbe za mandatno obdobje štirih let, ki prične teči s 14. 11. 2017, imenoval Deana Žigona, Sama Podgornika in Primoža Pera. Navedeni predstavniki so člani nadzornega sveta Telekoma Slovenije tudi v obstoječem mandatnem obdobju, v katerem se predstavnikom zaposlenih mandat izteče 14. 11. 2017.
Video: s tehnologijo 4G+ smo vam omogočili še višje hitrosti prenosa podatkov
Uporabnikom Telekoma Slovenije je na voljo najsodobnejša komunikacijska tehnologija. In medtem ko lahko na optičnem omrežju že izkusite hitrosti do enega gigabita na sekundo, izvajamo aktivnosti, da vam bomo takšne hitrosti lahko omogočili tudi v mobilnem omrežju. Po tem, ko smo najsodobnejše mobilno omrežje LTE/4G zagotovili praktično že vsem prebivalcem Slovenije, smo naredili naslednji korak. S tehnologijo 4G+ smo vam omogočili še višje hitrosti prenosa podatkov ter še hitrejši in še zanesljivejši dostop do mobilnega interneta. Več si lahko ogledate v videu: http://ts.si/4Gplus.
Odvisna družba Blicnet prejela tožbo
Odvisna družba Blicnet, Banja Luka, je prejela tožbo družbe Mtel a.d. Banja Luka, s katero le-ta zahteva plačilo odškodnine v višini 98.300.000,00 KM, in sicer zaradi domnevne nelojalne konkurence in zavajajočega oglaševanja ter domnevno nepooblaščene uporabe kabelske kanalizacije.
Siol.net najbolj bran slovenski spletni medij
Spletni medij Siol.net, ki ga izdaja TSmedia, je v septembru postal najbolj bran slovenski spletni medij in tako prevzel mesto vodilnega med slovenskimi spletnimi mesti. Podatki raziskave, ki redno meri obiskanost slovenskih spletnih strani (MOSS), kažejo, da je Siol.net v septembru obiskalo več kot 684.000 različnih obiskovalcev, kar je več kot polovica vseh slovenskih uporabnikov spleta.
Vabljeni k izpolnitvi vprašalnika za deležnike Telekoma Slovenije
Skladno s priporočili za finančno in nefinančno poročanje ter z namenom dodatnega izboljšanja uporabniške izkušnje naših deležnikov tudi pri pripravi letnega poročila Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, bi radi izvedeli tudi vaše mnenje. Vljudno vas vabimo k izpolnitvi kratkega vprašalnika, v katerem nas zanima, na kakšen način pridobivate informacije o našem podjetju, kaj vas v letnem poročilu najbolj zanima in predvsem, kaj pogrešate. Vprašalnik je na voljo tukaj. Veseli bomo vašega sodelovanja, ki vam bo vzelo 5 minut.
Prodajne novice
Za nove naročnike fiksnih storitev Telekoma Slovenije: vsi paketi TopTrio eno leto le 19,95 evra, vsi paketi Modri pa eno leto 49,95 evra
V okviru nove akcijske ponudbe so internet, televizija in fiksna telefonija v paketih TopTrio Telekoma Slovenije novim naročnikom na voljo le za 19,95 evra mesečno. Vsi paketi Modri, ki vključujejo internet, televizijo ter fiksno in mobilno telefonijo pa le za 49,95 evra mesečno. Navedena ponudba velja do 15. novembra za nove naročnike fiksnih storitev, in sicer v prvem letu po sklenitvi naročniškega razmerja in vezavi za 24 mesecev. Več...
Celovita prenova mobilnih paketov
V Telekomu Slovenije smo s septembrom prenovili ponudbo mobilnih paketov. Uvedli smo tri nove pakete z imenom Dostopni, ki vključujejo do 60 GB prenosa podatkov, nekatere pakete preimenovali, v druge pa naročnikom za enako ceno vključili dodatne storitve. Vsi mobilni paketi Dostopni poleg neomejenih klicev in sporočil ter velike količine prenosa podatkov (do 20 GB prenosa podatkov je brez dodatnih stroškov na voljo tudi v državah območja z EU-tarifo), vsebujejo tudi 120 minut za klice iz Slovenije v države EU-območja in hitri prenos podatkov LTE/4G s hitrostmi 150/50 Mbit/s. Pakete si lahko z izbiro Druge številke deli od dva do pet uporabnikov.
Najnovejši iPhone je na volju pri Telekomu Slovenije
Konec septembra smo pričeli s prodajo najnovejših mobitelov iPhone 8 in iPhone 8 Plus. Oba mobitela sta uporabnikom na voljo v obeh pomnilniških različicah, in sicer 64 GB in 256 GB ter v vseh treh barvah. V petek, 3. novembra, pa pričnemo tudi s prodajo težko pričakovanega mobitela iPhone X.
Top izdelki jesenske ponudbe Programa zvestobe
Člani Programa zvestobe Telekoma Slovenije lahko izdelke v jesenski ponudbi kupujejo na obroke, brez obresti in brez stroškov dostave. Ponudba je obogatena s pestro izbiro bele tehnike. Več o ponudbi v Programu zvestobe.
Napoved dogodkov

8.-19. november:
28. LIFFE (Ljubljanski mednarodni filmski festival) in ogled 360- stopinjskih kratkih filmov v kotičku Telekoma Slovenije
22. november:
12. Vrh slovenskega gospodarstva, Brdo pri Kranju
28. november:
Prednovoletno srečanje poslovnih partnerjev Skupine Telekom Slovenije
Z veseljem se bomo odzvali na vaša dodatna vprašanja, želje ali predloge, ki nam jih lahko sporočite na naslova IR@telekom.si ali PR@telekom.si.
Prijava na TLSG-novice je možna prek naše spletne strani www.telekom.si.