Poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje januar - marec 2022
PONUDBA MOJ TELEKOM PODPORA
TLSG novice št. 2 maj 2022
Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije za obdobje od januarja do marca 2022
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na svoji 19. redni seji, ki je potekala v sredo, 11. maja 2022, obravnaval Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije za obdobje od januarja do marca 2022.

Skupina Telekom Slovenije je v prvih treh mesecih letošnjega leta dosegla dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) v višini 56,7 milijona evrov, kar je za 2 % več kot v primerljivem obdobju leta 2021. V prihodkih od prodaje je imel EBITDA na ravni Skupine Telekom Slovenije 37,5-odstotni delež, v enakem obdobju lanskega leta je bil delež 35,5-odstoten.

Skupina Telekom Slovenije je v prvih treh mesecih letošnjega leta ustvarila 151,2 milijona evrov prihodkov od prodaje, skupno pa 152,5 milijona evrov poslovnih prihodkov. S 1. januarjem 2022 je Telekom Slovenije prenehal s trženjem električne energije končnim uporabnikom, tako da so prihodki od prodaje nižji kot v enakem obdobju leta 2021. Nekoliko nižji so tudi prihodki iz naslova mednarodnih govornih storitev.

Dobiček iz poslovanja (EBIT) je v obdobju od januarja do marca 2022 na ravni Skupine Telekom Slovenije dosegel 16,1 milijona evrov, kar je za 15 % več kot v primerljivem obdobju leta 2021. Po obračunu davka iz dobička z odloženimi davki je Skupina Telekom Slovenije v treh mesecih leta 2022 ustvarila čisti dobiček v višini 12,0 milijona evrov, kar je 2,3 milijona evrov oz. za 23 % več kot v enakem obdobju leta 2021.

Za naložbe v osnovna sredstva je Skupina Telekom Slovenije v prvih treh mesecih letošnjega leta namenila 25,2 milijona evrov.

Nadzorni svet Telekoma Slovenije se je seznanil z odstopno izjavo članice nadzornega sveta, predstavnice zaposlenih, Jane Žižek Kuhar. Jana Žižek Kuhar kot predstavnica zaposlenih v nadzornem svetu odstopa z dnem imenovanja novega člana nadzornega sveta, predstavnika zaposlenih. Svet delavcev Telekoma Slovenije bo nadomestnega predstavnika zaposlenih v nadzornem svetu imenoval predvidoma v juniju 2022.

DOKUMENTI
Poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje januar - marec 2022
Klikni za prenos .pdf dokumenta (1,91 MB)
SPOROČILA ZA MEDIJE
11. 4. 2022
Telekom Slovenije v skrbi za dobro počutje otrok predal donacijo 20.000 evrov za nadaljnjo prenovo mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič
3. 5. 2022
Telekom Slovenije povečuje hitrosti v optičnem omrežju
POSLOVNE NOVICE
34. skupščina delničarjev družbe
34. Skupščina delničarjev Telekoma Slovenije bo potekala 16. junija 2022 ob 12.00 v Multimedijski dvorani na sedežu družbe (Cigaletova ulica 15, Ljubljana). Sklic skupščine, gradivo in ostali dokumenti so na voljo na spletni strani družbe – tukaj.
Prejem nasprotne tožbe
4. maja 2022 smo prejeli nasprotno tožbo, ki sta jo zoper Telekom Slovenije vložili družbi POP TV in Kanal A, in sicer zaradi plačila odškodnine v višini pcto. 58.154.012,16 EUR s spp. Vtoževani zahtevek naj bi predstavljal škodo, ki naj bi jo tožeči stranki utrpeli zaradi premalo plačane odmene za distribucijo TV-programov v obdobju med 16. februarjem 2017 in 31. marcem 2022. Prejeta nasprotna tožba je bila vložena kot odgovor na tožbo, ki jo je 29. decembra 2021 Telekom Slovenije vložil zaradi delne ničnosti pogodbe in preveč plačane odmene za distribucijo TV-programov navedenih družb (vrednost spora: 12.346.337,52 EUR). Zoper prejeto nasprotno tožbo bomo odgovorili v zakonitem roku.
Najboljše omrežje za vsak trenutek
V omrežju Telekoma Slovenije uporabniki prenašajo vedno večje količine podatkov, zato je pomemben nenehen tehnološki razvoj ter stalno uvajanje novosti. Uporabniki naše mobilno in fiksno omrežje ocenjujejo kot najboljše v Sloveniji; omrežje odlikuje odlična pokritost, varnost in stabilnost. Kot prvi pri nas smo že leta 2020 vzpostavili najsodobnejše mobilno omrežje pete generacije. S 5G zagotavljamo še boljšo uporabniško izkušnjo, še večje hitrosti prenosa podatkov in še krajši odzivni čas, 5G pa prinaša tudi hkratno učinkovito povezovanje ogromnega števila naprav. To omogoča razvoj pametne industrije, pametnih mest, rešitev interneta stvari in ostalih storitev za trajnostno bivanje. 5G je na voljo že v več kot 670 slovenskih krajih in več kot 39 odstotkom prebivalstva. Upravljamo tudi z največjim in najsodobnejšim gigabitnim optičnim omrežjem; priklop nanj omogočamo že več kot 411.000 oz. več kot polovici slovenskih gospodinjstev. Ključna prednost optičnega omrežja je večja pasovna širina, ki omogoča še hitrejši, še zanesljivejši in še varnejši prenos podatkov, tako da so prek optičnega omrežja naročnikom na voljo še višje internetne hitrosti in še boljša izkušnja spremljanja televizije. Več informacij tudi na spletni strani – tukaj.
Kot donatorji že 19 let podpiramo Bralno značko
V Telekomu Slovenije že 19 let kot donatorji podpiramo zbirko Zlata bralka, zlati bralec; knjigo iz navedene zbirke prejmejo mladi, ki so skozi celotno osnovno šolo brali v okviru Bralne značke. V projektu Bralna značka vsako leto sodeluje okoli 140.000 osnovnošolcev. 3. maja je v Cankarjevem domu potekala slavnostna prireditev, na kateri so se ob zaključku praznovanj ob 60-letnici Bralne značke srečali mentorji, dolgoletni sodelavci, ustvarjalci in vsi, ki nas povezuje ljubezen do branja.
Tudi letos smo sodelovali na vaji kibernetske varnosti Locked Shields
22. aprila se je končala tridnevna kibernetska vaja Locked Shields 22, na kateri so tudi letos sodelovali naši strokovnjaki za kibernetsko varnost. Locked Shields je največja in najbolj kompleksna mednarodna vaja s področja kibernetske obrambe, ki jo organizira Center odličnosti za kibernetsko obrambo organizacije NATO (NATO Cooperative Cyber DefenceCentre of Excellence). V Sloveniji sodelovanje v vaji koordinira Ministrstvo za obrambo skupaj s Sekcijo za kibernetsko varnost pri Gospodarski zbornici Slovenije.
PRODAJNE NOVICE
E-oskrba je na voljo brezplačno
V E-oskrba je socialnovarstvena storitev socialnega servisa, ki starejšim, invalidom in kroničnim bolnikom omogoča samostojnejše, bolj varno in neodvisno bivanje v domačem okolju, saj zagotavlja 24-urno povezavo z asistenčnim centrom oz. zdravstvenim osebjem in organizacijo pomoči, če jo uporabniki potrebujejo. Uporaba storitve E-oskrba je za 5.000 upravičencev do 30. septembra 2023 brezplačna.
Preberi več
Največje športne lige in tekmovanja na NEO
Naročniki televizije Telekoma Slovenije lahko spremljajo vse najpomembnejše športne dogodke in tekmovanja. Tako lahko košarkarski navdušenci za našega najboljšega košarkarja navijajo v končnici lige NBA, naše kolesarje spremljajo na kolesarskih dirkah in klasikah, ljubitelji nogometa pa med drugim uživajo v tekmah italijanske, nemške, španske, italijanske, francoske in hrvaške lige. S poletjem pa prihaja Premier League.
Preberi več
Zbirka filmov o superjunakih na NEO
Uporabnikom je na NEO na voljo zbirka, kjer so na enem mestu zbrani filmi o superjunakih z različnih TV-programov in videotek. Do zbirke filmov uporabniki lahko dostopajo prek NEO Smartboxa, neo.io in mobilne aplikacije.
Preberi več
Akcijska ponudba programa zvestobe
Članom programa zvestobe VALÚ KLUB je na voljo akcijska ponudbo naprav za trenutke v gibanju, ki smo jo poimenovali Mobilnost na prvem mestu.
Preberi več
NAPOVED DOGODKOV
16. junij 2022 34. skupščina delničarjev družbe
17. junij 2022 Objava sklepov 34. skupščine delničarjev družbe
2. avgust 2022 Izplačilo dividend
25. avgust 2022 Objava Poročila o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje januar - junij 2022
Z veseljem se bomo odzvali na vaša dodatna vprašanja, želje ali predloge, ki nam jih lahko sporočite na naslova IR@telekom.si ali PR@telekom.si.

Prijava na TLSG-novice je možna prek naše spletne strani www.telekom.si.
Sledite Telekomu Slovenije na družbenih omrežjih
                                  
080 8000
NAROČILA IN INFORMACIJE
 
info@telekom.si
IMATE VPRAŠANJE? PIŠITE NAM
To elektronsko sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na prejemanje TLSG novic Telekoma Slovenije.


Če v prihodnje tovrstnih obvestil ne želite prejemati, kliknite odjava.

Ogled sporočila v brskalniku
Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova ulica 15, SI-1000 Ljubljana